Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

НДС при выдаче молока на вредном производстве

Відправлено користувачем ru5 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Мы атестовали рабочее место сварщика и слесаря. По результатам атестации предприятие должно выдавать работникам молоко.
Меня интересует кто-нибудь начисляет обязательство по НДС при выдаче молока, как требует ГНА в статье "Вісник пдаткової служби України" от 13.06.2006 №13 "Забеспечення працівників спецхарчуванням"
*************************************

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАЦІВНИКІВ СПЕЦХАРЧУВАННЯМ

«Вісник податкової служби України»
N 23, від 13 червня 2006 р.

Юрій ЛАПШИН
директор Департаменту податку на додану вартість ДПА України
Алла КОНОНОВА
начальник відділу розгляду звернень

Чи нараховується ПДВ при забезпеченні працівників підприємства молоком відповідно до норм, передбачених законодавством, та переліку робочих місць, затверджених атестаційною комісією?
(ВАТ «Донецький машинобудівний завод «Експеримент»)

Статтею 166 КЗпП України встановлено, що на роботах із шкідливими умовами праці працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами молоко або інші рівноцінні харчові продукти.
На роботах з особливо шкідливими умовами праці надається безоплатно за встановленими нормами лікувально-профілактичне харчування.
Статтею 7 Закону N 2694-ХІІ передбачено право працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Зокрема, працівники, зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, безоплатно забезпечуються лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами, газованою солоною водою, а також мають право на оплачувані перерви санітарно-оздоровчого призначення, скорочення тривалості робочого часу, додаткову оплачувану відпустку, пільгову пенсію, оплату праці у підвищеному розмірі та інші пільги і компенсації, що надаються в порядку, визначеному законодавством.
У разі роз'їзного характеру роботи працівникові виплачується грошова компенсація на придбання лікувально-профілактичного харчування, молока або рівноцінних йому харчових продуктів на умовах, передбачених колективним договорам.
Роботодавець може за свої кошти додатково встановлювати відповідно до колективного договору (угоди, трудового договору) працівникові пільги і компенсації, не передбачені законодавством.
Порядок безоплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів робочим та службовцям, що зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці, затверджено постановою N 731/П-13.
Щодо ПДВ, то він нараховується за операціями з поставки товарів (послуг) на митній території України. Терміни «поставка товарів» та «поставка послуг» визначено п. 1.4 ст. 1 Закону N 168/97-ВР.
Забезпечення певних категорій працівників з важкими та шкідливими умовами праці лікувально-профілактичним харчуванням, зокрема молоком, є фактично операцією з продажу молока за рахунок коштів підприємства (безоплатна передача), і тому ПДВ при здійсненні цієї операції нараховується в порядку, визначеному п. 4.2 ст. 4 Закону N 168/97-ВР.
При цьому, враховуючи те, що витрати на забезпечення працівників спецхарчуванням є необхідними витратами платника на здійснення його господарської діяльності, він мас право на включення до складу податкового кредиту суми ПДВ, нарахованої (сплаченої) при придбанні молока, якщо такий платник здійснює оподатковувані операції.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ

Кодекс законів про працю України (зі змінами та доповненнями, за текстом - КЗпП)

ЗАКОНИ УКРАЇНИ
N 168/97-ВР від 03.04.97 р. «Про податок на додану вартість» (зі змінами та доповненнями)
N 2694-XII від 14.10.92 р. «Про охорону праці» (зі змінами та доповненнями)

ПОСТАНОВА N 731/П-13 Держкомпраці СРСР та Президії ВЦСПС від 16.12.87 р. «Порядок безоплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів робочим та службовцям, що зайняті на роботах зі шкідливими умовами праці»
Я не согласна с ними, но посоветовавшись с директором решили ставить на обязательства.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000276