Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Экспорт услуг.НДС.Вынос мозга.

Відправлено користувачем natapulka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Дорогие коллеги!Помогите,подскажите.Оказывыем услуги нерезиденту ,место поставки которых за таможенной территорией Украины.НДС не облагаем.Прочитала консультацию из ЕБПЗ.В шоке.Облагать,получается, надо? Услуги предоставляем,которые указаны в пункте 186.3 (в) инженерные.

Який порядок оподаткування платником ПДВ послуг, визначених у пп.«в» п.186.3 ст.186 р.V ПКУ, у разі якщо договір на їх постачання було укладено до 01.07.11, а постачання послуг та оплата за них здійснювались частково до 01.07.11, а частково після зазначеної дати?
Відповідь:
Коротка
Повна

Повна:
Законом України від 19 травня 2011 року №3387-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та про ставки вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур», який набрав чинності з 01.07.11, виключено пп.196.1.14 п.196.1 ст.196 р.V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), яким було встановлено, що не є об’єктом оподаткування ПДВ операції з постачання послуг, визначених у пп.«в» п.186.3 ст.186 ПКУ, а саме надання консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних та інших подібних послуг консультаційного характеру, а також послуг з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем.
При цьому, п. 78 р.І Закону України від 7 липня 2011 року №3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України», який набрав чинності з 06.08.11, у пп.«в» п.186.3 ст.186 ПКУ слова «та інші подібні послуги консультаційного характеру» виключено.
Згідно із пп.«б» п.185.1 ст.185 р.V ПКУ об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст.186 ПКУ.
Місцем постачання послуг, визначених у пп. «в» п.186.3 ст.186 ПКУ, вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання або - у разі відсутності такого місця - місце постійного чи переважного його проживання.
Тобто, починаючи з 01.07.11 операція з постачання платником ПДВ резиденту послуг, визначених у пп.«в» п.186.3 ст.186 р.V ПКУ, є об’єктом оподаткування ПДВ.
Відповідно до п.187.1 ст.187 р.V ПКУ датою виникнення податкових зобов’язань з постачання товарів/послуг вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:
а) дата зарахування коштів від покупця/замовника на банківський рахунок платника податку як оплата товарів/послуг, що підлягають постачанню, а в разі постачання товарів/послуг за готівку - дата оприбуткування коштів у касі платника податку, а в разі відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;
б) дата відвантаження товарів, а в разі експорту товарів - дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону України, оформлена відповідно до вимог митного законодавства, а для послуг - дата оформлення документа, що засвідчує факт постачання послуг платником податку.
Враховуючи вищевикладене, постачання консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних, а також послуг з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем (окрім постачання таких послуг бюджетним установам) перша подія по яким відбулася до 01.07.11, а друга подія - після 01.07.11 не є об’єктом оподаткування ПДВ. Операція з постачання зазначених послуг, перша подія по яким відбулася після 01.07.11, незалежно від дати укладання договору на такі послуги, підлягає оподаткуванню ПДВ на загальних підставах за основною ставкою. При цьому, платнику податку, у зв’язку зі змінами в податковому законодавстві, необхідно до договору, який укладено до 01.07.11 на постачання таких послуг, скласти доповнення або додаткову угоду.
это Вы не о том) это ответ о том, что инжиниринговые были без НДС-ные, а потом НДС-ные снова сделали. Если поставка резиденту.
а если у Вас нерезидент и место поставки за тер. Украины, то не облагается.

"Тобто, починаючи з 01.07.11 операція з постачання платником ПДВ РЕЗИДЕНТУ послуг, визначених у пп.«в» п.186.3 ст.186 р.V ПКУ, є об’єктом оподаткування ПДВ"
О Господи! спасибо! А то вчера в 2 часа ночи такое прочитала-чуть с ума не сошла))


У нас просто тоже в планах услуги нерезиденту. Физ лицу. В России. Так я собираю инфу) кстати с физлицом-нерезидентом мы ведь можем заключить договор??
проводили експортуслуг нерезиденту. без пдв. согл. п. 186.3.
а как провозить материалы для выполнения услуг.. краска, шпаклевка. на таможне проблемы могут быть?
Quote
taya2007
проводили експортуслуг нерезиденту. без пдв. согл. п. 186.3.

а в акте выполненных работ город указывали-местонахождение нерезидента? у нас в планах тоже будет оказание услуг нерезу.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00059999999999999