Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Лікарняний і встановлення інвалідності. Допоможіть.

Відправлено користувачем Natik 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Ситуація така. Працівник-зовнішній сумісник з 10 квітня перебував на лікарняному. 7 серпня він приніс останній лікарняний листок із виправленими датами, в якому значиться: звільнений від роботи з 26.07.13 по 30.07.13, стати до роботи з 31.07.13. А також є довідка до акта огляду МСЕК про встановлення другої групи інвалідності з 31.07.13. Дата огляду МСЕК 06.08.13. Табель за липень вже закритий і зарплата виплачена. Що робити із робочими днями 31 липня та 1,2,5,6 серпня, якщо працівника на роботі не було, але, за документами, лікарняний у нього вже закінчився і він мав бути на робочому місці? Як правильно все це оформити? І як оформити інвалідність суміснику?
Я бы ставила как прогулы, соответственно о какой оплате может идти речь?
Питання не в тому, що працівник хоче зарплату. Конфлікту з працівником немає ніякого, підпише будь-які документи. Питання в тому, що це не його провина, а лікарів, які заднім числом закрили лікарняний. І тепер потрібно знайти оптимальний вихід відображення в обліку даної ситуації. Може, написати заяву на відпустку за власний рахунок і відповідний наказ? Тоді з якими датами?


Мало верится, что в больнице закрыли больничный неправильной датой. Может сотрудник врёт? Если не тяжело переделать тот же табель за один день, то можно и отпуск за собственный счёт (если у него есть несипользованные в году дни), заявление и приказ 31.07.
Дати на лікарняному виправлені. Працівник не бреше, немає сенсу. Просто я вперше зіштовхуюсь із встановленням інвалідності і не знаю, як співвіднести всі дати, які вказані у довідках і як взагалі це відобразити в обліку
оформіть працівнику відпустку без збереження заробітної плати ан цей час
Мне принесли больничный открытый 17.03. Оглянутий МСЕК-24.03. Висновок МСЕК 3 група з 19.03. Освобожден от работы с 17.03 до 24.03. Приступить к работе с 25.03. Правильно ли он заполнен? С 19.03 уже не оплачиваю, правильно ж?
Начиталась и сомневаюсь. Закрыт не 19.03 должен быть? И еще не заполнена графа "Направленний до МСЕК" и Підпис голови ЛКК. Возвращать?
С 27.03 у работника новый больничный имею я право его оплачивать?
Насколько я помню, в инструкции написано, что больничный закрывается датой установления инвалидности, и написано, что дата установления инвалидности - это не дата осмотра, а дата поступления документов в МСЕК. Бред, но вроде так. Так что в верхней ситуации правильно расписано. Найдите инструкцию почитайте, и наверно надо возвращать
Уже и инструкции читала и консультировалась в ФСС ВПТ, они говорят что такой больничный имеет место жить. С 19 по 24 неоплачивать. А что тогда с отчетом по ЕСВ делать? Показать больничный с 17 по 24? Бред. Запуталась.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00052599999999997