Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Аннулирование регистарции плательщика НДС?

Відправлено користувачем nata2008 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Предприятию аннулируют регистацию по инициативе налогового органа в мае м-це(не ведет деятельность более 12 мес)Предприятие все это время сдает декларацию НДС по почте с прочерками(бух не знает ,так как письмо-предупреждение было выслано на юридичесий адрес)Теперь я иду утрясать вопрос в налоговую а мне выписуют штраф с мая по октябрь за нездачу свидетельства вовремя..Вопрос.В том что задержка возврата свидетельства НДС приравнивается к задержке в подаче налоговой отчетности я согласна,но сумма должна быть 170,00 а не 6*170=1020,00 Или я неправилсьно трактую пункт 9,8 НДС.Помогите рабобраться?
на мою думку, ви все правильно розумієте, адже свідоцтво одне і ви його один раз мали би здати, а не 6

Тогда еще вопросик?Какие мои действия- писать жалобу и акт не подписывать ?Просто нехочется их попускать вот так просто....Выложи им 1020,00. Директор может и готов заплатить а я против!!!!!


уведомление кто-то получал? по юр. адресу?
Нет не получали.Фирма не находится по юридическому адресу и о том что св аннулировано я узнала из сайта налоговой службы(проверила ,когда фирму взяла на обслуживание) Кстати они хотят еще оштрафовать за то что фирма находится не по юр адресу?это как? это что то новое?
а звідки знаєте, що повідомлення про анулювання висилалося взагалі

На сайте налоговой службы мы висим в аннулированых да и инспектор сказал?Почему у меня могут быть основания не верить?
25.2.2. Рішення про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість за ініціативою податкового органу оформляється актом про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість за формою N 6-ПДВ (додаток 5). Такий акт складається у двох примірниках комісією, утвореною відповідно до розпорядження керівника податкового органу, та затверджується керівником (заступником керівника) податкового органу. В акті про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість обов'язково вказується підстава для такого анулювання з посиланням на відповідні норми Закону.

(абзац перший підпункту 25.2.2 пункту 25 із змінами, внесеними
 згідно з наказом Державної податкової адміністрації України
 від 01.09.2008 р. N 560)

Дата затвердження акта про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість уважається днем прийняття такого рішення. Акти про анулювання реєстрації платників податку на додану вартість у день їх затвердження реєструються у журналі обліку актів про анулювання реєстрації платників податку на додану вартість за формою N 6-РЖ (додаток 4). Номер акта відповідає порядковому номеру запису в цьому журналі.

(абзац другий підпункту 25.2.2 пункту 25 із змінами, внесеними
 згідно з наказом Державної податкової адміністрації України
 від 01.09.2008 р. N 560)

Один примірник акта зберігається в обліковій справі (реєстраційній частині) платника податків. Документи чи копії документів, на підставі яких податковий орган прийняв рішення про анулювання реєстрації, мають бути додані до цього примірника акта.

Не пізніше наступного робочого дня після затвердження один примірник акта про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість надсилається податковим органом особі, реєстрацію якої анульовано, за місцезнаходженням або місцем проживання такої особи, указаним у Свідоцтві, або за наявності відомостей про комісію з припинення (ліквідатора, ліквідаційну комісію тощо) такої особи - за місцезнаходженням комісії. Примірник акта про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість уважається надісланим (урученим) платнику податку на додану вартість, якщо його надіслано листом з повідомленням про вручення або передано під розписку самому платнику податку чи Представнику платника.

Якщо орган державної податкової служби або пошта не може вручити платнику податку примірник акта про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість у зв'язку з незнаходженням посадових осіб, їх відмовою прийняти такий акт, незнаходженням за місцезнаходженням (місцем проживання) платника податку, то працівник того структурного підрозділу, яким надсилався такий акт, на підставі інформації від структурного підрозділу, до функцій якого входить реєстрація вхідної та вихідної кореспонденції, або на підставі іншої інформації оформляє відповідну довідку, у якій вказує причину, що призвела до неможливості вручення примірника акта про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість. Зазначена довідка разом з примірником акта про анулювання реєстрації, що не був вручений, долучається до облікової справи (реєстраційної частини) цього платника. Надалі примірник акта, що не був вручений, може бути переданий під розписку самому платнику податку чи Представнику платника в разі письмового або усного звернення їх до податкового органу, де зберігається облікова справа платника податків.


.....

чи комусь було вручено вовідомлення. Те що ви бачите на сайті прекрасно, але чи виконала податкова свої обов"язки щодо вручення вам повідомлення? Якщо ні, то це може бути вашим козирем. А те, що ви не знаходитесь за юр.адресою ще доводити треба і не просто словами,а ділом....

Если вы не получали в руки уведомление, вашей подписи у них о получении нет. Пишите письмо-объяснение и в канцелярию, только сначала с инспектором поговорите
У меня так же было в мае-анулировали в сентябре - узнала из сайта налоговой. Находимся не по юр. адресу. Уведомление не получал там за нас никто. Я инспектору так и объяснила. Та сказала сдавайте и никаких проблем.
Спасибо Galla за обьяснение. Senadex у меня инспектор наверное получил установку брать штрафы в бюджет по максимуму. (им сейчас премии урезают и показатели упали по взысканию) Я тоже сдавала аннулированое свидетельство по одной из фирм. И тоже период был пропущен на 2 месяца,Небыло таких требований по уплате штафа.Правда налоговая другого района. Спасибо за ответы.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00028700000000001