Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

возвратная фин. помощь от учредителя в 1ДФ

Відправлено користувачем cammomile 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите, если в марте ООО-юрид. лицо получило возвратную фин. помощь от учредителя, а в апреле вернуло ее. Каким образом фин. помощь отражается в 1ДФ в кв. 2013г и во 2кв.2013г.?
я не отражаю вообще. Это же возвратная... Если не вернули и он простил, тогда и НДФЛ и отражение. Мое мнение.


Из ЕБНЗ
Чи відображається у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф.1ДФ, сума поворотної фінансової допомоги, яка надається ФО ЮО або повертається ЮО ФО (ознака доходу «153»)?
Відповідь:
Коротка:
Так, відображається.
Повна:
Відповідно до пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) поворотна фінансова допомога - це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.
Згідно із пп. 165.1.31 п. 165.1 ст. 165 розділу IV ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.
Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020, основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «153».
При цьому, у разі отримання поворотної фінансової допомоги фізичною особою від юридичної особи, у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ відображається уся сума отриманої допомоги.
Якщо поворотну фінансову допомогу отримує юридична особа від фізичної особи та відповідно до термінів, які зазначаються у договорі позики, юридична особа повертає частину отриманої допомоги фізичній особі, то у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ відображається лише частина повернутої допомоги.

Я бы отражала
manepyce4ka , вы же ссылаетесь на пп. 165.1.31,что не учитывается в доход,значит и отражать не надо,а в том случае,если не вернуть в течении года-это будет уже доход, тогда и показывать в 1ДФ.
cammomile в вашем конкретном случае, в 1ДФ не отражать.
Quote
apash
manepyce4ka , вы же ссылаетесь на пп. 165.1.31,что не учитывается в доход,значит и отражать не надо,а в том случае,если не вернуть в течении года-это будет уже доход, тогда и показывать в 1ДФ.
cammomile в вашем конкретном случае, в 1ДФ не отражать.

Так при поверненні, після того як ПФД стала доходом,
це ж уже буде і витратами - так шо якось нелогічно виходить.



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Quote
apash
manepyce4ka , вы же ссылаетесь на пп. 165.1.31,что не учитывается в доход,значит и отражать не надо,а в том случае,если не вернуть в течении года-это будет уже доход, тогда и показывать в 1ДФ.
cammomile в вашем конкретном случае, в 1ДФ не отражать.

в 1ДФ отражаются также необлагаемые доходы
Никогда не отображала,потому что возвращалась фин помощь до 365 дней(от учредителя).Было много обсуждений-что вынесла для себя,что отоброжается если срок истек......или условные проценты(если таковые есть)......Неужели я что-то пропустила((((((
подскажите, пож., в ноябре 2013 предприятие получило от учредителя фин. помощь, а июне 2014 вернуло по этому договору часть.,т.е. 365 д. еще не прошло. В апреле 2014 учредитель дал еще фин помощь по 2 договору. В 1дф за 4 кв.2013 прежний бухгалтер ничего не показал. Что и как мне отразить во 2 кв.в 1дф?
Это не доход и в 1дф ничо не отображ
Інформаційно-довідковий департамент Міндоходів повідомляє
про зміни в податковому законодавстві:

З 08.07.2014 набрав чинності наказ Міндоходів № 402 «Про внесення Змін до Узагальнюючої податкової консультації щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги, затвердженої наказом Міндоходів від 01.07.2014 № 367».

Зміни внесені з метою забезпечення єдиного підходу до практичного застосування норм податкового законодавства.
В Узагальнюючій податковій консультації внесені уточнення до відповідей на запитання 2 та 4 в частині врахування у складі доходу при обчисленні податку на прибуток умовних відсотків, нарахованих на поворотну фінансову допомогу, якщо така допомога, отримана в одному податковому (звітному) періоді, а повернута в середині наступного звітного періоду (року, кварталу).
Відповідно до зазначених змін у складі доходу платника податку на прибуток враховується сума умовних відсотків, нарахованих на поворотну фінансову допомогу, що залишається неповерненою на кінець податкового (звітного) періоду.

Якщо поворотну фінансову допомогу отримано в одному базовому податковому (звітному) періоді, а повернено в наступному, то платник податку – отримувач поворотної фінансової допомоги має включити до оподатковуваних доходів суму процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги, у розмірі облікової ставки Національного банку України, розрахованої за кожен день фактичного використання такої поворотної фінансової допомоги, на кінець базового податкового (звітного) періоду, в якому таку допомогу не повернено. За підсумками наступного податкового (звітного) періоду, в якому таку поворотну фінансову допомогу повернено, сума умовних відсотків у складі доходу не враховується.

Завжди раді допомогти.
Інформаційно-довідковий департамент
Міндоходів

Отримуйте відповіді у режимі on-line за тел.:
0-800-501-007, (044)454-16-13
з 8:00 до 20:00 (крім суботи та неділі), зі стаціонарних телефонів безкоштовно,
Еmail: idd@minrd.gov.ua (цілодобово),
Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс: [zir.minrd.gov.ua]
А я думал опять уже.
Тока причем оно к 1дф?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00037199999999993