Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Списання основних засобів

Відправлено користувачем Zarinka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Списуємо повністю замортизовані ОЗ,які внаслідок довготривалого використання не можуть використовуватись за своїм призначенням( пошкоджені,ремонту не підлягають).Документально все оформлено. Чи потрібно нараховувати податкові зобов'язання?І варто подавати акти списання в ДПС?
Я правильно розумію,якщо в нас є акти списання та висновок експертної комісії підприємтсва про неможливість використання ОЗ за первісним призначенням,то ПЗ не потрібно нараховувати?
Тут спірне питання.
Податкова вважає, що коли ці ОЗ списуються, то вони перестають використовуватись в госп.ді-ті і треба нараховувати ПЗ по 198.5. Ну їм завжди краще нарахувати чим ні.
Я вважаю що така вимога доречна, якщо ОЗ повністю не замортизовані (і тільки по таких ОЗ я сама донараховую ПЗ)
У випадку списання повністю замортизованих ОЗ, я рахую що вони весь термін який їм належно використовувались в госп.ді-ті, а після того як він закінчився - усе, які ПЗ?
Крім того, в п.188.1 ПКУ зазначено, що база оподаткування операцій з постачання необоротних активів не може бути нижче балансової (залишкової) вартості за даними БО, а там 0. Тому я думаю тут всі питання зняті. Акти в податкову не передаю. Там в кодексі не пише надіслати поштою при подачі деки чи надати при перевірці...


вот тоже собралась списать кучу самартизированных компьютеров, мониторов и ноутбуков. Просто этим никто никогда не занимался лет 5, реально накопилось много того, что уже не используем и не подлежит ремонту. Нулевая балансовая, вопросов по отображению в БУ и налоговом учете нет

у меня другой вопрос. Вот есть все эти акты на списание 100 едини с нулевой балансовой. Я же их в мусорный контейнер под офисом не выкину? как мне оформить что я от них физически избавилась?
ну списати, не означає фізично викинути. Тут взагалі складно. Техніку не можна просто в смітник викидати. Це ніби як з люмінісцентними лампами і т.д. По чесному, Ви маєте звернутись в спец.організацію що займається утилізацією і заплатити їм гроші за вивіз і утилізацію.
Техніку ми завжди утилізуємо,наймаємо фірму,платимо за утилізацію ,нам дають акт про утилізацію. А от що робити ,н-д,з кріслами офісними? оприбутковувати з них нема чого,утилізовувати теж дивно.Як правильно?
мы все сдаем на утилизацию, заплатил и спи спокойно
Порадьте,будь ласка,що робити з офісними стільцями після списання??? Потрібно здати на утилізацію???
Quote
Zarinka
Порадьте,будь ласка,що робити з офісними стільцями після списання??? Потрібно здати на утилізацію???
продайте их иванову по 1 грн за шт.
иванов внесет оплату ч/з банк
А якщо без варіанту продажу
Отнесите в мусорку.
Quote
Zarinka
так можна?
можна
Утилізувати потрібно обовязково лише те, що по закону підлягає обовязковій утилізації. В стільцях здається мені немає ніяких шкідливих та небезпечних речовин.
Тому їх або викидають/знищують, або віддають/продають бажаючим і т.д. чи на переробку.
На власний розсуд. Ну але звичайно, якщо в п-ва є можливість здати це все на переробку чи утилізацію - то будь-ласка, так і робіть - не потрібно забруднювати і засмічувати навколишнє середовище smiling smiley
смотрите если сдавать на утилизацию , то плюс в том, что можно по желанию сдать что угодно. если стул выбросить на мусор конечно можно, но есть неприятный момент - должен быть договор с жеком или кто мусор забирает и если что-то выбросить типа компа нужно и в деке показывать, рассчитывать....
я помню в акте так и писали товар выброшен на мусорку ))))) ...., а лучше всего продать кому-то, или не заводить эти насчастные ОЗ
А если продать «желающим» типа на запчасти ОС технику уже самортизированную до нуля и морально устаревшую, например за 50-100 грн.
То наименование товара пишем точно такое же как при покупке данных ОС (принтер, монитор....)?
Только приказом «подтвердить» что ОС морально и технически устарели и непригодны для использования?
Посоветуйте, пжлст, как грамотно сделать, накопилось столько всего старючего...
Подскажите, кто знает, пожалуйста.
Когда списываются ОЗ или материалы и сдаются как металлолом, надо ли показывать в эко-Декларации и платить налог?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00062700000000004