Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Приложение №5 в фонд НС

Відправлено користувачем Nata1976 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 3    Сторінки: Попередні123Наступна
Копию справки с облстата с новыми КВЕД нужно прикладывать к этому отчету в 2013 году???
Если у ФОП три наемных работника и 4 вида деят-ти по КВЕД, как заполнить додаток 5, те. как делить работников и выручку по видам? Объем реализации по видам деятельности не ведется-то. В прошлом году вписала только один основной КВЕД, а сейчас засомневалась.
Доброго всем дня
Подскажите, по Киеву, несем на Фрунзе,160- все районы, как в прошлом году?
ведь районных НС ,вроде нет.


Quote
Galina7
Доброго всем дня
Подскажите, по Киеву, несем на Фрунзе,160- все районы, как в прошлом году?
ведь районных НС ,вроде нет.

Дарницкий, Днепровский и еще какой-то район на Левом берегу!!
А правобережные районы все таки все на Фрунзе?
Печерский в частности, меня интересует.
да, Печерский на Фрунзе
Голосеевский тоже на Фрунзе? Нужен 1 или 2 экземпляра? Может кто знает какой график работы?
На ул.Фрунзе,160-б находятся такие районы: Голосеевский, Печерский, Подольский, Святошинский, Соломенский, Шевченковский. На ул.Магнитогорской,1 - Дарницкий, Деснянский, Днепровский, Оболонский. Но это было в прошлом году. Вы лучше заранее позвоните к ним и узнайте их месторасположение (может опять переехали...)). Их номер тел.: 362-88-24, 499-91-55
поддерживаю вопрос: у меня 2 вида деятельности, 4 сотрудника. Нужно делить сотрудников по видам деятельности или можно написать 100% по каждому виду деятельности?
Как отправить дод 5 с МЕДКа? у меня адрес НС не прописан (((((((((
СПАСИБО!!!!!
Служба поддержки МЕДКа:
этот отчет в электронном виде не сдается!!!!!!!!!!!!!!!!
кто-нибудь знает, как лучше на метро доехать до Фрунзе 160, корпус Б?

и еще вопрос: доход в тыс. грн. без знака после запятой, просто, например, если 1758465 грн., то ставить просто 1758???
А если ФОП-единщик без наёмных работников никогда этого приложения не сдавал и не сдаёт, чем ему это грозит?
без наемных сдавать не нужно
Quote
filipina
А если ФОП-единщик без наёмных работников никогда этого приложения не сдавал и не сдаёт, чем ему это грозит?
Мне в несчастном фонде объяснили так : если Ваш ФОП зарегистрирован в ФСНВ (имел когда-либо наемных) - этот отчет надо сдавать каждый год, пока не закроется ФОП ( и ,соответственно, не снимется с регистрации в этом фонде).
Quote
alesy
без наемных сдавать не нужно
Спасибо! Уже не знаешь, откуда "пакращень" ждать.grinning smiley В голове винигрет из законов, роз'яснень и писем. Хорошо, что форум этот есть, очень часто выручает, прям "скорая помощь".thumbs up
я тоже хотела сдать пустой за ФОП у кот раньше были наемные (не в этом году) и он зарегин в этом фонде, не приняли, сказали пустые принимают у юриков только (Одесса, Приморский)
капец, что хотят, то и говорят, тоже хтела сдать, чтоб потом при закрытии не было неприятностей
Quote
alesy
я тоже хотела сдать пустой за ФОП у кот раньше были наемные (не в этом году) и он зарегин в этом фонде, не приняли, сказали пустые принимают у юриков только (Одесса, Приморский)
А у меня в точно такой же ситуации ( ФОП давно без деятельности, наемные были много, но давно) взяли, приговаривая : " А отакє ОБОВ"ЯЗКОВО треба здавати!" ( Львів, всі райони)
Блин, впору задуматься: а Одесса и Львов - это города в одном государстве????grinning smiley
да, вот такая вот ерунда получается, может кто еще сдавал пустышки по ФОП отпишитесь что у вас (я два раза спросила, точно ли не нужно сдавать, она на меня уже зверем посмотрела)
Quote
alesy
да, вот такая вот ерунда получается, может кто еще сдавал пустышки по ФОП отпишитесь что у вас (я два раза спросила, точно ли не нужно сдавать, она на меня уже зверем посмотрела)

В Суворовском Одессы пустышки приняли аж бегом smiling smiley
нет ну нормально... ближе к концу пойду наверное еще раз. У меня в этом году не было ни деятельности, ни наемных, но раньше были наемники
alesy.а Вы отправьте Ваш непринятый отчет почтой рекомендованым, пока есть время. И это же время сэкономите, и точно сдадите. Ну, гривен 10 профукаете.winking smiley
ой, что-то не подумала, спасибо большое! так и сделаю
Напомните пожалуйста как считать среднее кол. сотрудников за год.
К примеру 7 месяцев было 5 сотрудников, 5 месяцев 8 сотрудников. Выходит среднее кол сотрудников в год 6?
где-то видела инструкцию по заполнению приложения 5 в НС, а теперь не могу найти.
доход должен идти с фин результатами?
если был возврат товара, то счет 704 снимаем?
Додаткова річна звітність до ФССНВВ
Починаючи з 01.01.2005 р. разом із Розрахунковою відоміс¬тю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів ФСС від нещасних випадків на виробництві страхувальники стали додатково подавати новий звіт — Відомість розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності1. Про особливості заповнення Відомості читайте у статті нижче.
Хто і в які строки подає Відомість
Відомість складають у двох примірниках один раз на рік страхувальники, а саме:
– юридичні особи, у т. ч. іноземні підприємства;
– фізичні особами — суб’єкти підприємницької діяльності;
– фізичні особи, які використовують працю найманих працівників;
– особи, які забезпечують себе роботою самостійно і сплачують внески до Фонду на добровільних засадах.
Усі примірники Відомості підписуються керівником і голов¬ним бухгалтером підприємства та завіряються печаткою.
Подається Відомість до робочих органів виконавчої дирекції Фонду до 25 січня разом із Розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2006 рік.
Особливості заповнення Відомості
Заповнюючи графу 1 та графу 2, треба користуватися оновленим класифікатором видів економічної діяльності згідно з Національним класифікатором України ДК 009:2005 «Класифікація видів економічної діяльності», затвердженим наказом Держспоживстандарту України від 26.12.2005 р. №375. Так, у зазначених графах відображаються види економічної діяльності, які визначені страхувальнику у довідці органу статистики про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
Графа 3 заповнюється на основі даних бухгалтерської звітності за минулий 2006 календарний рік. У цій графі зазначаємо середньооблікову кількість штатних працівників облікового складу, що розраховується відповідно до положень Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 р. №286.
Визначений показник повинен відповідати:
1) графі 2 рядка 1040 статистичної звітності платника за Формою 1-ПВ «Звіт з праці» (місячна);
2) показнику, зазначеному у розділі 3 Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 2006 рік.
Якщо підприємство має кілька видів діяльності, то середньооблікова кількість осіб проставляється щодо кожного виду КВЕД. Підсумовуючи кількість штатних працівників, у рядку «Всього» записуємо результат. Якщо станеться так, що одна людина бере участь у двох видах діяльності, то виходячи з того, що загальна питома вага працівників має дорівнювати 100%, на нашу думку, кожному працівникові треба «присвоїти» один вид діяльності, яким він зай¬мається найбільше.
У графі 4 визначаємо пропорції, скільки працівників (у відсотках до загальної чисельності на підприємстві) припадає на кожен вид діяльності. Якщо у підприємства один КВЕД, тоді у графі 4 ставимо 100%. А якщо кілька, то визначаємо цю питому вагу за наведеною формулою:
(Графа 3 для КВЕД 1 (або 2, 3) : Графа 3 Всього) х 100 ,
Приклад 1 Підприємство має два види діяльності: основний і другорядний. Основним видом займаються 20 працівників, а іншим — 8. Загальна середньооблікова кількість штатних працівників — 28 осіб. Отже, для основного виду діяльності питома вага становитиме: 20 : 28 х 100 = 71,43%, а для другорядного: 8 : 28 х 100 = 28,57%. Перевіряємо правильність розрахунків: 71,43 + 28,57 = 100%.
Графу 5 заповнюємо у тис. грн на підставі даних бухгалтерської звітності за минулий 2006 календарний рік. Якщо підприємство має кілька видів діяльності, то обсяг реалізованої продукції, робіт, послуг проставляємо щодо кожного виду КВЕД. Підсумовуючи загальний обсяг реалізації без податку на додану вартість та акцизу, у рядку «Всього» записуємо результат.
Заповнюючи графу 6, використовуємо метод, аналогічний до того, яким користувалися під час заповнення графи 4. По-перше, зазначаємо у процентному відношенні питому вагу показника кожного рядочка у підсумку графи 5 за кожним видом економічної діяльності. По-друге, якщо у підприємства один КВЕД, тоді у відповідному рядку графи 6 ставимо 100%. По-третє, якщо у підприємства кілька КВЕДів, то використовуємо таку формулу:
(Графа 5 для КВЕД 1 (або 2, 3) : Графа 5 Всього) х 100 ,
Робочі органи виконавчої дирекції Фонду зберігають Відомість розподілу в особових справах платників страхових внесків. На прикладі розглянемо заповнення Відомості.
Приклад 2 Підприємство має два види діяльності: основний і другорядний. Основним видом зай¬маються 30 працівників, а другорядним — 20. Загальна середньооблікова кількість штатних працівників — 50 осіб, а обсяг реалізованої продукції, робіт, послуг (без ПДВ, акцизу) за 2006 рік становив 250000 грн, з них за основним видом діяльності — 175000 грн, а за другорядним — 75000 грн.
У зразку наведено заповнення Відомості для умов прикладу 2.
Зразок
Додаток 2.1
Відомість
розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої
продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за 2006 рік*
Код виду економічної діяльності за КВЕД Назва виду економічної діяльності Середньооблікова кількість штатних працівників, осіб Питома вага середньооблікової кількості штатних працівників по відповідному виду діяльності в загальній середньообліковій кількості штатних працівників, % Обсяг реалізованої продукції, робіт, послуг (без ПДВ, акцизу), тис. грн Питома вага обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) по відповідному виду діяльності в загальному обсязі реалізованої продукції (робіт, послуг), %
1 2 3 4 5 6
КВЕД 1 Назва КВЕД прописом 30 60 175 70
КВЕД 2 20 40 75 30
Всього: 50 100 250 100
1 Див. додаток 2.1 до Інструкції №12, далі — Відомість.
Тетяна Мойсеєнко, «Дебет-Кредит»
А якщо на підприємстві був один працівник і виконував одну роботу, потім його звільнили і взяли іншого, який виконував іншу роботу (по кведу). Середньооблікова кіль-сть працівників 1, його по видам діяльності ділити = вийде на 2 коди по 0,5 чол.??? Якийсь бред виходить....sad smiley
А если один сотрудник- он же директор, он же засновник на безоплатной основе работает, сдавать с прочерками или указывать 1 кылькысть штатних од.? И еще можно ли этот отчет отправить почтой? и как тогда?
пишите свой основной вид с 1 чел, а другой без человека.
Звіт з праці не сдаю, с отчетом о фин результатах должно идти доход?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 3    Сторінки: Попередні123Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000434