Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Помилково застосовувала податкову соціальну пільгу протягом третьго кварталу

Відправлено користувачем olia 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрий вечір!

Протягом третього кварталу помилково застосовувала податкову соціальну пільгу. Як виправити помилку? Що робити з 1 Дф? які штрафи треба платити?
просто доплачивайте НДФЛ за счет предприятия (прямая норма в НКУ) и уточненку по 1ДФ в части этого сотрудника
потом, если найдут, будет штраф 510 грн.


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Чи можна зробити річний перерахунок ПДФО і відобразити ці помилки в 1 ДФ за 4 квартал?


Тобто якщо я з зп за листопад доплачу ПДФО, чи зменшувати саму виплату зп
нет, я же написала, что по Кодексу Вы не имеете права уменьшать зарплату на эту сумму, предприятие такие ошибки оплачивает за счет предприятия, а не сотрудника, правильно - так, как я написала


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Донарахувати за рахунок підприємства ПДФО, відомості по зп не змінювати, тобто не вираховувати з зарплати?
Я як тоді з уточнюючим розрахуноком, якщо його подати, чи буде застосовано штраф 510 грн?
Сама попала в такую ситуацию. Доплатила подоходный, сдала уточненку (только по одному сотруднику). Штрафа нет. Если налоговая вам не звонила, то это все. Мне поступил звонок с налоговой, объяснили процедуру сдачи уточненки и доплат и попросили написать объяснительное письмо. Это все
якщо робити ці всі зміни в річному перерахунку, і показувати в деці за 4 квартал, чи буде це помилкою?
А если за это время вам поступит звоночек с налоговой? Чего тянуть. Хотя решать вам. По закону вы применяете соц. льготу на основании заявления сотрудника и сотрудник, а не предприятие отвечает за это. На практике это правило не всегда срабатывает. В любом случае штраф начисляет предприятие на сотрудника, а не налоговая на предприятие (директора, бухгалтера).
В любом случае штраф начисляет предприятие на сотрудника, а не налоговая на предприятие (директора, бухгалтера)////

это не так
штраф начисляет налоговая на предприятие за неправильную 1ДФ в размере 510 грн, когда придет на проверку
и, если автор пишет, что ошибочно применила соцльготу, значит, соцльготу применять было нельзя и сотрудник здесь не причем, это ошибка бухглатера


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Чи можна оминути штрафу, зробивши у 4 кварталі перерахунок ПДФО і ці помилки виправити в декларація за 4 квартал. Чи правильніше подавати уточнюючий розрахунок за 3 квартал?
Якщо податок оплачує підприємство за працівниика - то це ще один неоподаткований дохід. Ст. 164,5 ПК . Ви порущуєте двічі утримання і сплату податку.
Я би виправляла перерахунком в 4кв. (Взяти заяву працівника про утримання податку)
Тобто взяти заяву про те, що в третьму кварталі помилково була застосована пільга, в результаті того в четвертому кварталі з працівника доутримано податок і перераховано в бюджет. З зарплати за 4 квартал зняти податок. І декларацію уточнюючу за 3 квартал не подавати, а показати в 4 кварталі виправлення?
Правильно я зрозуміла
Працівник подавав заяву на пільгу? Чи це помилка ваша?
Дебет-Кредит ● 2014 ● «ДК» №39/2014
Теги: Податкова звітність , ПДФО .
Помилка при застосуванні соцпільги

Працівник підприємства користувався податковою соціальною пільгою в 2013 р., а потім написав заяву про відмову від застосування податкової соціальної пільги з 01.01.2014 р., проте бухгалтер помилково продовжував її застосовувати ще протягом 8 місяців 2014 року. Як виправити цю помилку в обліку та звітності, які штрафи потрібно нарахувати?

Ця помилка призвела до такого: а) унаслідок помилкового застосування податкової соціальної пільги (далі — ПСП) з працівника утримувалася менша сума ПДФО, ніж це було потрібно; б) унаслідок цього працівник отримував на руки більшу суму зарплати, ніж повинен був отримувати при правильному застосуванні ПСП. Щоб виправити цю помилку, треба зробити перерахунок суми ПДФО. Такий перерахунок передбачено пп. 169.4.3 ПКУ і може здійснюватися за будь-який період та в будь-яких випадках для визначення правильності оподаткування, незалежно від того, чи має працівник право на застосування ПСП (як у момент отримання доходів, щодо яких перераховується ПДФО, так і на момент самого проведення перерахунку). Це означає, що підприємство може у будь-який момент перевірити ще раз правильність утримання ПДФО з доходу працівників, і цей випадок перерахунку ПДФО внаслідок помилкового застосування соцпільги підпадає під дію пп. 169.4.3 ПКУ. Насамперед потрібно правильно розрахувати суму ПДФО з урахуванням відмови від соцпільги за весь період помилкового її застосування. Відтак — визначити різницю між правильною сумою ПДФО та сумою, фактично утриманою із заробітної плати працівника. Отриману різницю підприємство має утримати з доходу працівника в місяці проведення перерахунку та сплатити до бюджету згідно з пп. 169.4.4 ПКУ. У разі якщо суми доходу (після проведення всіх обов'язкових утримань, які, крім того, утримуються з нього за такий місяць) забракне для погашення суми недоплати, то сума недоплати утримується за рахунок доходів наступних місяців до повного її погашення. Штрафні санкції, передбачені ст. 119 ПКУ, в цьому разі не застосовуватимуться, як сказано в абз. 5 ст. 119 ПКУ. Також не застосовуються штрафні санкції згідно зі ст. 127 ПКУ, якщо неутримання та/або несплата (неперерахування) ПДФО самостійно були виявлені податковим агентом під час перерахунку ПДФО згідно з п. 169.4 ПКУ, і виправлені в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року. Результати перерахунку ПДФО, здійсненого згідно з пп. 169.4.3 ПКУ, відображають у податковому розрахунку за формою №1ДФ1 за той квартал, у якому він був проведений. У цьому разі слід включити результати перерахунку до податкового розрахунку за формою №1ДФ за ІІІ квартал 2014 р. таким чином: — у графах 3 і 3а проставляють суму нарахованого та виплаченого доходу за звітний період (тобто тут відображають тільки суму доходу за ІІІ квартал 2014 р.);

1 Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ), затверджений наказом Міндоходів від 21.01.2014 р. №49.

— у графах 4 і 4а — суму ПДФО, утриману та перераховану з доходу за ІІІ квартал 2014 р., але з урахуванням суми недоплати, утриманої та перерахованої до бюджету з доходів працівника ІІІ кварталу 2014 р., унаслідок помилки в застосуванні податкової соціальної пільги за 8 місяців 2014 р. Юлія ЄГОРОВА, «Дебет-Кредит»
Так працівник на початку року подав заяву на застосування пільги. Все є.
Якщо була заява а помилка ваша то перерахуйте в 4кв. і все.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00038100000000008