Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

перевізник нерезидент

Відправлено користувачем sarhan 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго дня! Шановні експедитори потрібна Ваша допомога. Украли договір з Замовником резидентом на транспортно-експедиційні послуги ,з праврм укладати від свого імені договір з перевізником.Для перевезення уклали договір з перевізником -нерезидентом ,перевезення буде міжнародним. (Україна-Італія). Підскажіть чи вірно я розумію ,що ПДВ сплачуватись не буде за нерезидента так як міжнародні перевезення оподатковуються 0%,але податкову накладну потрібно виписати. І які ще податки потрібно заплатити за нерезидента.??? Дякую
оброго дня! Шановні експедитори потрібна Ваша допомога. Уклали договір з Замовником резидентом на транспортно-експедиційні послуги ,з правом укладати від свого імені договір з перевізником.
Для перевезення уклали договір з перевізником -нерезидентом ,перевезення буде міжнародним. (Україна-Італія). Підскажіть чи вірно я розумію ,що ПДВ сплачуватись не буде за нерезидента так як міжнародні перевезення оподатковуються 0%,але податкову накладну потрібно виписати. І які ще податки потрібно заплатити за нерезидента.??? Дякую
Як оподатковуються витрати на транспортні перевезення, здійснені нерезидентом
Сьогодні 10:20 64
Податківці розглянули питання щодо оподаткування витрат на транспортні перевезення та страхування вантажу, які здійснені нерезидентом та включені до ціни товару


ДФСУ у листі від 24.04.2017 р. №2/6/99-99-15-02-02-15/IПК зазначила, що не підлягають оподаткуванню відповідно до абзацу «й» пп. 141.4.1 ПКУ доходи нерезидента із джерелом походження з України у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів.
Якщо нерезидент з метою виконання договору залучає до виконання третіх осіб, що надають послуги з перевезення (резидентів чи нерезидентів), то компенсація таких виплат резидентом нерезиденту відповідно до підпункту «й» пп. 141.4.1 ПКУ є іншими доходами, отриманими нерезидентом із джерелом їх походження з України, що оподатковуються в порядку і за ставками, визначеними пп. 141.4.2 ПКУ.
Якщо міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана ВРУ, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені ПКУ, застосовуються правила міжнародного договору.
При цьому відповідно до п. 103.2 ПКУ особа (податковий агент) має право самостійно застосувати звільнення від оподаткування або зменшену ставку податку, передбачену відповідним міжнародним договором України на час виплати доходу нерезиденту, якщо такий нерезидент є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу і є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України.
Якщо витрати на перевезення відшкодовуються не безпосередньо перевізнику-нерезиденту, а агенту, то така виплата не підпадає під дію положень міжнародних договорів для застосування звільнення від оподаткування або зменшеної ставки податку на прибуток.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00035099999999999