Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Аренда оборудования

Відправлено користувачем Крошка 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Аренда оборудования
Предприятие планирует сдавать оборудование в аренду. В договоре есть пункт -
1.Вартість майна, що орендується - это значить балансовая ст-ть, а если =0.
2. Сторони домовились про такий порядок використання амортизаційних відрахувань- предприятие которое арендует оборудование может амортизировать это оборудование.
Re: Аренда оборудования
А в яку оренду ви хочете передавати обладнання?

не правомерно


В оперативную
Облік операційної оренди
При передаванні за угодою операційної оренди об'єкт операційної оренди залишається на обліку (балансі) в орендодавця із зазначенням у регістрах аналітичного обліку факту передавання об'єкта (його перебування) в операційну оренду. Вартість одержаного об'єкта операційної оренди орендар обліковує на позабалансовому рахунку. Ця вартість має бути відображена орендарем у Примітках до річної фінансової звітності (форма № 5), затверджених наказом Мінфіну від 29.11.2000 р. № 302 (зареєстровано в Мін'юсті України 11.12.2000 р. за № 904/5125, зі змінами та доповненнями).
Амортизація нараховується орендодавцем за обраним методом виходячи зі строку очікуваного корисного використання об'єкта операційної оренди та із включенням до витрат на здійснення операційної оренди з одночасним збільшенням суми накопиченого зносу цього об'єкта.
Витрати, пов'язані із забезпеченням експлуатації об'єкта операційної оренди, як і при фінансовій оренді, включаються орендарем до витрат виду діяльності, з яким пов'язано використання об'єкта операційної оренди.
Витрати, пов'язані з модернізацією об'єкта операційної оренди, якщо вона здійснюється орендарем, відображаються ним у складі капітальних інвестицій і зараховуються як окремий інвентарний об'єкт «Затрати на модернізацію n-го об'єкта операційної оренди» на баланс орендаря в складі інших необоротних матеріальних активів з його подальшою амортизацією орендарем.
Орендна плата за об'єкт операційної оренди визнається орендарем витратами виду діяльності або напряму витрат, з яким пов'язано використання цього об'єкта. Орендодавець орендну плату визнає доходом від реалізації послуг, якщо надання об'єкта основних засобів є метою створення (предметом основної діяльності) підприємства, в інших випадках орендна плата визнається орендарем у складі іншого операційного доходу підприємства.
(Статті, Журнал "Вісник податкової служби України", від 04.09.2007, "Бухгалтерський облік оренди основних засобів)
А если у меня арендодателя балансовая ст-ть равна 0, то что я не могу сдать в аренду оборудование
нет , сделайте дооценку и поставте на баланс
Re: Аренда оборудования
звичайно можете, об"єкт передається.
Добре було б почитати ПСБО 14 - ....
8. Об'єкт операційної оренди відображається орендарем на позабалансовому рахунку бухгалтерського обліку за вартістю, указаною в угоді про оренду.

Затрати орендаря на поліпшення об'єкта операційної оренди (модернізація, модифікація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), що приводять до збільшення майбутніх економічних вигод, які первісно очікувалися від його використання, відображаються орендарем як капітальні інвестиції у створення (будівництво) інших необоротних матеріальних активів.

9. Належна за користування об'єктом операційної оренди плата визнається витратами згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 16 "Витрати" на прямолінійній основі протягом строку оренди або з урахуванням способу одержання економічних вигод, пов'язаних із використанням об'єкта операційної оренди. На суму заохочення орендаря щодо продовження або укладення нової орендної угоди зменшуються протягом строку оренди його витрати з орендної плати.

(пункт 9 із змінами, внесеними згідно з наказами
 Міністерства фінансів України від 30.11.2000 р. N 304,
 від 25.11.2002 р. N 989)

Облік оренди в орендодавця
......

16. Вартість і нарахування амортизації об'єкта операційної оренди відображається орендодавцем на рахунках бухгалтерського обліку класу 1 "Необоротні активи".

17. Дохід від операційної оренди визнається іншим операційним доходом відповідного звітного періоду на прямолінійній основі протягом строку оренди або з урахуванням способу одержання економічних вигод, пов'язаних з використанням об'єкта операційної оренди. На суму заохочення орендаря щодо продовження або укладення нової орендної угоди орендодавцем зменшуються протягом строку оренди доходи від орендної плати.

Re: Аренда оборудования
И я влезу, вы не могли бы мне сбросить козу договора на аренду оборудования. Как раз ищу в Инете, а тут вы.
Дайте адрес
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00030299999999994