Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Отчетность нотариуса

Відправлено користувачем Alenabell 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день!
Подскажите, пожалуйста, а то я в замешательстве, какие графы заполнять при удостоверении нотариусом договоров купли/продажи, дарения, наследства...?
Горячая линия налоговой дала такой ответ и база ЗІР:1,2,3а,4а,4 и 5 колонки.
Местная налоговая: 1,2,3а,5.
Боюсь, чтобы в личной карточке нотариуса потом не светился долг, если отражу суммы договоров и начисленных и выплаченных налогов, ведь их платят физ.лица, а не нотариус.
Буду очень признательна! Спасибо!
Забыла упомянуть, это вопрос по отчету 1ДФ smiling smiley
а где-то кроме их письма написано, что нотариус должен подавать форму 1дф?


Re: Отчетность нотариуса
Вот, например, 173.4
Нотаріус щокварталу подає до контролюючого органу за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про посвідчені договори купівлі-продажу (міни), про вартість кожного договору та про суму сплаченого податку у порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку;

174.4. Нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах - уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини щокварталу подають до контролюючого органу інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину в порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку. У такому самому порядку нотаріуси подають інформацію про посвідчення договорів дарування.
При цьому у такому податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого платником податку, зазначеним у підпункті 174.2.2 цього пункту.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
А в порядке формы 1дф написано что она распр на податклвых агентоыв. То есть для нотариусов должна быть своя форма
На одном из семинаров нотариусов была такая информация: подают 1ДФ только налоговые агенты, в данном случае нотариус им не является, штрафа за не сдачу 1ДФ по сделкам не предусмотрено. В карточке ничего у нотариуса не будет, этот отчёт информационный. Чтоб налоговая могла проверить уплату налогов физ.лиц, которые удостоверяли договора у нотариусов.
Я заполняю по нотариусам графы 1, 2, 3а, 4, 5
Quote
i_rin_ka
На одном из семинаров нотариусов была такая информация: подают 1ДФ только налоговые агенты, в данном случае нотариус им не является, штрафа за не сдачу 1ДФ по сделкам не предусмотрено. В карточке ничего у нотариуса не будет, этот отчёт информационный. Чтоб налоговая могла проверить уплату налогов физ.лиц, которые удостоверяли договора у нотариусов.
отож
ДПІ у Центральному районі м.Дніпра повідомляє, що відповідно до чинного законодавства видача свідоцтв про право на спадщину спадкоємцям здійснюється нотаріусом або в сільських населених пунктах — уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування.
При цьому, якщо спадкоємець є нерезидентом, то свідоцтво про право на спадщину видається йому виключно за наявності документа про сплату таким спадкоємцем податку на доходи фізичних осіб та військового збору з вартості об’єкта спадщини.
Інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину щокварталу до ДПІ подають:
нотаріус за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса та/або в сільських населених пунктах — уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.
У податковому розрахунку обов’язково зазначається сума доходу у вигляді вартості успадкованого майна, отриманого спадкоємцями, які не є членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступеня споріднення.
Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення для цілей розділу IV Податкового кодексу вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі всиновлені;
другого ступеня споріднення - її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки.
Якщо спадщину чи майно за договором дарування отримують члени сім’ї першого чи другого ступенів споріднення, то такі операції з 1 січня 2017 року оподатковуються за нульовою ставкою.
Зазначену інформацію має бути правильно відображено, саме від цього залежить, чи доведеться громадянину по закінченню року подавати до податкової декларацію про доходи.
Зокрема, інформація про видачу свідоцтва про право на спадщину (посвідчений договір дарування) відображається нотаріусом та уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування в податковому розрахунку форми 1-ДФ за такими ознаками:
за ознакою 113 — про отримання будь-якого об’єкта спадщини членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення зі спадкодавцем;
за ознакою 114 — про отримання будь-якого об’єкта спадщини спадкоємцями, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення зі спадкодавцем;
за ознакою 115 — про отримання будь-якого об’єкта спадщини (подарунка) від нерезидента або отриманий нерезидентом;
за ознакою 116 — про отримання спадщини (подарунка) у вигляді рухомого та нерухомого майна, коштів, особою, яка є інвалідом І групи або має статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування; про отримання спадщини (подарунка) у вигляді рухомого та нерухомого майна дитиною-інвалідом;
за ознакою 117 — про дохід, отриманий платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину чи дарунок грошових заощаджень, поміщених од 02.01.1992 року в установи Ощадбанку СРСР та державного страхування СРСР, що діяли на території України, а також у державні цінні папери (облігації Державної цільової безпроцентної позики 1990 р., облігації Державної внутрішньої виграшної позики 1982 р., державні казначейські зобов’язання СРСР, сертифікати Ощадбанку СРСР) та грошові заощадження громадян України, розміщені в установи Ощадбанку України та колишнього Укрдержстраху протягом 1992 – 1994 рр., погашення яких не відбулося.
Хоть одно посилання на закон?smiling smiley
Re: Отчетность нотариуса
Quote
Котег :-)
Хоть одно посилання на закон?smiling smiley

посилання на закон по ссылке:
[kot-i-koshka.com]

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Forbidden

You don't have permission to access /wp-content/uploads/2013/04/kot-sajmonsa.jpg on this server
Re: Отчетность нотариуса
А так?

Вот посилання на закон:


_______________
Корисна інформація для бухгалтера



Редаговано разів: 1. Востаннє 24/10/2017 21:38 користувачем Монна Нонна.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000678