Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

акт в налоговой

Відправлено користувачем anna1364 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
акт в налоговой
моя знакомую дернули со встречкой по операциям с определенной фирмой... за прошлый год...ее аудиторы требовали типа для взяток такую же сумму как оплачена была... знакомая отказалась... теперь в налоговую вызывают назавтра, типа акт составлен и там все плохо и куча штрафов, так как та фирма признана недействительной и договора автоматически тоже.
Помогите! как вести себя в налогвой.. мне говорили что помимо признания фирмы фиктивной должно быть решение о признании конкретных договоров недействительными. Почему акт составили без согласования с директором? ведь обычно согласовывают.. куда сколько платить..кто с этим сталкивался?
акт в налоговой
Позвоните 80956709549
Re: акт в налоговой
Для того, щоб повністю відповісти на ваше запитання, потрібно знати по яким операціям? Це по ПДВ? Чи по конкретному контрагенту?
Не варто хвилюватися. Давайте разом проаналізуємо ситуацію і ви самі в ній спробуєте розібратися.
По-перше, що значить зустрічна перевірка? Вони провели перевірку ваших контрагентів? Тоді, спочатку має бути запит до вас (дивись п. 1 ч. 6 ст.11- Закону про ДПС). Адже, такого виду перевірок як зустрічна у нас немає, а отже не може бути і складений акт за наслідками такої перевірки.
По-друге, такого поняття як "фіктивна фірма" в українському законодавсті не існує. Тому, оперувати ними під час перевірки податкові органи не можуть навіть в тому випадку, коли у такої особи визнані недійсними установчі документи в судовому порядку.
По-третє, якщо навіть і визнали такі документи в суді недійсними, це автоматично не тягне за собою недійсність всіх договорів, укладених таким підприємством. Для цього, має бути поданий окремий позов і також винесено рішення судом. Але, в будь-якому випадку ви як контрагент юрособи, статутні документи якої визнані недійсними, не несете відповідальності за можливу недостовірність вказаних у Держреєстраі даних. Те саме стосується й податків. (Почитайте рішення Верховного суду України від 26.09.2006 р.)
По-четверте, вас запрошують в податкову для підписання акту. При цьому, не зрозуміло, якого акту? Акту невиїзної позапланової перевірки? Або запрошують для іншої мети? Якщо запрошують для перевірки правильності нарахування платників податків, то має бути попередньо надіслане запрошення за 10 днів (п.4 ч.1 ст.11 Закону про ДПС).
І останнє. Яка б не була мета запрошення, постарайтеся перетворити їх на перевіряльників та задавати їм побільше запитань. І памятайте, що у разі адмінспору, вони будуть доводити правомірність вчинення ними дій (ч. 2 ст.71 Кодексу адміністративного судочинства).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026700000000002