Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Електронний квиток ,авансовий звіт

Відправлено користувачем Zarinka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
я всегда подшиваю под АО посадочный талон, при любой оплате.
Посадочный талон еще до НКУ налоговая видеть хотела, если были авиабилеты электронные. А про отметки в паспорте уже в НКУ закреплено. Как теперь с биометрией быть - не знаю... Будут, наверное, делать когда-нибудь поправки в НКУ в связи с этим...
Чья-то цитата с другой темы по поводу билетов:

"Для авиабилетов таким подтверждением служат:

— оригинал расчетного или платежного документа;

— бумажная распечатка маршрут/квитанции**;

— оригинал отрывной части посадочного талона.

** На то, что сама по себе бумажная распечатка маршрута не является расчетным документом, обращалось внимание, например, в письме Минфина от 10.01.2008 г. № 31-18030-07-21/147 (см. «Налоги и бухгалтерский учет», 2008, № 28, с. 16).


Согласно этого,у меня есть распечатанная Маршрутна квитанція/ел.квиток с номером заказа,фамилией пассажира и картой ,которая оплатила.Я так понимаю это и маршрут и платежный документ?Но оригинала отрывной части посадочного талона у нас нет.Не донесли.С подотчетным лицом уже рассчитались.Как теперь снять с расходов эту сумму? И как отразить в деке?


Допоможіть розібратись з електронними квитками!!!confused smiley
Вперше працівники купили електронні квитки за свої кошти і майже за дві неділі до відрядження. Питання: Чи можна ав.звіт робити один після повернення з відрядження, де включити всі понесені витрати? Чи все таки на квитку стоїть дата оплати 07.02.17р.- отже і мені потрібно звіт цією датою або на наступний день заповнити по самих тільки квитках? Схиляюсь до першої відповіді - один ав.звіт після повернення з відрядження. Але чим більше читаю, тим більше варіантів виникаєsad smiley
ИМХО - ав.отчет должен быть один: работник отчитывается по расходам на командировку. Какой смысл отчитываться о купленном билете, если командировка может быть внезапно отменена и билет потребуется сдать?
Если оплатить за авиа электронный билет через инет с платёжной карты будет ли распечатанная квитанция об оплате являться расчётным документом, подтверждающей оплату (основанием для не удержания НДФЛ и ВС)?
Нашла такое, но в НКУ никак не могу найти пунктик, что конкретно подтверждает факт оплаты/является платёжным-расчётным документом. Ткните пожалуйста в НКУ где это есть (в 170.9.1. не нашла про документы подтверждающие оплату).
[zpl.com.ua]
Відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. N 59, у разі використання електронного авіаквитка підставою для відшкодування витрат на його придбання є такий пакет документів: оригінал розрахункового або платіжного документа, що підтверджує здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера); роздруківка на папері частини електронного авіаквитка із зазначеним маршрутом (маршрут/квитанція); оригінали відривної частини посадкових талонів пасажира.
підкажіть, чи вірно розумію:
працівник придбав квиток на потяг онлайн, розрахувався своєю карткою.
до бухгалтерії надав квитки (посадкові документи) і квитанцію приватбанку (на загальну суму 250,00грн., з "мокрим" штампом банку)

в посадковому документі зазначено: вартість квитка 240,00грн.
а нижче йде додаткова інформація:
загальна вартість квитка: 250,00грн.
в ціну квитка враховано збір ПАТ "Укрзалізниця" 9грн.
сервісний збір: 10,00грн.

для відшкодування витрат на придбання квитка досить роздрукованого посадкового талону,
питання: чи досить для відшкодування сервісного збору, зазначення його суми нижче квитка (посадочного талону) і квитанції банку

чим керувався:
ПКУ 170.9.1
... витрат на відрядження в межах фактичних витрат, а саме, на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті), оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків витрат на харчування чи побутові послуги (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), на найм інших жилих приміщень, оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування у місці відрядження, в тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв’язку із здійсненням таких витрат.

...за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона, якщо його обов’язковість передбачена правилами перевезення на відповідному виді транспорту, та розрахункових документів про їх придбання за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих із готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання фізичної особи, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 N 59
п.12
...витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що засвідчують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих з готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання відрядженого працівника, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.

Лист ГУ ДФС у м. Києві від 28.12.2016 № 27150/10/26-15-13-01-12
...У разі використання електронного проїзного/перевізного документа на поїзд підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадочний документ (у разі перевезення багажу - роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги (зокрема, послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) - роздрукований на паперовому носії документ на послуги)
сервисный сбор - это не резервирование мест...

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Quote
Ляля - Оля
сервисный сбор - это не резервирование мест...
(зокрема, послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць)
в ПриватБанку відповіли, що сервісний збір це "Оплата за використання сервісу онлайн купівлі квитка"
не знайшов як редагувати повідомлення на форумі...
Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 N 59
[zakon2.rada.gov.ua]
у другому розділі п.6
6. Витрати на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) до місця відрядження і назад відшкодовуються в розмірі вартості проїзду повітряним, залізничним, водним і автомобільним транспортом загального користування (крім таксі) з урахуванням усіх витрат, пов'язаних із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах, та страхових платежів на транспорті.
Коллеги, помогите!
Сотрудник принес эл. жд билет, приобретенный через сервис Приватбанка.
Ниже посадочного документа в доп. информации в общей стоимости билета
указан сервисный сбор Приватбанка.
Можно ли такой сбор возмещать сотруднику?
подскажите пож. в июле купили авиабилеты сотрудникам на ноябрь месяц, получается в ноябре они едут в ком-ку , затем сдают авансовый (не указывая эти билеты) я в день а/о списываю стоимость билетов на 92/93? продавец билетов не дает никаких документов кроме электронных билетов
обязательно ли делать приказ на ком-ку июлем или можно ноябрем?
приказ июлем
иначе на основании чего вы купили им билеты в июле?


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
спасибо, а все остальное правильно?
у нас прикладывают к авансовому распечатки электронных билетов и посадочные к ним, естественно, не оплачиваем, но так удобнее хранить документы - все видно
списание в месяце полета, зависит от цели командировки, если летали оборудование смотреть, то это 91, может быть, а не 92,93


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
1) а почему Вы думаете, что в биометрику нельзя проставить штамп таможни? Мои вчера вылетили в Китай,наказала возвращаться с штампами, что, не ставят?

2) у меня бывает такое,что с командировки сразу в отпуск- например по приказу командировка с 25.11 по2.12, суточные выплачиваю за эти дни,а отметки таможни укр- 25.11.17, и например 25.01.18,а визы иностранные (это визовые страны)-как раз 25.11 и 2.12, не парилась особо,но и мнение коллег интересно..
если мы не выдавали аванс на командировку, делаю авансовый отчет , суточные в день вылета в евро, в день прилета - в грн.(прилетел в 00.20)
директор дал квитаницю с печатью где указано что он проживал в гостиннице, период и стоит сумма 800 евро
достаточно будет этой квитанции что б компенсировать ему за проживание в гостиннице?
и еще возник вопрос, сумма за проживание 800 евро это примерно 24 000 грн., тут действует ограничение что расчеты дир должен был провести не более 10 000 в день?
если не было аванса, то все траты в валюте пересчитываются на день авансового отчета


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
спасибо, а если мы ему будем платить не в день утверждения отчета? тогда платим по курсу на день выплаты? а что делать с чеком на гостинницу?
Утерян посадочный в обратную сторону. Билет покупался по безналу. Есть электронный билет и командировочное с отметкой принимающей стороны. Будут ли проблемы, что не все посадочные?
возьмите письмо в авиакомпании, что человек действительно летал рейсом, на который утеряны посадочные


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Quote
Р.В.
возьмите письмо в авиакомпании, что человек действительно летал рейсом, на который утеряны посадочные
Из чего-то следует, что обязательно для безнала? Кругом фигурирует "возмещение", но это же не возмещение, а оплата предприятием.
хз, мы перестраховываемся smiling smiley


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Quote
brick

возьмите письмо в авиакомпании, что человек действительно летал рейсом, на который утеряны посадочные
Из чего-то следует, что обязательно для безнала? Кругом фигурирует "возмещение", но это же не возмещение, а оплата предприятием.

Эти сапоги надо брать, чтобы подтвердить то, что билет использован по назначению. Ведь он мог полететь и другим самолетом по другому билету, гипотетически.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00045299999999998