Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

ДОГОВІР Про надання поворотної безвідсоткової фінансової допомоги від Засновника

Відправлено користувачем ol4ek 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 7 з 8    Сторінки: Попередні12345678Наступна
Цветик, пишите 400 тысяч с оговоркой частями по согласованию

А 400 - это потому что там лимит какой-то предусмотрен? У меня за год ээээ... какгбе больше получается.... eye rolling smiley


Цветик так пишите больше...но очень не рекомендую часто играть в такое....система = финуслуцги

Котэ, у мну например банк без договора отказывается принимать и/или выдавать деньги...высчитывают до копейки сумму...

я на каждое внесение договор рисую
банк тоже договор требует предоставить и от вносящего заполнение анкеты+копии паспорта и кода
Quote
Ветка
Цветик так пишите больше...но очень не рекомендую часто играть в такое....система = финуслуцги

у меня очень часто дает фин. помощь, уже несколько лет, дает, возвращаем и опять по новой, и чем чревато?
Аваль при возврате на карту договор не требует. Но предупреждает, что, при возврате в кассу обязательно потребуют. Та и это логично, чтобы такие операции договором оформлялись. eye rolling smiley
Ветка, если это система = финуслуги, то что? Подоходный? А, если это директор помощь вносит, а потом забирает, то тоже нельзя часто?
Можно мне бланк договора о возвратной фин.помощи от учредителя
nestik-k@ukr.net
Спасибо.
Доброго дня! Можете і мені, будь ласка, відправити зразок договору?! Дуже треба! Дякую! myalukk@mail.ru
ДОГОВІР
про надання поворотної фінансової допомоги
м. Київ «__» ___ 2012 року
Гр. ______, (паспорт серія №, виданий ___ року, податковий номер _____), що мешкає у м. Києві по вул. ___, б.__, кв.__, надалі «Позикодавець», з однієї сторони, та
Товариство з обмеженою відповідальністю «____», що є платником податку на прибуток на загальних підставах, надалі «Позичальник», в особі директора (бухгалтера) _____, що діє на підставі Статуту (Протоколу №__ Загальних зборів Учасників ТОВ «___» від ___ 2012р.), з іншого боку, разом іменовані – «Сторони», а кожна окремо – «Сторона»,
розуміючи значення та умови цього Договору, його правові наслідки, підтверджуючи дійсність намірів при його укладанні, та те, що він не носить характеру фіктивного чи удаваного, діючи добровільно, без будь-якого до того примушення, як фізичного, так і морального, керуючись статтями 1046-1050 Цивільного кодексу України, уклали даний Договір про надання поворотної фінансової допомоги (далі – «Договір») про наступне:
1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ ТА ТЕРМІНОЛОГІЯ
1.1. В порядку та на умовах, визначених даним Договором, Позикодавець зобов’язується надати Позичальнику поворотну фінансову допомогу у розмірі 10 000, 00 грн. (Десять тисяч гривень 00 коп.) без ПДВ, а Позичальник зобов'язується повернути надані грошові кошти в терміни, передбачені в даному Договорі.
1.2. Поворотна фінансова допомога (надалі – «Фінансова допомога») - це сума грошових коштів в національній валюті України, передана платнику податку у користування на визначений строк відповідно до умов даного Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами та є обов’язковою для повернення.
1.3. Позикодавець гарантує, що предмет даного Договору (грошові кошти) належить йому на праві власності, не перебуває під забороною відчуження, арештом, не є предметом застави та іншим засобом забезпечення виконання зобов'язань перед будь-якими фізичними або юридичними особами, державними органами і державою, а також не є предметом будь-якого іншого обтяження чи обмеження, передбаченого чинним в Україні законодавством.
1.4. Сторони підтверджують, що укладення та виконання ними цього Договору не суперечить нормам чинного в Україні законодавства та відповідає його вимогам.
2.УМОВИ НАДАННЯ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ
2.1. Розмір поворотної фінансової допомоги становить 10 000, 00 грн. (десять тисяч гривень 00 коп.) без ПДВ.
2.2. Сторони погодили між собою, що поворотна фінансова допомога надається Позичальнику на безпроцентній основі, тобто будь-яка плата за користування грошовими коштами та сплата процентів чи інших видів компенсацій Сторонами не стягується.
2.3. Сторони дійшли згоди, що поворотна фінансова допомога у розмірі, передбаченому у п. 2.1. даного Договору, повинна бути надана Позичальнику у повному обсязі протягом 5 (п’яти) банківських днів з дати, вказаної у правому верхньому куті першої сторінки даного Договору, тобто до «26 » червня 2012 року.
2.4. Передача Позикодавцем суми грошових коштів, передбаченої п. 2.1. даного Договору Позичальнику, здійснюється шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Позичальника з особового або іншого рахунку Позикодавця або шляхом внесення грошових коштів до каси підприємства Позичальника.
2.5. Датою платежу вважається дата зарахування грошових коштів на поточний рахунок Позичальника або дата відповідного документу про отримання коштів в якості поворотної фінансової допомоги, який видає Позичальник Позикодавцю, у випадку отримання грошових коштів через касу підприємства.
2.6. Сторони погодили, що поворотна фінансова допомога використовується для потреб Позичальника відповідно до статутних цілей його господарської діяльності.


З.ПОРЯДОК ПОВЕРНЕННЯ СУМИ ФІНАНСОВОЇ ДОПОМОГИ
3.1. Сторони погодили, що поворотна фінансова допомога надається Позичальнику на строк 12 (дванадцять) календарних місяців, що еквівалентно 365 календарним дням з дати платежу, передбаченої п. 2.5 даного Договору.
3.2. Повернення грошових коштів Позикодавцю проводиться шляхом видачі грошових коштів з каси підприємства Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів на особовий рахунок або будь-який інший відкритий банківський рахунок Позикодавця в банку.
3.3.Датою повернення платежу вважається дата списання грошових коштів з поточного рахунку Позичальника або дата документу про повернення грошових коштів Позикодавцю з відміткою на ньому Позикодавця про отримання грошових коштів, що видається у випадку повернення грошових коштів через касу підприємства Позичальника.
4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

4.1. Сторони несуть відповідальність за невиконання чи неналежне виконання своїх зобов'язань за даним Договором відповідно до чинного законодавства України.
4.2. У випадках прострочення строків надання суми поворотної фінансової допомоги, передбачених п. 2.3 даного Договору, Позикодавець сплачує Позичальнику пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми, передбаченої п. 2.1. Договору за весь період прострочення.
4.3. У випадках прострочення строків повернення суми поворотної фінансової допомоги, передбачених п. 3.1. даного Договору, Позичальник сплачує Позикодавцю пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми, передбаченої п. 2.1. Договору за весь період прострочення.
4.4. Сплата неустойки не звільняє Сторону від виконання свого зобов’язання, що випливає з умов даного Договору.
5. ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ

5.1. Сторони звільняються від відповідальності за часткове або повне невиконання зобов’язань за цим Договором, якщо таке невиконання сталося внаслідок обставин непереборної сили (форс-мажор), що виникли після укладення цього Договору в результаті подій надзвичайного характеру, які Позикодавець чи Позичальник не могли ні передбачити, ні запобігти їх виникненню розумними заходами.
5.2. До обставин непереборної сили відносяться події, на які Сторони не можуть вплинути і за виникнення яких вони не несуть відповідальності, а саме: стихійні лиха, екстремальні погодні умови, пожежі, війни, страйки, воєнні дії, втручання з боку органів влади, акти органів державної влади тощо.
5.3. У разі настання форс-мажорних обставин, Сторона, яка «оголошує форс-мажор», зобов'язана протягом 10 (десяти) календарних днів проінформувати іншу Сторону про настання таких обставин у письмовій формі. Факт настання обставин форс-мажору підтверджується Стороною, яка оголосила форс-мажор, шляхом отримання довідки Торгово-промислової палати України.
5.4. Жодна із Сторін не несе відповідальність за будь-які збитки, втрати, претензії чи інші витрати, які можуть виникнути у іншої Сторони в результаті настання та/або дії форс-мажорних обставин.
5.5. У випадку виникнення обставин непереборної сили термін виконання зобов’язань за цим Договором відкладається до закінчення часу, протягом якого діють такі обставини та їх наслідки. Якщо ці обставини тривають понад три місяці, Сторони проводять переговори з метою досягнення прийнятного для обох Сторін рішення.
6. ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

6.1. Спори, які можуть виникнути між Сторонами при виконанні цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами.
6.2. У випадку, якщо спір неможливо вирішити шляхом переговорів він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору в порядку, визначеному чинним законодавством України.

7. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ
7.1. Даний Договір вступає в силу з дати, вказаної у верхньому правому куті першої сторінки даного Договору та діє до «19» червня 2013 року, але в будь-якому випадку, до повного виконання сторонами своїх зобов'язань, що випливають з умов даного Договору.
7.2. Зміна умов даного Договору можлива тільки за взаємною згодою Сторін, про що Сторони складають Додаткову угоду або інший документ, крім випадків, передбачених у цьому Договорі, або за рішенням суду в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

8. ЗАКЛЮЧНІ УМОВИ

8.1. Даний Договір укладено за досягнення домовленості між Сторонами без встановлення забезпечення.
8.2. Позикодавець має право вимагати дострокового повернення наданої поворотної фінансової допомоги, письмово попередивши про це Позичальника за 10 (десять) календарних днів.
8.3. Позичальник має право достроково повернути отриману поворотну фінансову допомогу Позикодавцю.
8.4. Усі додатки, зміни і доповнення до цього Договору дійсні і є його невід’ємними частинами тільки в тому випадку, якщо вони виконані у письмовій формі і підписані належним чином уповноваженими представниками Сторін, крім випадків, передбачених у даному Договорі. Факсові копії цього Договору, рахунків-фактур, додаткових угод до нього, а також інших документів, що додаються до цього Договору і складають його невід’ємні частини, підтверджують відповідні зобов’язання Сторін до передачі Сторонами належним чином оформлених оригіналів.
8.5. Після підписання цього Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.
8.6. Усі правовідносини, що виникають у зв'язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні законодавства.
8.7. Договір складено українською мовою в двох оригінальних примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу, по одному для кожної Сторони Договору.
8.8. Позичальник є платником податку на прибуток на загальних умовах, а також є платником податку на додану вартість.
8.9. Сторони своїми підписами у цьому Договорі та додатках до нього надають свою згоду на обробку своїх персональних даних у відповідності до норм Закону України «Про захист персональних даних».
8.10. Сторони дійшли згоди з усіх істотних умов Договору.
8.11. Цей Договір про надання поворотної фінансової допомоги від «20» червня 2012 року є конфіденційним документом та інформація, що викладена в ньому, не підлягає розголошенню без відповідної письмової згоди Позичальника.


9. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА РЕКВІЗИТИ СТОРІН
Позикодавець Позичальник
Гр. _____ ТОВ «СТАЛЬЦЕНТР»
податковий номер
адреса проживання:
паспорт
виданий _
тел:
___________________________________________тел.: ____________________________________

юр. адреса:
код ЄДРПОУ
п/р
Тел:

Гр. _________________
(підпис)
Директор (Бухгалтер) ТОВ «СТАЛЬЦЕНТР»

_________________
(підпис)
Доброе утро, подскажите, а наказ и протокол на заключения договора возвратной помощи вы делаете? Еще я слышала график нужно к договору делать когда деньги будут выдаваться и возвращаться.
вносим 500тыс финпомощи от директора.
вносит на счет в банк.
действует ли ограничение 150тыс?
Если вносите через кассу банка, то для предприятия это безнал. Физлицу все равно. К ним штраф за превышение лимита наличных расчётов не применяется. Но сейчас не 150, а 50 тыс ограничение по наличке. С 4 января, кажись. Примет банк или нет свыше этой суммы, не знаю. Вариант - физик вносит деньги на свой личный картсчет (тут нет ограничения) и уже с него перечисляет деньги на счёт компании.

****************************************************************************
Я девушка творческая. Хочу - творю. Хочу - вытворяю.
спасибо
но возвращать, я так понимаю, частями в разные дни
Тоже практикуем регулярно ...
Вопрос:
Может ли юр.лицо вернуть возвратную фин.помощь по договору заключенному с физ.лицом (он же директор и учредитель) на р/с ФЛП (он же)?
Будут ли последствия для ФЛП (на ед.налоге), если возврат осуществлен в пределах сроков по договору, но не в течении 12 месяцев,а например через 18 месяцев?
Quote
domchudes
Может ли юр.лицо вернуть возвратную фин.помощь по договору заключенному с физ.лицом (он же директор и учредитель) на р/с ФЛП (он же)?
Не может.
У кого юрик брал помощь? У физлица Иваненко. Вот физлицу Иваненко юрик и должен эту помощь вернуть согласно Договора.
Если сумма возвращаемой помощи всё же зайдёт на р/счёт ФОПа Иваненко, то :
1. При проверке ФОПа это будет расценено как доход со всеми вытекающими последствиями, тобто со всей зашедшей суммы 15% ЕП.
2. Поскольку у ФОПа Иваненко( а он по условиям вопроса единоподатник на 2 группе и вообще не имеет права предоставлять услуги неединоподатникам! ) нет в КВЭДах такого вида деятельности, как типа Финансовые операции, ФОП Иваненко слетит с единого податка.
Quote
domchudes
Может ли юр.лицо вернуть возвратную фин.помощь по договору заключенному с физ.лицом (он же директор и учредитель) на р/с ФЛП (он же)?
Будут ли последствия для ФЛП (на ед.налоге), если возврат осуществлен в пределах сроков по договору, но не в течении 12 месяцев,а например через 18 месяцев?

Многие отвечают утвердительно "не может".

Мой ответ: "Может!"
Право свободы действий, к коим относится и свобода граждан делать глупости - гарантировано и даровано Конституцией нашей страны.

Как хорошо, что такие предприятия, готовые заплатить на счет ФОПа существуют spinning smiley sticking its tongue out
Это же - РАЙ для недобросовестных контрагентов.

Я просто, порааюсь, задающие такие вопросы дае не видят логической связки в своих действиях, которые собираются совершать.
И даже мысль в голову к ним не приходит.. Что это физлицо-заимодавец - возьмет и в суд на ваше предприятие подаст spinning smiley sticking its tongue out Долг-то не погашен вами ему.
Можно ли есть мухоморы? - Можно, но только один раз. (с)

У нас всегда так говорят - нельзя. Помните, до 2015, когда еще невозвращенную финпомощь нужно было в доход включать, все говорили - больше года нельзя. Ну почему нельзя? Можно, но заплати налог. И я этим успешно пользовалась, мне даже нравилось, что не возникает проблем с отрицательным значением по деке и все по закону.
С возвратом финпомощи на счет ФОПа конечно последствия хуже, ближе к мухоморам.
Quote
Blick
Можно ли есть мухоморы? - Можно, но только один раз. (с)

У нас всегда так говорят - нельзя. Помните, до 2015, когда еще невозвращенную финпомощь нужно было в доход включать, все говорили - больше года нельзя. Ну почему нельзя? Можно, но заплати налог. И я этим успешно пользовалась, мне даже нравилось, что не возникает проблем с отрицательным значением по деке и все по закону.
С возвратом финпомощи на счет ФОПа конечно последствия хуже, ближе к мухоморам.
grinning smiley thumbs upthumbs upthumbs up
Откуда эта прелесть про мухоморы?
Убейте - не могу вспомнить......
Quote
Blick
Можно ли есть мухоморы? - Можно, но только один раз. (с)

- А эти ягоды есть можно???
- Можно!....Тока отравишься grinning smiley
Подскажите, пожалуйста, если учредитель нерезидент, есть какие-то ограничения по договору Про надання поворотної безвідсоткової фінансової допомоги від Засновника
Quote
marinamatviychuk
Подскажите, пожалуйста, если учредитель нерезидент, есть какие-то ограничения по договору Про надання поворотної безвідсоткової фінансової допомоги від Засновника

Если он (нерезидент-физлицо) вносит в Украине в национальной валюте, через кассу банка по объявке на расчетный счет вашего предприятия ,
- то "ограничений и запретов" нет.
Главное провести его "идентификацию" (и не выдумывать о его "нахождении в Украине" с оформлением фиктивного касс.ордера и его подписи). Это чревато, и уголовно наказуемо.

Если пополнять будете через кассу предпрития, - возьмите кроме всего прочего- сделайте копию его загранпаспорта, с отметками о въездев страну, и отсутствием штампа о выезде.
Т.о. вы выполните нормы "идентификации" лица, вносящего средства в кассу предприятия.

Если же он (учредитель-нерезидент физик или юрлицо) находится за рубежом, и оттуда переводит вам сумму ВФП
- То это уже другая история. С массой нюансов и полна неожиданностей и если не "ограничений", то "требований" со стороны государства.
Если пополнять будете через кассу предпрития, - возьмите кроме всего прочего- сделайте копию его загранпаспорта, с отметками о въездев страну, и отсутствием штампа о выезде.
Т.о. вы выполните нормы "идентификации" лица, вносящего средства в кассу предприятия.
.........
- Вернее это не "нормы", а так... минимизация всякого рода рисков, которые могут возникнуть, и возникают, когда вдруг потом оказывается "что никто ничего не вносил, не платил", а Сидоров-кассир вместе с директром предприятия - сами всё провернули smiling smiley
спасибо за ответ, буду узнавать конкретнее, насколько я поняла это будет перечисление денег на р/р из-за границы
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 7 з 8    Сторінки: Попередні12345678Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00042599999999993