Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

новосозданное предприятие, декларация по НДС

Відправлено користувачем Лика_ 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Новое предприятие зарегистрировано плательщиком НДС 12,07,10. За июль в налоговой декларацию не приняли,сказали что сдавать нужно в августе. Сделала декларацию за август,а НО и НК за июль отобразила в Приложении 1 через расчет корректировки, в пояснении указала (новостворене п-во).Вчера декларацию не приняли,сказали что нужно было сдавать за июль. Это Вишневская налоговая. Что делать?
Нужно деку сдавать за август, куда включить НО и НК с 12.07.10 по 31.08.10
но я же так и сделала, или нужно было не через коригування?


Коригування не заполняете, только деку
а какой датой мне отражать июльские накладные?
налоговый кредит я показываю в деке как с опозданием полученные, а как быть с обязательством , если налоговые выписаны июлем, они не втягиваются в декларацию,может их довнести вручную?
Добрый день всем! У меня аналогичная проблема, никогда не думала, что у нового предприятия возникают сразу такие сложности. По порядку заполнения Декларации вот:
Лист ДПА України від 3 липня 2009 р. N 13995/7/16-1117 "Рекомендації щодо заповнення платниками ПДВ податкової звітності з податку на додану вартість" (Витяг)
Порядок врегулювання розбіжностей, які виникли в результаті виписки податкової накладної платником ПДВ, зареєстрованим не з першого числа місяця
Абзацом другим пп. 7.8.1 п. 7.8 ст. 7 Закону України від 03.04.97 р. N 168/97-ВР, із змінами (далі – Закон N 168/97-ВР), визначено, що для особи, зареєстрованої платником ПДВ з дня іншого, ніж перший день календарного місяця, першим податковим періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця.
Зважаючи на викладене, такі платники до декларації з податку на додану вартість за звітний період – місяць включають результати обліку податкових зобов'язань та податкового кредиту за два різні календарні місяці.
При цьому задекларовані таким чином податкові зобов'язання за звітний період не відповідають сумам, що включені контрагентами до складу податкового кредиту. Тобто виникають розбіжності між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом контрагентів.
З метою уникнення таких розбіжностей платники податку, перший податковий період яких більше календарного місяця, податкові зобов'язання з податку на додану вартість повинні декларувати таким чином.
Податкові накладні, складені в періоді від дня реєстрації платником податку на додану вартість до останнього дня місяця, у якому відбулася така реєстрація, – відображаються у р. 8.4 податкової декларації з податку на додану вартість та додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість.
Податкові накладні, складені в періоді від першого числа місяця, наступного за місяцем реєстрації платником податку на додану вартість, та до останнього дня такого календарного місяця, – відображаються у р. 1 податкової декларації з податку на додану вартість та розшифровуються у додатку 5 до податкової декларації з податку на додану вартість у розрізі контрагентів.
Отримані податкові накладні за весь звітний період розшифровуються у розрізі контрагентів та періодів виписки податкових накладних у додатку 5 до податкової декларації з податку на додану вартість і відображаються у відповідних рядках розділу другого податкової декларації з податку на додану вартість

Но у меня все еще хуже: очень умная инспектор сообщила мне, что я имею право на выписку налоговых накладных и налоговй кредит только со следующего месяца, что она сэтим сталкивалась и страдали и продавцы и покупатели... Звонила в консультацию города Киева, и ДПА - везде ответ "вы плательщики ПДВ с даты на Свидетельстве, у меня это 14.07.10. Вчера сделала по своему, вернее вроде по Закону, сдаю-светится какая то ошибка, непонятно какая. Штамп поставили, но, чуствую, что сегодня признают непринятой. Пошла к своей умной -она показывает Закон, п.9:
9.5. Заява про реєстрацію направляється на адресу податкового органу з повідомленням про вручення або вручається особисто представником такої особи службовій особі податкового органу. Податковий орган зобов'язаний видати заявнику (відправити поштою) свідоцтво про податкову реєстрацію такої особи протягом десяти днів від дня отримання реєстраційної заяви.
9.6. З урахуванням положень пункту 9.5 цієї статті заява про реєстрацію має бути подана (надіслана) податковому органу:
а) особами, що підлягають реєстрації згідно з підпунктом 2.3.1 пункту 2.3 статті 2 цього Закону, не пізніше двадцятого календарного дня з моменту досягнення суми оподатковуваних операцій, визначеної зазначеним пунктом; б) особами, які підлягають податковій реєстрації у зв'язку із здійсненням ними операцій, визначених у підпунктах 2.3.2 - 2.3.4 пункту 2.3 та пункті 2.4 статті 2 цього Закону, не пізніше ніж за двадцять календарних днів до початку здійснення таких операцій;
в) особами, що прийняли добровільне рішення про реєстрацію платниками податку, не пізніше двадцяти календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками цього податку та матимуть право на податковий кредит і виписку податкових накладних.
Читаю, читаю и понимаю, что какой то подвох есть, но какой?
Сдала деку.Считаю что 1й вариант через расчет корректировки был правильный. Но у меня приняли 2й вариант, где я все отразила за август.Посмотрим что будет дальше. Мне кажетчя что в Вишневской налоговой инспектора вообще ничего не знают и не понимают.
Бог с ними, что они не понимают, лишь бы задним числом не переводили натихаря в непризнанные, как в Оболонской...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031