Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

ДИВІДЕНТИ за 2016 рік

Відправлено користувачем OLENKA120909 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Підкажіть будь-ласка!! Якщо по підприємству ТОВ ще баланс не зданий в статистику і дека по прибутку в податкову. Чи можу я на даний час нарахувати дивіденти за 2016 рік і виплатити. Ми авансом платили податок на прибуток за 2016 рік в 2016 році. Щоб тоді було легше після здачі деки сплатити остаточну суму. дякую за відповідь!!!!
Лист ДФС від 24.06.2016 №14030/6/99-99-15-02-02-15Розділ: Консультації Для Юридичних Осіб

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо зарахування суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток в податкових деклараціях з податку на прибуток підприємств у 2016 році та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), повідомляє.

Відповідно до п.п. 57.1 1.1 п. 57.1 ст. 57 Кодексу у разі прийняття рішення щодо виплати дивідендів платник податку на прибуток – емітент корпоративних прав, на які нараховуються дивіденди, проводить зазначені виплати власнику таких корпоративних прав незалежно від того, чи є оподатковуваний прибуток, розрахований за правилами, визначеними ст. 137 Кодексу.

Згідно з п.п. 57.1 1.2 п. 57.1 ст. 57 Кодексу крім випадків, передбачених п.п. 57.1 1.3 цього пункту, емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток.

Авансовий внесок розраховується з суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об’єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачуються дивіденди, грошове зобов’язання щодо якого погашене. У разі наявності непогашеного грошового зобов’язання авансовий внесок розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті. Авансовий внесок обчислюється за ставкою, встановленою п. 136.1 ст. 136 Кодексу. Сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску.

При цьому у разі якщо дивіденди виплачуються за неповний календарний рік, то для обрахунку суми зазначеного перевищення використовується значення об’єкту оподаткування, обчислене пропорційно кількості місяців, за які сплачуються дивіденди. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік.

Тобто сума сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів, що не врахована в рахунок зменшення податкових зобов’язань з податку на прибуток за звітний період, у якому сплачена така сума авансових внесків, повинна враховуватися в рахунок зменшення податкового зобов’язання наступних звітних (податкових) періодів до її повного погашення.

Не зараховані у зменшення податкового зобов’язання суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів станом на 01.01.2015 повинні враховуватися у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток у податковій декларації за 2015 рік та наступних звітних (податкових) періодах до повного їх погашення.

Зважаючи на викладене, у податкових деклараціях з податку на прибуток за I квартал, півріччя, 9 місяців 2016 року у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток враховуються суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів, що не були враховані в рахунок зменшення податкових зобов’язань з податку на прибуток у попередні звітні періоди.

Крім того, авансовий внесок при виплаті дивідендів за підсумками звітного кварталу, півріччя, трьох кварталів розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті, якщо на момент виплати таких дивідендів декларація з податку на прибуток за звітний рік, на який припадають такі періоди, не подана. Якщо на момент виплати дивідендів за IV квартал звітного року Податкова декларація з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за такий рік подана та зобов’язання, нараховані у такій Декларації, погашені, то авансові внески нараховуються на суму перевищення дивідендів, що підлягають виплаті за IV квартал звітного року, над значенням об’єкта оподаткування податком на прибуток за такий рік, поділеному на 12 та помноженому на 3 (пропорційно кількості місяців, за які виплачуються дивіденди).
Знайшла ось такий лист. І питання? получається , я беру баланс за 9 місяців . сплачую авансовий внесок з прибутку який там вказаний і потім вже 5% і забираю свої дивіденти?


авансовый взнос по налогу на прибыль при выплате дивидендов выплачивается только при выплате дивидендов юр. лицам
а лист цей тоді для кого? яка тоді процедура нарахування і виплати дифідентів засновнику фіз.особі коли ще дека не здана?
Сдача деки тут ни при чем, если у вас сформирована не распределенная прибыль за 2016 год, выплачивайте своему учреду дивиденды, авансовый вас не касается
так. я зараз нараховую наприклад дивіденти в сумі 128500,00 з них сплачую 5% ПДФО і ВЗ 1,5% до сплати 120147,50 грн. але я ще баланс не здала і деку не здавала. 18% прибутку не плачу.
Требуется составить баланс, а не сдать баланс в контролирующие органы. Если у предприятия споров с самими учредителями нет (например, один учредитель, он же директор), не вопрос сделать протокол, как будто баланс уже был заполнен на дату решения о дивидендах winking smiley
Дякую!!!!!!!!!!!! Дуже допомогли!
ДФСУ у листі від 30.08.2016 р. №18734/6/99-99-15-02-02-15 роз'яснила, що авансовий внесок при виплаті дивідендів за підсумками звітного кварталу, півріччя, трьох кварталів розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті, якщо на момент виплати таких дивідендів декларація з податку на прибуток за звітний рік, на який припадають такі періоди, не подана.
Якщо на момент виплати дивідендів за IV квартал звітного року декларація з податку на прибуток за такий рік подана та зобов'язання, нараховані у такій декларації, погашені, то авансові внески нараховуються на суму перевищення дивідендів, що підлягають виплаті за IV квартал звітного року, над значенням об'єкта оподаткування податком на прибуток за такий рік, поділеному на 12 та помноженому на 3 (пропорційно кількості місяців, за які виплачуються дивіденди).
Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов'язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік.
Крім того, у коментованому листі податківці зазначили, що у рядку 16.4.1 додатка ЗП до декларації з податку на прибуток за перший квартал, півріччя, три квартали, рік, відображаються сплачені у першому кварталі, півріччі, трьох кварталах, році авансові внески при виплаті дивідендів, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку за відповідний звітний період (перший квартал, півріччя, три квартали, рік).
А дивиденды физ. лицу учередителю( резиденту) нужно выплачивать по итогам 2016 года только за полные 12 месяцев? У нас фирма зарегистрирована и работает с марта 2016 года, за 10 мес можно? Мы юр. лицо на общей системе , кроме ВЗ и НДФЛ нужно ли еще платить налог на прибыль с дивидендов 18 % ?
Можно, только 5% и 1,5%
спасибо, и еще начиляем и уплачиваем 18% налог на прибыль за 2016 г , правильно?
Ну конечно, получил прибыль естественно заплати налог по итогам года.
по итогам 2016 получили нараспределенную прибыль. я же могу составить протокол январем 2017 и начислить дивиденды? а выплатить их допустим сегодня, при этом оплатив 5%НДФЛ и 1,5% военный сбор? Мы юр.лицо, плательщики налога на прибыль. Доход за 2016 прывысил 20 млн. А потом по итогам 2017 подается декларация про мйновый стан на учередителя.Правильно?
если доход начислен, но не выплачен, то налоги уплачиваются в 30-и дневный срокпосле отчетного (это о НДФЛ и ВС)
если начислите январем, а не выплатили, то НДФЛ и ВС нужно было уплатить до 02.03.17
правильно ли я все поняла: я могу начислить дивиденды допустим 01 апреля (это не будет нарушением). сегодня виплатить НДФЛ и военный сбор полностью с ничисленого, а снять учередитель может в любое время, как ему будет удобно?
должен быть протокол учредителей, там указывается сумма и порядок выплаты. потом приказ по пердприятию о выплате, сумме и сроках.
согласно приказа , делается начисление и удержание налогов. если Вы , допустим, сегодня перечисляете НДФЛ и ВС, учред может снять в любое время, но банк может затребовать дату перечисления налогов. и НДФл уплачивается на другой счет. потом , мое мнение, есть ограничения в 50000 по кассе.
спасибо вам большое!!!!
Коллеги помогите и мне плиз.
Вот впервые решились тоже выплатить дивиденды.

Например в отчете о финрезультатах чистая прибыль составила 2100 тис.грн
убыток прошлого года 540 тис грн
Итого объект налогообложения 1560 тис грн *18%=280,8 тис грн уплатили

С какой суммы нужно делать расчет дивидендов?

нашла пример проводок, кто уже выплачивал и делал эту процедуру, проверьте ничего не упущенно:

распределение прибыли
дт 443 кт 671

начисление дивидендов
дт 441 кт 443

удержание НДФЛ и ВС
дт 671 кт 6411 (642)

уплата НДФЛ и ВС
дт 6411(642) кт 311

уплата дивидендов
Дт 671 Кт 311
Re: ДИВІДЕНТИ за 2016 рік
YanaV, проводки верные. Можете распоряжаться нераспределенной прибылью (то, что у вас на 44 счете)
Проводки правильные, но подписаны неправильно
а можно в сентябре начислить и выплатить дивиденды за 2016 год? ограничений по срокам нет?
Котег :-) да спешила :-)
начислены дивиденды в апреле 17г. по итогу 2016 года юрлицу-нерезиденту.

при выплате нужно перечислить авансовый взнос по налогу на прибыль 18% и удерживать налог из доходов нерезидентов по ставке 15%, подскажите, пожалуйста, правильно я понимаю?

сумму НО к уплате по налогу на прибыль сможем уменьшить на сумму авансового взноса по итогу полугодия 17?
или уплачивать авансовый взнос нужно только с суммы дивидендов, которая превышает объект обложения налогом на прибыль, по итогам 2016г?
допустим, за 2016 год объект налогообложения налогом на прибыль составило 5 млн. грн., решили выплатить дивиденды 1 млн. грн., налог на прибыль по итогу года в бюджет полностью оплачен, в таком случае авансовый взнос не нужно перечислять?

Растолкуйте, пожалуйста...
никто не выплачивал дивиденды?(
уплачивать авансовый взнос нужно только с суммы дивидендов, которая превышает объект обложения налогом на прибыль, по итогам 2016г? - да
допустим, за 2016 год объект налогообложения налогом на прибыль составило 5 млн. грн., решили выплатить дивиденды 1 млн. грн., налог на прибыль по итогу года в бюджет полностью оплачен, в таком случае авансовый взнос не нужно перечислять - не надо

15% могут быть меньше, если конвенция с этой страной предусматривает
но в таком случае нужна справка от нерезидента


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Р.В. спасибо за разъяснения. Конвенция со страной нерезидента не подписана, так что 15%.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00042999999999993