Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Что будет если нашему предприятию не дают налоговую накладную!

Відправлено користувачем cezaryulia 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Здраствуйте, уважаемые бухгалтеры!!!
Помогите пожалуйста в такой ситуации - не сталкивались ли вы с такой ситуацией :
Наше предприятие А оплатило предприяию Б счет на 40 000 грн (сума НДС 6666,67 грн), предприятие Б не дало налоговую накладную по данной оплате! что можна сделать в данной ситуации??? Помогите пожалуйста!!!!!!!!!!!

Четверть всех знаний мы получаем от учителей, четверть – слушая самих себя, четверть даруют нам друзья, а еще четверть – прожитые годы. Пауло Коэльо
пишите им письмо - прошу выдать НН тра-та-та, в случае не предоставления оной в т.ч. сколько-там дней вынужнены будем воспользоваться правом, предоставленным нам ст. (не помню) НК и подать жалобу
к деке НДС подаете додаток 8 - и на его основании включаете эту сумму себе в НК


--------------------------------------------
Те, кто соблюдает нейтралитет, сталкиваются с ненавистью побежденных и презрением победителей. Никколо Макиавелли

Допомога нашим бійцям на сході
Приват 4731185602392919 Есаулова Тетяна
НП, відділення №80, Київ, 063-400-3434
Спасибочки большое, сейчас в НКУ посмотрю !!!! спасибо большое))))


cv, и посылаете это письмо заказным? Никак не пойму, требуется ли подтверждение невыдачи НН.
как я поняла сначала нужно написать предприятию о предоставлении НН, потом в случае не предоставлении НН - в налоговую жалобу на предприятие которое не видало НН - потом в деку можно включить в Додаток 8
в налоговую - копии доков, подтверждающих ваше право на НК (выписка, РН). в срок сдачи декларации, в которой вы подаете на такого поставщика жалобу. Жалоба это и есть додаток 8.
написать предприятию - продавцу - это в кодексе тупая фраза что НН выдается по требованию покупателя. ...
Похоже, письмо все-таки понадобится:
Каков порядок заполнения плательщиком НДС графы 7 таблицы (в которой плательщик заявляет об отказе продавца товаров/услуг предоставить налоговую накладную) приложения 8 (Д8) к налоговой декларации по НДС?

Відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту.
До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.
Форма заяви про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних) (Д8) додаток 8 до податкової декларації з ПДВ (далі – додаток 8 (Д8)) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.11.11 №1492, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.12.11 за №1490/20228.
У графі 7 таблиці (в якій платник податку заявляє про відмову продавця товарів/послуг надати податкову накладну) додатку 8 (Д8) зазначаються номер та дата документу, що засвідчує факт відмови, яким є лист, що засвідчує звернення покупця до постачальника з вимогою надати податкову накладну, та, при наявності, лист, що містить відмову постачальника її надати.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029399999999991