Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Уникнути відповідальності за невиплату всіх сум розрахунку при звільненні можна, якщо не буде скарги від працівника

Відправлено користувачем abn777 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Уникнути відповідальності за невиплату всіх сум розрахунку при звільненні можна, якщо не буде скарги від працівника.
В статті ніби то все правельно. Дійсно переписано законодавство, яке я й так знаю. Але читати такі матеріали дуже сумно, адже ніяк не розказано яким чином підприємство понесе відповідальність. Хто буде накладати штраф? Який механізм накладання штрафу? куди в такому випадку звертатися працівнику? А що робити, якщо у працівника не має ніяких доказів? ну наприклад, в відомості стоїть підпис ніби то працівника, про те що він отримав всі належні суми і ЕСВ сплачено. Як працівник повинен доводити , що це не його підпис? Експертизу замовляти? А скільки це коштує. Не бажає керівник іти до суду і повідомлення на суд не отримує, що робити? Повідомляти через "Урядовий кур"ер". Повідомлення коштує 400-500 грн. І таких повідомлень потрібно зробити як мінімум 2-3. Чи варта шкурка вичинки? А потім працівник в суді виграв неоспорювані суми, суд відає рішення виконавцю.Виконавець не хоче шукати роботодавця, бо той переїхав в інший район міста. І що далі?
Так що краще не пишіть про те, що має право працівник і яку відповідальність несе роботодавець. Бухгалтери і прості працівники це знають не гірше за оплачуваних авторів "Дт,кт" . В житті так не буває. Все набагато складніше. І ніякі роботодавці не несуть відповідальність, а працівники не отримують своєї компенсації.



Редаговано разів: 1. Востаннє 15/07/2013 13:05 користувачем DK-admin.
Шановний abn777!
Вдячні Вам за небайдужість!
Згідна з Вами, в житті, на практиці все завжди складніше. Але багато хто не знає навіть тієї теорії, яка прописана в нормах законодавства, і яку можна пробувати відстоювати в суді. Єдине в чому ви помиляєтесь, що роботодавці не несуть відповідальності. Є факти які свідчать про протилежне. Шансів мало, довести правоту нелегко, але такі випадки є. Так само як є і випадки, коли звільнені працівники створювали проблеми підприємству не маючи на то об'єктивних підстав.
Діліться своїм досвідом, як це роблять наші колеги, наші клієнти, які звертаться до нас за порадами і, можливо, в наступних номерах видання ми розкриємо це питання з іншої або з більш практичної точки зору. Розглянемо ситуацію не тільки з боку роботодавця, а і зі сторони працівника.

З повагою Катеринець Наталія
головний редактор інтернет-проекту "Дебет-Кредит"
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033099999999997