Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Обновлена нормативка по КУРО, Кто подает ЗВР-1?

Відправлено користувачем Buh99 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Минфин приказом от 21.01.2016 г. № 13 изложил в новой редакции:

Положение о форме и содержании расчетных документов;

Порядок представления отчетности, связанной с использованием книг учета расчетных операций (расчетных книжек);

форму Отчета об использовании книг учета расчетных операций (расчетных книжек) (форма № ЗВР-1);

Инструкцию по заполнению Отчета об использовании книг учета расчетных операций (расчетных книжек) по форме № ЗВР-1.

Напомним, отчетность, связанная с использованием КУРО и РК, подается в составе Отчета об использования книг учета расчетных операций (расчетных книжек) (форма № ЗВР-1) и Справки об использованных расчетных книжках.

Форма № ЗВР-1 подается субъектами хозяйствования по всем КУРО, зарегистрированным на хозяйственную единицу, которые ведутся вместе с РК.

Справка об использованных РК подается только в том случае, если в отчетном месяце заканчивается срок использования РК.

Приказ № 13 вступит в силу со дня его официального опубликования, ориентировочно 11.03.2016 г.


Кто подает ЗВР-1?Нужно ли подавать если РРО отправляет все сразу в налоговую?

Заранее спасибо!
Раньше было,что если данные чека передаются электронно,то отчет не сдается,а теперь что опять все отчет сдают?Ведь КОРО ведут все независимо от того какой чек.
та нет, его сдают, кто книжки ведут
если передаются данные в налоговую по операциям, зачем подавать отчет ?


Наверное, нужно еще и чеки перепрограммировать [news.dtkt.ua]
Але: для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку встановлено обов’язківий реквізит щодо акцизного податку.

У фіскальному касовому чекові потрібно буде окремим рядком зазначати:

- назва «Акцизний податок» (згідно з ПКУ). За потреби дозволяється використовувати скорочення;

- розмір ставки акцизного податку,

- загальну суму такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами). Рядки «ПДВ» та «Акцизного податку» касового чека повторюються відповідно до кількості податкових груп за різними ставками ПДВ та акцизного податку.

Дозволяється не друкувати рядків за податковими групами, якщо сума ПДВ або акцизного податку дорівнює нулю
Звіт №ЗВР -1
Цей звіт, починаючи з 2016 року подають тільки суб’єкти господарювання, які використовують розрахункові книжки при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім розрахунків при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. Получается если РК не применяем только то и отчет не подаем?

и еще получается нужно в чеке выводить информацию со слипа??

Розрахунки за допомогою платіжної картки
За новим Положенням у разі застосування при проведенні розрахунків з використанням платіжної картки платіжного терміналу, з’єднаного або поєднаного з РРО, касовий чек повинен додатково містити такі обов’язкові реквізити:
• ідентифікатор еквайєра та торгівця або інші дані, що дають змогу їх ідентифікувати;
• ідентифікатор платіжного пристрою;
• суму комісійної винагороди (у разі наявності);
• вид операції;
• реквізити електронного платіжного засобу (платіжної картки) (допустимі правилами безпеки платіжної системи), перед якими друкуються великі літери «ЕПЗ»;
• напис «Код авт.» та код авторизації або інший код, що ідентифікує операцію в платіжній системі, крім випадків, коли правила розрахунків платіжної системи передбачають складання розрахункових документів із застосуванням електронних платіжних засобів (платіжних карток) без виконання процедур авторизації;
• підпис касира та підпис держателя електронного платіжного засобу (платіжної картки) (якщо це передбачено правилами платіжної системи) в окремих рядках, перед якими друкуються відповідно написи «Касир» та «Держатель ЕПЗ».
Звертаємо увагу, що цим Положенням затверджено також нові форми та реквізити фіскального касового чеку видачі коштів, Розрахункової квитанції та Спрощеної розрахункової квитанції.
Зокрема, у фіскальному касовому чеку видачі коштів за новою формою потрібно зазначати не просто назву операції виплати і суму коштів, яка видається за операцією виплати, а:
- якщо кількість поверненого товару (обсяг отриманої послуги, що рекомпенсується) не дорівнює одиниці виміру, - кількість, вартість поверненого товару (обсягу отриманої послуги, що рекомпенсується);
- вартість одиниці виміру товару (послуги);
- назву операції виплати або назву товару (послуги).
З’явився в цій формі касового чеку і новий обов’язковий реквізит для СГ роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку - окремим рядком в ньому зазначаються:
- розмір ставки такого податку,
- загальна сума такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами,
- на початку рядка друкується назва такого податку. У реквізиті «Акцизний податок» наводиться його назва (згідно з ПКУ). За потреби дозволяється використовувати скорочення.
ну да, по эквайрингу инфа добавилась
Пересматриваю приказ №13....насколько понял эти реквизиты касаются только ПТКС (айбоксы приватбанка терминалы) ??и не касается терминалов для приема карточек?

В итоге по приказу - если не используешь РК -отчет не подается
- форму чека добавили акциз (если акциза нет то и строчки не нужно)
все правильно ?
6. У разі застосування при проведенні розрахунків з використанням електронного платіжного засобу (платіжної картки) платіжного терміналу, з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій, касовий чек повинен додатково містити такі обов'язкові реквізити:

ідентифікатор еквайєра та торгівця або інші реквізити, що дають змогу їх ідентифікувати;

ідентифікатор платіжного пристрою;

суму комісійної винагороди (у разі наявності);

вид операції;

реквізити електронного платіжного засобу (платіжної картки) (допустимі правилами безпеки платіжної системи), перед якими друкуються великі літери "ЕПЗ";

напис "Код авт." та код авторизації або інший код, що ідентифікує операцію в платіжній системі, крім випадків, коли правила розрахунків платіжної системи передбачають складання розрахункових документів із застосуванням електронних платіжних засобів (платіжних карток) без виконання процедур авторизації;

підпис касира та підпис держателя електронного платіжного засобу (платіжної картки) (якщо це передбачено правилами платіжної системи) в окремих рядках, перед якими друкуються відповідно написи "Касир" та "Держатель ЕПЗ".
а кто-то себе уже это внедрил в чек при оплате картой? просто не понятно если в слипе вся эта информация есть нужно ли еще дополнительно в чек дублировать эти данные? терминал и рро программно у нас не связаны , отдельно снял оплату после отдельно провел чек по рро....спасибо за информацию!
Доброго дня! Тільки що дзвонила в нашу ДПІ, мені відповіли що якщо термінал не поєднаний з РРО це штраф у розмірі 8500 і далі??? Хто в курсі??? І взагалі відносно цього закону нічого толком не відповів. У нас касовий апарат Міні 500.02 МЕ, що робити????
Знаю что за отказ принятия оплаты картой 8500 штраф а про поєднання з РРО тоже первый раз слышу...Кто-то что-то знает по этому поводу?
Quote
Buh99
Знаю что за отказ принятия оплаты картой 8500 штраф а про поєднання з РРО тоже первый раз слышу...Кто-то что-то знает по этому поводу?
За відказ я також знаю, тому і поставили цей термінал. У мене склалось враження що вони там в ДПІ пяні тоді були. Але всерівно цікавить як все таки правильно??? І ось цього (з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій) виходить що якщо вони між собою не поєднані то звідки таку інфу РРО візьме???
Звонила в свой сервисный центр по поводу новых реквизитов кассового чека ,кот. проводится через терминал, там ответили ,чтоб эти реквизиты появились нужно, чтоб разработчики их туда добавили, у вас говорят все правильно.(если б еще и налоговая так считала) .Может это новых РРО касается, ну действительно откуда в старых моделях появятся такие реквизиты.
А по поводу названия в чеке «Акцизный налог» ,у нас забито «Збір 5 %» можно так оставить, все таки как правильно - это новых РРО касается ,можно самому исправить название, у кого как выбивается?
а если деятельность не ведется, то отчет можно не подавать? я до сих пор подавала, а сейчас вот в налоговой и в консультации сказали что пустые отчеты можно не подавать...правильно ли это?
Quote
Dimona777
Звонила в свой сервисный центр по поводу новых реквизитов кассового чека ,кот. проводится через терминал, там ответили ,чтоб эти реквизиты появились нужно, чтоб разработчики их туда добавили, у вас говорят все правильно.(если б еще и налоговая так считала) .Может это новых РРО касается, ну действительно откуда в старых моделях появятся такие реквизиты.
А по поводу названия в чеке «Акцизный налог» ,у нас забито «Збір 5 %» можно так оставить, все таки как правильно - это новых РРО касается ,можно самому исправить название, у кого как выбивается?
Вы знаете, мои тоже сказали,что все что можно,всунули давно в чек. А остальное можно изменить только производителями фиск.регистраторов. И связать их с терминалами тоже не возможно. У кого-то что-то меняют?
Коллеги, я не пойму, а где написано, что платежный терминал должен быть обязательно соединен с РРО?
Quote
Кира
Коллеги, я не пойму, а где написано, что платежный терминал должен быть обязательно соединен с РРО?
(з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій)- эта фраза настораживает
Да нигде не написано, кто-то что-то сказал, все перепугались.
Я так понимаю, в фразе з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій, з'єднаного - это когда они именно программно соединены, а поєднаного - это как раз случай использования терминала вместе с РРО без соединения.
Quote
Blick
Да нигде не написано, кто-то что-то сказал, все перепугались.
Я так понимаю, в фразе з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій, з'єднаного - это когда они именно программно соединены, а поєднаного - это как раз случай использования терминала вместе с РРО без соединения.
то получається коли РРО і термінал використовується паралельно (поєднано), то у чеку РРО повинні бути ні нові дані які тягнуться з терміналу????
Quote
Blick
Да нигде не написано, кто-то что-то сказал, все перепугались.
Я так понимаю, в фразе з'єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій, з'єднаного - это когда они именно программно соединены, а поєднаного - это как раз случай использования терминала вместе с РРО без соединения.
то получається коли РРО і термінал використовується паралельно (поєднано), то у чеку РРО повинні бути ті нові дані які тягнуться з терміналу????
Я конечно не понимаю, чем отличаются слова "з'єднаного" и "поєднаного", но если РРО используется отдельно, то в чеке РРО никак не могут появиться реквизиты карты, идентификатор платежного терминала и тем более комиссия банка-эквайра(ее и в слипе терминала нет).
Quote
Кира
Я конечно не понимаю, чем отличаются слова "з'єднаного" и "поєднаного", но если РРО используется отдельно, то в чеке РРО никак не могут появиться реквизиты карты, идентификатор платежного терминала и тем более комиссия банка-эквайра(ее и в слипе терминала нет).
Те ж саме мені сказали сервісники, і добавили такого роду оновлення тільки робить завод виробник даного РРО. Виникає питання чи взалалі це стосується тих РРО які ніяк (по своїй структурі), не можуть бути зєднані з терміналом, так як технічної можливості не надав сам завод виробник???? У нас отдельно стоїть РРО і отдельно сам термінал і між собою вони ніяк не підвязані, як тоді бути???
Я знаю є такі РРО які уже у собі містять термінал (поєднані технічно), РРО і термінал в одному.smiling smiley
Добрий день, уже чинний закон від сьогодні: [zakon2.rada.gov.ua]
Quote
iryna12
Добрий день, уже чинний закон від сьогодні: [zakon2.rada.gov.ua]
5. Вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших податків, крім податку на додану вартість, не поширюються на розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп’ютерних систем, до дня набрання чинності цим наказом.
Quote
sim
Quote
iryna12
Добрий день, уже чинний закон від сьогодні: [zakon2.rada.gov.ua]
5. Вимоги до форми і змісту фіскальних касових чеків у частині відображення інших податків, крім податку на додану вартість, не поширюються на розрахункові документи, що друкуються реєстраторами розрахункових операцій, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та комп’ютерних систем, до дня набрання чинності цим наказом.
Это касается только у частині відображення інших податків, я так думаю
Хто знає, чи подають даний звіт ті, хто використовує РРО з вмонтованим модемом? чи це звіт для тих, хто використовує розрахункові книжечки?
для книжечок...drinking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Згідно Інструкції: 1. Звіт про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) заформою № ЗВР-1 (далі - Звіт) складається в розрізі всіх зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій, які використовувались протягом звітного місяця.
тобто Звіт подається якщо є зареєстр КОРО? а не тільки РК...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00057499999999999