Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Ликвидация предприятия и декретчица

Відправлено користувачем brick 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Предприятие собирается ликвидироваться. Очень нужна помощь по следующим вопросам:

1. Возможно ли перевести сотрудницу, которая находится в декретном отпуске, на работу на другое предприятие?

2. Предприятие ликвидируется тогда, когда сотрудница находится в отпуске по беременности и родам. Будет ли у нее возможность получить больничные?
перевести даже нужно, потому что уволить вы ее можете только трудоустроив в другом месте.
Больничные беременной вы должны были выплатить в ближайщие сроки как она вам его принесла
Дело в том, что это перспективный вопрос. Нет еще больничного. Его окончание или попадет на момент до ликвидации, или после - заранее неизвестно. Я уже поняла, что увольнение по переводу во время декрета делается. А что делается, если человек на больничном во время ликвидации его рабочего места?


а зачем вам его ОКОНЧАНИЕ? его как только выдадут - сразу беременная вам принесет, и сразу оплачивайте.
А разве больничный сразу выдают перед родами и его наперед платят? Я не в курсе, раньше сталкивалась только уже с декретным отпуском.
сразу дают, 70 дней до предполагаемых родов и 56 дней после них, итого 126 дней. Беременные сразу его приносят = все ей выплачиваете= потом отражаете в отчете соц.страха = соцстрах вам возмещает деньги.
Спасибо. А почитать об этом можно в каком законе?
Допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період тимчасової непрацездатності (ч. 1 ст. 35 Закону N 2240). Виплачується така допомога за робочі дні, які припадають на період хвороби, згідно із графіком роботи підприємства або індивідуальним графіком роботи працівниці (якщо він установлений).
Середня заробітна плата для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності обчислюється відповідно до п. 7 Порядку N 1266 виходячи з нарахованої заробітної плати за видами виплат (основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати), які визначаються нормативно-правовими актами, прийнятими згідно із Законом N 108, та підлягають обкладенню ПДФО (з яких сплачувалися страхові внески до ФСС з ТВП).
Середньоденна заробітна плата обчислюється відповідно до п. 14 Порядку N 1266 шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, з якої сплачувалися страхові внески до ФСС з ТВП, на кількість відпрацьованих робочих днів у розрахунковому періоді.
Розрахунковим періодом, за який обчислюється середня заробітна плата застрахованої особи (включаючи осіб, які працюють неповний робочий день) для оплати листка непрацездатності, є період роботи за останнім основним місцем роботи перед настанням страхового випадку, протягом якого застрахована особа працювала та сплачувала або за неї сплачувались страхові внески. Таким періодом є останні 6 календарних місяців (з 1-го до 1-го числа), що передують місяцю, у якому настав страховий випадок.
Загальна сума допомоги по тимчасовій непрацездатності визначається множенням денної* заробітної плати на кількість робочих днів згідно із графіком роботи підприємства або індивідуальним графіком роботи працівниці, які припадають на період тимчасової непрацездатності.
Спасибо, это тоже полезная информация. Но я хотела в законе найти о самой процедуре - относительно того, что такой больничный именно наперед платят в отличие от обычного по болезни.
больничный по болезни выдают ПОСЛЕ нее, а по беременности его дают СРАЗУ на руки, вам его и предоставят....а вы как ответственный работник его сразу и должны оплатить. Если счас найду нормативку - скину
Підставою для виплати допомоги є листок непрацездатності, виданий лікувальною установою в установленому порядку. Рішення про призначення допомоги приймається комісією із соціального страхування, що діє на підприємстві, у строк не пізніше 10 днів з дня подання листка непрацездатності (ст. 52 Закону N 2240) та оформляється протоколом (форма затверджена Постановою N 193). Зазначимо, що для отримання допомоги працівниці ніякої заяви подавати не потрібно.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00034899999999999