Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Аренда авто

Відправлено користувачем Даша 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Аренда авто
Мы арендуем легковой автомобиль.
Скажите пож.. нужно ли оформлять временный регистрац. талон на наше предприятие?
Re: Аренда авто
Ау-ууууууууууууууу..
Ну отзовитель кто 0нибудб.
Re: Аренда авто
Лист Державної податкової адміністрації у м. Києві
від 24 листопада 2006 p. N 976/10/31-106

Державна податкова адміністрація у м. Києві на виконання завдання Державної податкової адміністрації України від 09.11.2006 р. N 20885/7/15-0317 розглянула ваші листи від 23.10.2006 р. N ДК 02-257 та N ДК 02-258 і повідомляє.
З питання, викладеного у листі від 23.10.2006 р. N ДК 02-258, слід зазначити, що частинами другою і третьою ст. 9 Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року N 996-XIV (зі змінами та доповненнями) передбачено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, що фіксують факт здійснення господарської операції.
Первинними документами при здійсненні операцій з оперативної оренди є: договір, оформлений належним чином; акт прийому-передачі майна (наприклад, передача автотранспорту в оперативну оренду); акт прийому-передачі наданих послуг (оренда автотранспорту); рахунок,
що надається орендодавцем для оплати зазначених послуг, та інші документи, які підтверджують виконання послуг.
При передачі автомобіля в оренду орендодавець повинен надати орендареві відповідну технічну документацію на такий транспортний засіб.
Відповідно до п. 6 Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року N 1388, за письмовою заявою власника транспортного засобу - фізичної особи про надання права керування цим транспортним засобом іншій фізичній особі (за умови пред'явлення документів, що посвідчують особу власника та цю особу) підрозділом ДАІ видається тимчасовий реєстраційний талон на термін, зазначений у заяві.
Поряд з цим, згідно з п. 15 зазначених вище Правил, якщо власник транспортного засобу передав у встановленому порядку право користування і (або) розпорядження ним іншій фізичній або юридичній особі, їм видається підрозділами ДАІ тимчасовий реєстраційний талон на період дії документа, який підтверджує право користування і (або) розпорядження.
Отже, оформлення тимчасового реєстраційного талону є необхідною умовою підтвердження здійснення господарської операції з використання орендованого транспортного засобу та, відповідно, умовою виникнення права в орендаря на формування валових витрат при здійсненні господарської операції з оренди автотранспорту.
Таким чином, у разі якщо тимчасовий реєстраційний талон на орендований транспортний засіб не оформляється, то орендар права на валові витрати не має.

Заступник голови
О. Онищенко

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley


Re: Аренда авто
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029800000000002