Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ГТД у реєстрі податкових накладних

Відправлено користувачем ElkaO 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Підкажіть зараз усі ГТД ідуть з позначкою електронне декларування. У реєстрі потрібно ставити МДЕ чи МДП (вони ж у мене все таки паперові) ? дякую за відповідь.
Я ставлю МДЕ, тому що, на мою думку, якщо буде стояти МДП - треба додавати до декларації ГТД у паперовому вигляді. А електронне декларування у податковій самі бачать.
у мене імопрт. копії подавати не потрібно. я у березні замість МДЕ поставила МДП а тепер хвилююсь як виправити і чи потрібно взагалі виправляти?


у меня гтд на руках бумажная...ставлю МДП...
где написано,что надо прилагать ГТД - копию бумажного варианта....

Она то бумажная. но у меня ГТД - на ней написано Копія.Електронне декларування. Это не цветная ГТД как раньше. Ветка. у вас ГТД импорт?
ПОРЯДОК
заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
08 січня 2013 року за № 79/22611

Ось пункт про подачу ГТД, наприклад у мене експорт і я пишу в реєстрі МДЕ, бо мою електронну митну декларацію самі митники й передають у податкову. А раніше, коли не будо електронного оформлення - носили оригінали ( кольорові ) у податкову, а собі завірену копію залишали.

18. У разі наявності операцій з вивезення товарів за межі митної території України (заповнення рядка 2.1 декларації) до декларації додаються оригінали митних декларацій (примірники декларанта).

Платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, оригінали митних декларацій (примірників декларанта) подають окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді.

У разі якщо митне оформлення товарів, вивезених за межі митної території України, здійснювалося з використанням електронної митної декларації, така електронна митна декларація надається органом державної митної служби органу державної податкової служби в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України, в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідно до закону.
здесь речь только об экспорте
сколько подаю реестр с МДП ни разу не просили везти им копии

Скажу честно - в налоговой все равно МДЕ будет стоять или МДП, никому этот показатель не интересен. Сколько занимаюсь экспортом из налоговой никогда не звонили по поводу подачи оригиналов деклараций, мы сами носили в добровольном порядке и все принимали. Не буду углубляться, т.к. на примере импорта точный ответ сказать не могу. Здесь стоит проконсультироваться конкретно с налоговой.
потому что я устала уже говорить : надо правильнос тавить вопрос. Авто не написала речь об импорте или экспорте.
Экспортные ГТД (копии) уже сто миллионов лет носятся в налоговую как додаток до деки, поэтому для меня это был вообще не вопрос

Вибачте. я не уточнила - я питала про імпорт.
У мене цьогорічний імпорт - ГТД просто паперова - написано "Копія з оригнілу. Електронне декларування". Я у квітні замість МДе поставила МДП (вона у мене була паперова,я вирішала що треба МДП). Як я зрозуміла потрібно ставити МДЕ. Але чи виправляти я не знаю. Штраф за реєстр 170 грн. - та я хвилююсь щоб через це не зняли мені податковий кредит
основание для снятия НК - отсутствие или неверное оформление документа, а вы просто в реестре указали МДП вместо МДЕ...я вас прошу...
ГТД у вас просто на белой бумаге, не цветные?

Да причем тут экспорт или импорт? Суть вопроса - МДЕ или МДП - тут все ясно. Если вы получили цветную декларацию, значить она не электронная - пишем в реестре МДП. Если декларация электронная - она черно-беля и на ней четно написано Електронне декларування - тогда в реестре пишем МДЕ.
Спасибо. У меня черно-белие. Пока реестр исправлять не буду.
что ж вы все такие нервные...

Ветка, от данного комментария можно было и воздержатся. Это обычная дискуссия.
хочу продолжить тему. при экспорте подача оригинала ГТД с декларацией предусмотрена порядком..., как уже писалось выше. у меня брокеров 2. один брокер отдает 2 оригинала - с желтыми и синими (может зелеными, не помню точно) полями, и вот этот другой я отдаю в налоговую, так как мои инспектора их требуют. а другой брокер отдает только 1 оригинал, с желтыми полями. 2-й оригинал не дает, говорит, что так работают уже 14 лет. я никак не могу разобраться, сколько бумажных оригиналов должны отдавать брокеры экспортеру. я же не могу (да и не хочу) отдавать в налоговую первый оригинал.
хочу узнать, как это происходит у других экспортеров. заранее спасибо.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000331