Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

при переорганизации как быть с налоговим кредитом?

Відправлено користувачем Віка 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
скажите кто проходил переорганизацию шляхом перетворення ... как будет с налоговим кредитом.напр у меня пару налоговых осталось но они выписаны на "ЗАТ" а мы будем "ТОВ"
,то я смогу включит в декларацию по ндс налоговые те что выписаны на ЗАТ или нет? пожалуйста.. подскажите
Quote
Віка
скажите кто проходил переорганизацию шляхом перетворення ... как будет с налоговим кредитом.напр у меня пару налоговых осталось но они выписаны на "ЗАТ" а мы будем "ТОВ", то я смогу включит в декларацию по ндс налоговые те что выписаны на ЗАТ или нет? пожалуйста.. подскажите

Я не проходила, але мене також цікавить це питання.
Відповідно до п. 183.17 ПКУ "Особа, утворена в результаті реорганізації платника податку (крім особи, утвореної шляхом перетворення), реєструється платником податку як інша новоутворена особа в порядку, визначеному цим Кодексом, у тому числі у разі, коли до такої особи перейшли обов'язки із сплати податку у зв'язку з розподілом податкових зобов'язань чи податкового боргу."
Отже, можна припустити, що у Вашому випадку, реєстрації новоутвореної особи платником ПДВ не буде, іпн у Вас залишиться той самий, але свідоцтво платника ПДВ зміниться. При таких умовах, в принципі, за Вами має зберегтися право на включення податкових накладних (протягом 1 річного терміну). Але зважаючи що прямої відповіді на Ваше питання в ПКУ немає - під час перевірки можуть виникнути питання щодо даних податкових накладних... Доведеться доказувати своє право.

В кого ще які варіанти?
Если у вас остается тот же код ЕДРПОУ, а соответственно и ИНН, то проблем не должно быть никаких, просто с даты нового свидетельства в налоговых должен быть новый номер свидетельства. Мы переходили с ВАТ на ПрАТ, все было нормально.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00024500000000005