Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Кассовые операции

Відправлено користувачем lm2010 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Кассовые операции
Предприятие на едином налоге. Реализация продукции собственного производства за нал.. т е с выпиской приходных кассовых ордеров (без кассового аппарата) В настоящее время предприятие не работает. Поэтому просим наших контрагентов внести в кассу предопалату за продукцию согласно договора. , оприходываю в кассе предоплату (Дт 301 Кт 681) и выдаю по ведомости зарпалату, минуя банк. Налоги на ЗП само сабой предварительно оплачиваю . Вопрос следующий :" Законна ли такая операция в кассе и запись в приходном кассовом ордере "Предоплата за,,, продукцию согласно договора" . Подскажите кто знает правильный ответ. Буду очень благодарна всем за ваши ответы
Re: Кассовые операции
Про застосування РРО при продажу продукції власного виробництва
Лист Державного комітетуУкраїни з питань регуляторної політики та підприємництва від 13.11.2009 № 14014


Законодавством визначено, що РРО та розрахункові книжки не застосовуються, зокрема, при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами всіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, за умови, що готівкові розрахунки в касах цих підприємств оформляються прибутковими і видатковими касовими ордерами.
Держпідприємництва проаналізував термін «власне виробництво» і вважає, якщо підприємство здійснює діяльність в галузі виробництва, то його продукція, яка пройшла повний технологічний цикл виробництва, реалізується без застосування РРО.
Однак якщо підприємство реалізує за готівку продукцію власного виробництва через власні магазини, а не через часу, то застосовується РРО.
Крім того, в листі зазначено, що згідно з Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 № 637, вимога про необхідність оформлення готівкових розрахунків касовими ордерами стосується лише юридичних осіб. Тому, якщо готівкові розрахунки проводять підприємці на загальній системі оподаткування, то залежно від виду підприємницької діяльності ці розрахунки оформляються відповідним розрахунковим документом, визначеним Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженим наказом Державної податкової адміністрації України від 01.12.2000 № 614, наприклад касовим чеком, товарним чеком, розрахунковою квитанцією, проїзним документом.
Підприємці-єдинники можуть оформляти готівкові розрахунки документом довільної форми, який містить реквізити, аналогічні розрахунковому документу.

Еженедельник "Главбух"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Боишься - не делай, делаешь - не бойся,а сделал - не жалей!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026099999999998