Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Как оформить директора иностранца?

Відправлено користувачем stasi 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
ООО с 100% иностранными инвестициями. как оформить на работу директора -иностранца ( обязателен ли трудовой контракт и с кем его директор-иностранец должен подписывать?) ?
Перегляньте ПОРЯДОК оформлення іноземцям та особам без громадянства дозволу на працевлаштування в Україні, затв.
постановою Кабінету Міністрів України від 1 листопада 1999 р. N 2028.
Там у п. 5 сказано, що для отримання дозволу роботодавцем подаються до відповідного центру зайнятості такі документи: ... копія проекту контракту роботодавця з працівником - іноземним громадянином...
Відповідно контракт має укладатися із засновниками - іноземцями з керівником - іноземцем в порядку, прописаному статутними документами.
в уставе записано, что директора назначают протоколом собрания учредителей..... как быть с контрактом?


jurKa, подскажите, пожалуйста, а можно ли не получать идентификационный номер на директора-иностранца при определении им самостоятельно статуса "нерезидент"? И в последствии не платить ему заработную плату, предоставляя справку с основного места работы заграницей о том, что заработную плату он получает по месту жительства?
И не возникнут ли проблемы при регистрации предприятия, если у директора не будет идентификационного номера?
Як на мене ситуація має виглядати так: абзац восьмий підпункту 1.20.1 статті 1 Закону № 889 передбачає, що "достатньою підставою для визначення особи резидентом є самостійне визначення нею основного місця проживання на території України у порядку, встановленому цим Законом, або її реєстрація як самозайнятої особи". Однак ні Закон, ні інші законодавчі акти України не визначають термін "основне місце проживання" та не встановлюють порядок самостійного визначення фізичною особою основного місця проживання на території України.
Фактично все зводиться до того, що визначати його статус як нерезидента він має право за наявності перебування на території України менше 183 днів (враховуючи вїзд та виїзд).
Держпідприємництва в Листі від 12.07.2007 . № 5119 каже, що ... здійснювати господарську діяльність в Україні як підприємці, тобто зареєструватись як фізичні особи - підприємці в порядку, встановленому Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", мають право іноземці та особи без громадянства, які отримали візи типів:
- "Б", що оформляється особам, які в'їжджають в Україну як співзасновники спільних підприємств чи представники компаній (фірм, асоціацій) для здійснення контролю за виконанням контрактів або як консультанти від іноземних компаній (фірм, асоціацій), а також персоналу представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні;
- "ІМ-2", що оформляється особам, які в'їжджають в Україну для постійного проживання;
- "ІМ-3", що оформляється особам, які в'їжджають в Україну з метою возз'єднання сім'ї.

Отже, на мою думку, якщо нерезидент буде оформлений на посаду керівника за контрактом, оформленим за кордоном, буде вїжджати в України з візою відповідного типу та не буде отримувати зарплату на території України (в контракті є умова про отримання зарплати країни-перебування), то й немає потреби оформляти індивідуальний номер. Єдиний нюанс - краще, щоб він перебував (працював) на території України менше, ніж 183 дні на рік.
Щодо держреєстратора, то тут можуть бути проблеми. Сама форма картки не передбачає визначення резидентського статусу керівника.
Хоча, думаю, такі умови можливо визначити у статуті. Да і прописати такі вимоги у протоколі про призначення керівника-нерезидента.
трудовой контракт подписывается председателем ООО с директором.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00034199999999995