Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Нероздрукування Z-звіту.

Відправлено користувачем Kassovshik 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Мене турбує таке запитання. Я працюю у одному із ЦСО і часто виникають прохання з боку бухгалтерів різних СГ поремонтувати їхній РРО(з видачею відповідних документів що передбачені-актів/квитанцій ремонту) через те що не роздрукували Z-звіт і загрожує пятикратка бо не можуть оприбуткувати в цей день готівку(на підставі Z-звіту).
І:
- При поломці РРО мають бути застосовані РК - проте у них лише реквізити товару/послуги і суб*єкта господарювання(заміняє чек)(але коли я говорю про це людям - круглі очі)
- Зрозуміло що під час ремонту розрахнкових операцій може не бути (нема клієнтів, бажання працювати ітд.). А як замінити Z-звіт ними?.(чи може Законом передбачено інший спосіб оприбуткування?)
- ну ось не працює РРО. То це підстава неоприбутковувати готівку і не робити запис по обігу в КОРО? запис рятує?
Запись о ремонте спасает от штрафа за отсутствие зет-отчета. Не смогли распечатать, т.к. РРО поломался, на следующий день РРО починили и зет-отчет распечатали.
Для использования РК нужно их предварительно в ГНИ регистрировать, это не просто бумажки, они номерные. Еще и дополнительный отчет сдавать нужно при использовании РК, мороки много, поэтому многие этого не делают, просто при поломке РРО делают вид, что магазин не работает. РК зет-отчета никак не заменят, тем более, что до поломки уже какая-то сумма по РРО пробита.
Запись по обороту в КОРО делается только на основании зет-отчета, так что его отсутствие - это основание не делать запись. И оприходование налички делается на основании служебной выдачи, которую при поломанном РРО тоже осуществить невозможно.
Ви маєте на увазі подавати звіт за формою ЗВР-1(про використання книг КОРО та РК)? Це ж не потрібно при використанні сучасних РРО з контрольною стрічкою в електронній формі.
Де описано про необовязковість використання РК?

Я так розумію "службове винесення" ніяк не можна зробити окрім використання РРО ?


Слушайте, а разве не отменили этот штраф?
Конечно отменили, п.4 ст 17 исключен еще в 2015 году
Та ладно, летом проверка по РРО была, ниче не отменили.
Да, именно отчет ЗВР-1 я имею в виду. Его не нужно подавать при использовании РРО, но нужно подавать при использовании РК.
Нигде не написано о необязательности использования РК. Я ж говорю, просто делают вид, что магазин не работает, т.е. нечего выписывать.
Конечно служебную выдачу только через РРО можно провести. И еще, проверяющие говорили, если не сделана служебная выдача, нельзя делать ПКО в кассу. Правда не знаю, как поступать при поломке. По моему мнению, кассир должен сдать деньги в кассу и ПКО нужно выписать, но у налоговиков мнение может быть другим.
Ну шо мнение, давайте закон посмотрим
Знайшов цікаву статтю.
[consulting.dtkt.ua]
Звідти є така інформація.
Quote

Наслідки оприбуткування готівки без відповідних первинних документів. Податківці при проведенні перевірок розцінюють оприбуткування виручки без роздрукування відповідного Z-звіту або у разі несправності РРО без оформлення відповідних розрахункових квитанцій та відповідних записів у КОРО як несвоєчасне оприбуткування готівки. За таке порушення буде застосовано штраф у п’ятикратному розмірі від несвоєчасно оприбуткованої суми
Виходить навіть у випадку ремонту апарату можна оштрафувати(більшість і не реєструють собі тих рк.
340гр. За нероздрукування виключили. А от неоприбуткування все одно є.

По-друге є чинний порядок ведення коро і рк. Розділ ІІІ п.2 .Пп7.

7. Сума готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків до початку робочого дня, вноситься суб'єктом господарювання протягом робочого дня або перебуває на місці проведення розрахунків на момент виходу з ладу РРО чи відключення електроенергії, записується в корінець розрахункової квитанції з позначкою "Службове внесення". Сума готівки, що вилучається суб'єктом господарювання протягом робочого дня з місця проведення розрахунків, записується у корінець розрахункової квитанції з позначкою "Службова видача".

Отже виходить оприбутковувати треба і при поломці на підставі рк з поміткою службова видача.
Питання -то якщо у ФОП їх нема то він собі сам ворог?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032699999999999