Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

можно ли себестоимость товаров, приобретенных у чп на 2 группе отнести на валовые расходы????

Відправлено користувачем panaval84 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
какая сейчас практика по данному вопросу? может кто работает так? давно не сталкивалась с чп...
А чому ж не можна - можна...то послуги під питанням
і то, проблема не для юриків, які купують, а саме для
фізиків... Юрики при любих ситуаціях за наявності
документів мають право на витрати...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!


НАКАЗ


15.02.12 №121
м. Київ



Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо формування витрат по операціях з фізичними особами - підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування



Керуючись статтею 52 Податкового кодексу України, з метою забезпечення єдиного підходу щодо практичного застосування норм податкового законодавства

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Узагальнюючу податкову консультацію щодо формування витрат по операціях з фізичними особами - підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування, що додається.

2. Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю (Семченко О.В.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-сайті ДПС України та у засобах масової інформації.

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказом ДПС України

від 15.02.2012 №121
........

Відповідно до п. 5 ст. 1 розд. І Закону України від 04.11.2011 № 4014-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” з 1 січня 2012 року виключено п.п. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 Кодексу, згідно з яким до складу витрат не відносились витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв'язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації).

Запитання: чи є обмеження для включення витрат з придбання товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичних осіб - підприємців, які сплачують єдиний податок, до складу витрат при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток?

Відповідь: починаючи з 1 січня 2012 року юридичні особи – платники податку на прибуток при визначенні об'єкта оподаткування можуть включати до складу витрат витрати з придбання товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичних осіб - підприємців, які сплачують єдиний податок незалежно від групи, до якої віднесено фізичну особу – підприємця, за умови, що такі витрати пов’язані з господарською діяльністю платника.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00027700000000008