Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Лікарняний лист, відображення в обліку

Відправлено користувачем Olg@ 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрий день!
Лікарняний лист виданий з 14.06.22 по 30.06.22. ЛН виписаний і був у статусі "закритий" ще у 20-тих числах червня.
1. Чи може протокол комісії бути датованим 07.07.22 року? Якщо так, то в якому періоді - в червні чи липні - я можу відобразити нарахування лікарняного працівнику (за рахунок підприємства та ФСС).
2. Чи обов'язково маю робити довідкову об'єднану звітність на працівника чи можу подати сьогодні заявку до ФСС, а завтра подати квартальну об'єднану звітність за 2-й квартал (звичайну)?
Буду вдячна за відповіді.
Добрый день!
Лікарняний вважається готовим для розгляду комісією на восьмий день після кінцевої дати. У Вашому випадку це 08.07. Сім днів діють лікарю для виправлення помилки. В кабінеті лікарняний змінює статус на "готово до сплати". Це вже липень, тому нарахування теж в липні. Можна було до закінчення червня подати довідкову звітність на цього працівника і з 08.07 впродовж 15 днів подати заявку. Зараз вже треба подати квартальну звітність на всіх і потім заявку.
lenakirirlenko61, дуже дякую за допомогу!
На скільки критичні такі помилки (чи можуть покарати штрафами):
1) протокол комісії та нарахування лікарняного датовані 07.07.22, також лікарняний за рахунок підприємства виплачений датою 07.07.22року
2) заявка до ФСС подана 11.07.22, квартальна звітність подана 12.07.22?


Думаю не критичні. Якщо ФСС не побачить Вашу звітність, то будуть телефонувати. Вони мають доступ до реєстрів і перевіряють чи вірно розраховані лікарняні. Але ФСС розглядає заявку днів 10, тому повинні вже до того часу побачити. Нарахування Ви не зможете зробити червнем. Зробіть сьомим липня. Нарахували і одразу виплатили частину підприємства. У звітності за 3 квартал у липні покажете що це лікарняні червня.
lenakirirlenko61, ще раз дуже дякую за допомогу. Нарахування провела липнем. Думки мої були приблизно такі самі, як Ви відповіли, але досвіду з лікарняними небагато, тож Ви мені дуже допомогли. Тож дуже-дуже дякую за допомогу.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029900000000005