Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Навантаження по виноградарству

Відправлено користувачем Vita_74 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сьогодні зателефонували з податкової і повідомили, що ми маємо платити виноградарство в сумі 500 грн. Ми це ФОП на загальній системі - маленький магазинчик і в ньому лікеро-горілчаний відділ. Оборот в місяць близько 15000 грн. Зазвичай платимо 150-200. Їх аргументи - платіть таку суму, збільшуйте оборот, інакше будемо розглядати питання про позбавлення вас ліцензії. В когось є ще такі вимоги, і яке зазвичай навантаження по виноградарству. Не знаємо, що робити.
Меня прессовали в июне, у нас кафе. Сдала отчет за май к оплате 271 грн. Звонят, и говорят, что нужно 400. Я говорю, не могу показать больше выручку, т.к. не сойдется с отчетом по РРО. И так показала выручку всю, не алкоголь не выделяла. А они мне - покажите выручку как есть и сбор как есть, а в строке итого укажите 400 грн. У них нагрузка на 1 лицензию 400 грн. Если будет меньше, они должны с нами бороться как с минимизаторами.
Да, тупо. Может попробовать поставить хоть 300. Не выделять с оборота сигареты. Раньше требовали 200, пока сдавали отчеты вручную. Потом бухгалтерия (налоговая) при сверке, им же сказала "Что вы делаете? Это же полная нестыковка." Начали сдавать правильно- видимо досдавались. А отчет не выдает ошибку, если ставите "Итого" просто нужную сумму.


Как ни странно, отчет ошибку не выдает. Так и сдала, внутри одна строка - 271, итого - 400. Дир решил с ними не ссориться. А лицензии лишить за виноградарство они не могут. На каком основании? Пугают просто.
Во дожились, рисуем то, что просят>grinning smiley<

________________________________________________________________________________
Любителям велоспорта рекомендую [veloage.in.ua]
потом подать уточненку
Quote
Денис
потом подать уточненку[/quotethumbs up]
Продолжение следует. У нас сезонная деятельность, в сентябре кафе закрыли, а лицензию сразу не сдали. В итоге виноградарство 169 грн. Позвонили 22.10, попросили сдать уточненку с 400 грн, т.к. у них нагрузка. И сказали прийти написать заявление, что деятельности не будет, чтоб отчет не сдавать, заявление по их форме. Уточненку мы сдавать отказались. Сегодня директор была в ГНИ, зашла за бланком заявления, а он ей и говорит - "я вас просил, чтоб уточненку сдали, а Вы не захотели. Раз вы такие умные, я не буду под всех подстраиваться, сами читайте законодательство и пишите заявление. Если что-то будет неправильно, мы вас оштрафуем."
Вот я и думаю, если мы заявление писать не будем, а будем пустые отчеты сдавать, вроде штрафовать не за что... Мне не трудно лишний пустой отчет сдать. Но с другой стороны, лицензии у нас уже нет, алкоголь мы не продаем, значит мы не плательщики этого сбора. В НКУ один абзац по этому сбору и ничего конкретного. Посоветуйте, что делать?
Вибране Запитання:
Категорія:
118. Збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства Підкатегорія:
118.04 порядок подання розрахунку та сплати збору

Запитання: За яких умов суб’єкт господарювання, що припиняє реалізацію алкогольних напоїв та пива, може не подавати розрахунок суми збору на розвиток ВСХ?
Відповідь:
Повна

Повна:
Відповідно до п.п. 1.1. п. 16 підр. 10 р. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) платниками збору є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
Об’єктом оподаткування збором є виручка - товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі (п.п. 1.3. п. 16 підр. 10 р. XX «Перехідні положення» ПКУ).
Згідно ст. 10 Закону України від 06 грудня 2012 року, № 5515-VI «Про Державний бюджет України на 2013 рік» збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства належить до складу доходів загального фонду Державного бюджету України на 2013 рік.
Відповідно до абз. другого п. 2 Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 зі змінами та доповненнями, платники збору подають щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця, розрахунок збору органові доходів і зборів за місцем перебування на податковому обліку. Суму збору, зазначену в розрахунку, платник збору зобов’язаний сплатити протягом десяти календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку.
Форма Розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства та Порядок заповнення розрахунку суми вказаного збору затверджені наказом ДПА України від 01.12.2009 № 671 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04.02.2010 за № 125/17420.
Отже, платники збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства щомісячно подають розрахунок до органів доходів і зборів, в тому числі у випадку відсутності у суб’єкта підприємницької діяльності у звітному місяці факту реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, тобто незалежно від наявності у платників об’єкта оподаткування.
Згідно зі ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) та ст. 252, 254 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV зі змінами і доповненнями суб’єкт господарювання має право здійснювати торгівлю алкогольними напоями до дати зазначеної в ліцензії на право здійснення торгівлі алкогольними напоями.
Ліцензія на торгівлю алкогольними напоями анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження на підставах визначених у цій статті, однією з яких є подання заяви платником. Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом підприємницької діяльності письмового розпорядження про її анулювання .
Враховуючи викладене вище, суб’єкт підприємницької діяльності може надати органу доходів і зборів, на обліку в якому він перебуває, письмове повідомлення (заяву) про припинення в подальшому господарської діяльності з реалізації алкогольних напоїв і пива в оптовій та/або в роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування, якщо він протягом поточного року припиняє продаж зазначеної продукції та у подальшому не передбачає її реалізацію.
Для суб’єкта підприємницької діяльності, що здійснював реалізацію алкогольних напоїв додатковою умовою є одночасне завершення строку дії ліцензії або отримання органом доходів і зборів письмового повідомлення про анулювання ліцензії на реалізацію в оптовій та/або в роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв.
У цьому випадку суб’єкт підприємницької діяльності може не надавати розрахунок, починаючи із податкового звітного періоду (місяця) наступного за місяцем отримання органом доходів і зборів таких документів.


тобто як на мене в довільній формі пишете лист-заяву і рекомендованим відправляєте з повідомленням про вручення

Quote
Blick
Продолжение следует. У нас сезонная деятельность, в сентябре кафе закрыли, а лицензию сразу не сдали. В итоге виноградарство 169 грн. Позвонили 22.10, попросили сдать уточненку с 400 грн, т.к. у них нагрузка. И сказали прийти написать заявление, что деятельности не будет, чтоб отчет не сдавать, заявление по их форме. Уточненку мы сдавать отказались. Сегодня директор была в ГНИ, зашла за бланком заявления, а он ей и говорит - "я вас просил, чтоб уточненку сдали, а Вы не захотели. Раз вы такие умные, я не буду под всех подстраиваться, сами читайте законодательство и пишите заявление. Если что-то будет неправильно, мы вас оштрафуем."
Вот я и думаю, если мы заявление писать не будем, а будем пустые отчеты сдавать, вроде штрафовать не за что... Мне не трудно лишний пустой отчет сдать. Но с другой стороны, лицензии у нас уже нет, алкоголь мы не продаем, значит мы не плательщики этого сбора. В НКУ один абзац по этому сбору и ничего конкретного. Посоветуйте, что делать?
Пару лет назад( начало 2011 года ) у меня была похожая ситуация : ТОВ поменяло вид деятельности .Лицензии сдали, патент сдали, РРО сняли с учета и т.п.Я тоже сомневалась по поводу отчета по хмелярству. В податковой мне посоветовали сдавать пустышки до конца года ( лицензии и патент сдавали в марте!!! ). Объяснили так : если подать письмо/заявление, то его рассматривает и визирует начальство, а инспектор на компе может его и не увидеть. а на ихнем компе несданный отчет светится красной строкой. Типа, может поднять шум из ничего.( Ну, что там у них правая рука не знает, что делает левая рука - это не секрет! ) И даже если потом все разрулится - то кровушки попьют...
Результат : я сдавала пустышки до конца года ( то есть, последняя пустышка за декабрь подавалась в январе), все тихо. Тьфу 3 раза !
Так, я писала в довільный формі у 2-х екз., на моєму екз. секретар поставила вх.№ та підпис з печаткою (за моїм проханням)
Я ніколи не подавала ніякого листа до податкової. Просто переставала подавати розрахунки і все, ніколи нічого не було за це. А таке було разів з 10 точно, якщо не більше і не тільки в одній податковій.
Спасибо всем за советы. Так и думала, что в каждой ГНИ свои законы. Кто-то требует заявление, кто-то нет. Но у нас четко сказали, что заявление должно быть установленного образца, а образец не дают из вредности. Не думаю, что могут оштрафовать за неправильно написанное заявление, но лучше ничего писать не буду, буду сдавать пустышки. Тем более, что деятельность приостановлена не насовсем, а до следующего сезона, потом опять сдавать. За лишний отчет уж точно не оштрафуют.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000347