Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Тонкости перерасчет по НДС согласно ст.199 Налогового кодекса

Відправлено користувачем Serg Dergach 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго времени, подскажите кто в курсе перерасчета по НДС согласно ст.199 Налогового кодекса в такой ситуации:
1. Предприятие (плательщик НДС), в 2020 году продавало только продукцию, облагаемую по ставке 7% (импортные медизделия). Продаж по другим ставкам НДС предприятие не осуществляло.
В декабре 2020 года получило предоплату за продукцию, продажа которой которая освобождена от НДС согласно п. 38-1 подраздела 2 раздела XX Налогового кодекса (медизделия). Выписана налоговая накладная на предоплату с льготой «Без ПДВ». В деке по НДС за декабрь 2020 года показано освобождение такой операции (Додаток 6).

2. Отгрузка продукции, по которой уже была выписана освобожденная от НДС налоговая накладная, была произведена в марте 2021 года. Причем отгруженная продукция была импортирована ранее с НДС, а часть импортирована без НДС.
Нужно ли проводить перерасчет налоговых обязательств по ст. 199 НК и если нужно, то в каком периоде такой перерасчет делать и в какой декларации показывать?
Спасибо!
Упс.... сам ответил...... )

"38-1. Тимчасово, до 31 грудня 2022 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість:

1) операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються за кошти державного бюджету особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я;

2) операції з постачання на митній території України лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, що закуповуються за кошти державного бюджету особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я. При цьому норми пункту 198.5 статті 198 та статті 199 цього Кодексу не застосовуються;"


п.38-1 підрозділу 2 розділу XX ПК
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00027999999999995