Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Куда платить ПДВ

Відправлено користувачем Татьяна В. 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день. На спец. счете для регистрации НН есть деньги. В декабре получилось 1350 грн ПДВ к оплате. Перечислять эти 1350 нужно или они списываются с этого спец. счета? Спасибо!
Re: Куда платить ПДВ
со спецсчета спишут


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Re: Куда платить ПДВ
А Вы не путаете живые деньги и виртуальную сумму лимита для регистрации ПН ?


Не путаю) Это честно перечисленные когда-то на спец. счет деньги. Спасибо!
То зараз потрібно платити ПДВ на електронний рахунок? І якщо раніше,ми перераховували на нього кошти,то цю суму ми можемо використати,я правильно зрозуміла?
Re: Куда платить ПДВ
да, если они там есть и их не списали


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Re: Куда платить ПДВ
Так и есть.
Только сначала посмотрИте в Кабинете, сколько живых денег у Вас на спецсчёте. Или сделайте запыт 1302301 - вытяг тоже покажет, сколько живых денег у Вас на спецсчёте.
С этой суммы живых денег податковая сама спишет Ваши обязательства по ПДВ согласно поданной Вами Деки.
Re: Куда платить ПДВ
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, мы только зарегистрировались и с 01.01 стали плательщиками, счет в эл. кабинете есть, но как начинать работу? нужно перевести на него деньги (какую сумму) и как расчитать лимит?
Re: Куда платить ПДВ
Когда вам нужно будет зарегистрировать налоговую накладную, тогда и будете перечислять деньги.
Лимит рассчитівается по формуле

200-1.3. Платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку (ΣНакл), обчислену за такою формулою:

ΣНакл = ∑НаклОтр + ∑Митн + ∑ПопРах + ∑Овердрафт - ∑НаклВид - ∑Відшкод - ∑Перевищ;
{Абзац другий пункту 200-1.3 статті 200-1 в редакції Закону № 909-VIII від 24.12.2015}
де:
ΣНаклОтр - загальна сума податку за отриманими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних, податковими накладними, складеними платником податку відповідно до пункту 208.2 статті 208 цього Кодексу та зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних, та розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних;
ΣМитн - загальна сума податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України;
ΣПопРах - загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в системі електронного адміністрування податку, в тому числі рахунків у системі електронного адміністрування податку платника - сільськогосподарського підприємства, що обрало спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу, зазначених у підпунктах "а" - "в" пункту 200-1.2 цієї статті.
Під час розрахунку показника ∑ПопРах також враховується сума коштів у разі проведення органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, розрахунків платника податку з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з подальшим спрямуванням коштів відповідно до Закону України про Державний бюджет України в рахунок погашення заборгованості з податку. При цьому для поповнення рахунка в системі електронного адміністрування податку враховується в межах проведених розрахунків з податку сума зменшення залишку узгоджених податкових зобов’язань такого платника податку, не сплачених до бюджету, строк сплати яких настав, що обліковується органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, до виконання в повному обсязі за коригуючими реєстрами.
{Пункт 200-1.3 статті 200-1 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 1797-VIII від 21.12.2016}
Порядок та строки врахування таких сум у системі електронного адміністрування податку встановлюються Кабінетом Міністрів України.
{Пункт 200-1.3 статті 200-1 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 1797-VIII від 21.12.2016}
Не враховуються в обрахунку показника ∑ПопРах суми, зараховані на рахунки платників у системі електронного адміністрування податку з:
а) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових та технічних культур та продукції тваринництва, визначених у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу);
б) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання зернових та технічних культур, визначених у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу;
в) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання продукції тваринництва, визначеної у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу.
{Абзац тринадцятий пункту 200-1.3 статті 200-1 виключено на підставі Закону № 1797-VIII від 21.12.2016}
{Абзац чотирнадцятий пункту 200-1.3 статті 200-1 виключено на підставі Закону № 1797-VIII від 21.12.2016}
∑Овердрафт - сума середньомісячного розміру сум податку, які за останніх 12 звітних (податкових) місяців були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані платником - сільськогосподарським підприємством, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу.
Показник ∑Овердрафт щокварталу (протягом перших шести робочих днів такого кварталу) підлягає автоматичному перерахунку з урахуванням показника середньомісячного розміру сум податку, які за останніх 12 звітних (податкових) місяців станом на дату такого перерахунку, були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані платником - сільськогосподарським підприємством, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу. Такий перерахунок здійснюється шляхом віднімання суми попереднього збільшення та додавання суми збільшення згідно з поточним перерахунком.
Платникам податку, які станом на 1 січня 2016 року зареєстровані платниками податку на додану вартість менш як 12 звітних (податкових) місяців, а також платникам, зареєстрованим платниками податку на додану вартість після 1 січня 2016 року, - таке збільшення здійснюється протягом перших шести робочих днів кварталу, що настає за кварталом, в якому строк такої реєстрації досягає 12 звітних (податкових) місяців.
ΣНаклВид - загальна сума податку за складеними платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних та розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних;
{Абзац вісімнадцятий пункту 200-1.2 статті 200-1 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1797-VIII від 21.12.2016}
ΣВідшкод - загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до цього Кодексу;
{Абзац дев'ятнадцятий пункту 200-1.2 статті 200-1 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1797-VIII від 21.12.2016}
ΣПеревищ - загальна сума перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Показники формули, визначеної цим пунктом, обраховуються з 1 липня 2015 року. Під час обрахунку показників ΣНаклОтр та ΣНаклВид також використовуються розрахунки коригування, складені починаючи з 1 липня 2015 року та зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, до податкових накладних, складених до 1 липня 2015 року, що підлягали наданню покупцям - платникам податку. Для обрахунку показників ΣНаклОтр, ΣНаклВид та ΣМитнвикористовуються документи (податкові накладні, розрахунки коригування, митні декларації, аркуші коригування та додаткові декларації), складені починаючи з 1 липня 2015 року.
Під час обрахунку суми ΣНакл також використовуються показники, визначені пунктами 34, 34-1 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" цього Кодексу.
Сума ∑Накл платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми ∑Накл правонаступника такого платника податку.
{Пункт 200-1.3 статті 200-1 доповнено абзацом двадцять третім згідно із Законом № 1797-VIII від 21.12.2016}
Сума ∑Накл платника, реорганізованого шляхом поділу (з якого здійснюється виділ), сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи такого платника (державної реєстрації створення юридичної особи правонаступника), використовується під час обрахунку суми ∑Накл правонаступника такого платника податку пропорційно до отриманої частки майна згідно з розподільчим балансом.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Re: Куда платить ПДВ
Спасибо!)
Порядок расчета понятен, просто не ясно как регистрировать первую накладную, если все показатели по формуле равны 0, а мы предоставили услуги и начислили НДС, так как лимит получается равен 0, то не понятно
т.е. нужно перечислить сумму начисленого НДС на эл.счет и регистрировать первую накладную?
Quote
ML9139
Спасибо!)
Порядок расчета понятен, просто не ясно как регистрировать первую накладную, если все показатели по формуле равны 0, а мы предоставили услуги и начислили НДС, так как лимит получается равен 0, то не понятно
т.е. нужно перечислить сумму начисленого НДС на эл.счет и регистрировать первую накладную?

Або чекать в рамках терміну реєстрації, коли хтось на вас зареєтрує tongue sticking out smiley
якшо має хтось реєструвать звісно drinking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Тобто ніяких заяв про списання коштів чи додатків подавати не потрібно???
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033499999999997