Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

СПД хочет оплатить со своего р/с за товар для собственных нужд...Можно ли?

Відправлено користувачем margadon 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
СПД (ед. налог 5%, вид деятельности - грузоперевозки), хочет купить товар для собственных нужд. Оплату за товар хочет произвести со своего р/с, который открыт под СПД. Я считаю, что это не правильно, что оплату нужно производить со своего предпринимательского р/с, согласно вида деятельности, или как? Подскажите пожалуйста, как правильно.
ФЛП может работать и без Р\счета. После обложения ед. налогом предприниматель вправе распоряжаться деньгами по своему усмотрению!
Режим счёта ФЛП предусматривает, что по нему проводятся операции, связанные с хоз.деятельностью. Все личные покупки ФЛП должен осуществлять с личного счёта, а не со счёта ФЛП.


а кто может СПД помешать? кто безНДСного СПДшника на этот счет в чем упрекнет? банк?
для надежности можно конечно свой доход снять, а потом нал тратить. мой СПДшник платил со своего счета и за суши на Новый год, и за стоянку катера зимой smiling smiley
Понятно ...что ничего не понятно...Вот и мой СПДешник хочет себе на дачу металлопрокат купить, для строительства и рассчитаться со своего расчетного счета за товар с предприятием, а предприятие - оптовик и только по безналу...написала вопрос в ГНАУ...но не отвечают. Мне бы ссылочку на закончик или офиц. разьяснения...и пусть платит с р/с и за суши...(тоже хочется).
Я вот нашла в ЕБНЗ такое:
Категория 230.04 Чи може ФОП платник ЄП використовувати кошти з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб?
Відповідь:
Коротка:
Фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами для власних потреб з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення господарської діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством, від підприємницької діяльності.
Повна:
Згідно з ст. 42 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV (далі – ГКУ) підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.
Відповідно до ст. 44 ГКУ підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами для власних потреб з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення господарської діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством, від підприємницької діяльності.
Прислали ответ с налоговой..можно покупать СУШИ!!!! Держите кому нужно:


Виходячи із суті отриманого листа, вважаємо, що Ваше запитання стосується наступного, а саме:
Чи може ФОП платник ЄП використовувати кошти з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб? (номер категорії -230 підкатегорії -230.04)
Уніфікована відповідь з Єдиної бази податкових знань:
Згідно з ст. 42 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV (далі – ГКУ) підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. <br> Відповідно до ст. 44 ГКУ підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.<br> Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами для власних потреб з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення господарської діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством, від підприємницької діяльності.
Оно Вам надо? Ну , придёт налоговая, попросит Вашу віписку по счёту ФОП - и будет смотреть, когда и кому Вы там трусы и конфеты покупаете...
smiling bouncing smiley
Quote
ОЛЕОЛЕ
А потом ещё и обложат налогом на роскошь smiling smiley
smiling smiley
Quote
ОЛЕОЛЕ
Оно Вам надо? Ну , придёт налоговая, попросит Вашу віписку по счёту ФОП - и будет смотреть, когда и кому Вы там трусы и конфеты покупаете...

Всегда можно сказать, что хотели торговать, но потом передумали и пока в расходи не ставили. А нет расходов -- к чему придираться?
Самое главное, чтобы Вы там всяким физлицам с р/с ФОП не платили, а то на подоходный попадете. И кроме того не покупайте товар явно коммерческого назначения. А покупать "трусы и конфеты" в объемах личного потребления я проблем не вижу. Ведь даже с р/с фирмы можно это покупать, только в расходы нельзя ставить.
Quote
brick
Самое главное, чтобы Вы там всяким физлицам с р/с ФОП не платили, а то на подоходный попадете. И кроме того не покупайте товар явно коммерческого назначения. А покупать "трусы и конфеты" в объемах личного потребления я проблем не вижу. Ведь даже с р/с фирмы можно это покупать, только в расходы нельзя ставить.

Согласна на 100%
Как СПД (единщик), я со своего р/с куда только не перечисляла: и за комуналку, и за мебель, и на свою личную карточку. Все эти операции имеют туже природу, что и снятие налички - это всё доход СПД, которым он вправе распоряжаться. При проверке никаких вопросов по этому поводу никто не задавал и никаких документов по этим операциям не требовал. Правда, если приходилось перечислять СПД-ку, показывала в 1-ДФ.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000388