Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Поменяли класс риска

Відправлено користувачем Наталия 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сдавала отчет в ПФ - ЕСВ.
Отчет не приняли, говорят, что у нас уже с мая новый класс риска(из -за того что квэды новые), соответственно и увеличились взносы.
Но мы не получали ни уведомления, ни письма об этом.
Скажите как теперь быть,?
Вобще, должне ли был ПФ как то нас поставить в известность,что у нас поменялся класс риска?
Не ПФ а Фонд від нещасних випадків мав надіслати повідомлення про зміну класу ризику .
Добрый день, а в интернете это можно узнать?


Порядок взяття на облік та зняття з обліку в органах ПФУ ... (Постанова ПФУ 27.09.2010 №21-Б)

п.2.5.
У разі якщо зміни до установчих документів юридичної особи або зміни до відомостей про фізичну особу - підприємця стосуються зміни основного виду економічної діяльності, то у день отримання зазначених відомостей органи Пенсійного фонду направляють ці відомості про юридичну особу або про фізичну особу - підприємця до відповідного робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Згідно з отриманою інформацією від органу Пенсійного фонду робочий орган виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків у разі необхідності приймає рішення про віднесення до нового класу професійного ризику виробництва юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

У разі незгоди платника єдиного внеску зі встановленим розміром єдиного внеску у зв'язку із віднесенням до відповідного класу професійного ризику виробництва платник здійснює узгодження класу професійного ризику виробництва з робочим органом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Про встановлення нового розміру єдиного внеску органи Пенсійного фонду направляють платнику повідомлення за формою згідно з додатком 1 з приміткою "Зміни".
Взагаліто то Фонд нещасних випадків надсилає Пенсійному фонду дані про зміну класу ризику, а ще саме Фонд нещасних випадків може за підсумками звітів річних , встановлювати ваш основний вид діяльності і новий клас ризику.
По якому кведу показали більші обороти за підсумками року. той вам і проставлять в Фондф онсновним, сама на днях взнавала , ходила до них особисто.
Також і в статистиці, вони всі пов"язані.
а если мы не получали никакого уведомления, что делать?
Мне в нещасном сказали, что до конца года по старому.Это левобережный
Quote
Наталия
а если мы не получали никакого уведомления, что делать?
Підіть до Фонду нещасних, і отримайте довідку з новим класом ризику, якщо так воно і є, перевірте з якого числа ваш новий клас ризику діє, взнайте у зв"язку і з чим його вам змінили.
Якщо відсоток менший, то напишете листа до ПФ щоб кошти повернули чи перевели на новий рахунок, якщо ж відсотки сплати більші, то прийдеться доплачувати ЄСВ.
Я специально интересовалась в нашем отделении соцстраха. Сказали по старому классу риска до конца года работать, а после сдадите отчёт и будет видно по какому КВЭДУ больше работаете и будет класс риска этот. И вообще, сказали, что с нового года что-то новое введут, связанное с новыми КВЭДами. Сказали не париться. Ждать нового года и всё.
у нас было правда уменьшение ЕСВ при смене класса риска. 1. Подали отчет за 2011 год. 2. Далее подали заявление (установленного образца) о смене класса риска. 3. Нас проверили (если класс риска повышается, то проверять не будут), дали акт мол с 01012012 (хотя я считаю, что мы должны и 2011 пересчитать) класс риска такой-то . 4. Далее я с этим актом в ПФ...но...5. Пришлось идти к гос. регистратору заполнять форму 4 об изменении КВЕдов, далее 6. статистика о получении новой справки с новым кведом (основным) и уж потом ПФ, получив копию акта от ФСС НВ+ справку из едрпоу - выдали нам уведомление с новым кведом и новым классом риска. У вас увеличение, значит надо будет доплатить и показать в отчете, в котором получите уведомление о новых % есв. как-то так было у меня
Мы в этом году меняли класс риска, хотя поменяли КВЕД в 2011. До конца года надо по старому жить! ВОТ!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00035299999999994