Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Погашення бюджетних боргів казначейськими векселями

Відправлено користувачем natalka7777 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
В минулому році за тендером поставили бюджетній установі обладнання. Грошей не отримали ні копійки. На всі звернення відповідь одна- немає грошей в бюджеті, чекайте . На останнє звернення вчора отримали офіційний лист ,що з вами розрахуються потягом 2 місяців.
І буквально ж вчора читаю про казначейські векселя "Постановлением от 21.08.2013 г. № 683 Кабмин утвердил Порядок выдачи, обращения, учета финансовых казначейских векселей, выданных как электронный документ, и уплаты по ним"
і далі
"Также постановлением поручено Государственной казначейской службе осуществить выдачу до 1 января 2014 г. плательщикам НДС и распорядителям (получателям) бюджетных средств, которые включены в реестр, финансовых казначейских векселей сроком обращения до пяти лет с доходностью 5 % годовых в пределах установленных объемов выдачи таких векселей для возмещения НДС налогоплательщикам и погашения фактической бюджетной задолженности - в течение 10 дней после поступления документов, необходимых для получения финансовых казначейских векселей."
[www.buhgalter911.com]

Тобто є ймовірність що з нами ними і розрахуються, А нам ті векселя ніяк бо треба платити борги нерезиденту.
Можливо в когось така ж ситуація ... Можливо в когось є інформація безпосередньо від боржників-бюджетників з цього приводу... Буду дуже вдячна ...
Ну, получение расчета векселями, типа, дело добровольное. Без вашего согласия вам их не выдадут. Но это по закону. А как на практике будет, посмотрим... Держите нас в курсе!
ОК. Когда что то конкретное узнаем расскажу. С сотрудниками этой бюджет. организации вообще разговаривать никак. Сплошной крик и ругательства. На письма и то не отвечали А тут вдруг- так оптимистично


Какая ситуация с ВЕКСЕЛЕМ, кому-то уже предлагали вексель по НДС ?
Вчера на семинаре лектор про вексели рассказывал . Так ситуация следующая : долг делят на 5 частей (ну про это уже писали, мы знаем), т.е. 100/5= 20 и выписываю вексель на 20 тыс., но срок погашения векселя постепенно через год . Например : выдали Вам его 25.10.2013, а воспользуетесь Вы им 25.10.2014 г. воспользоваться им возможно будет только через год. Выходит нам сразу на всю сумму не выписывают, да и воспользоваться не можем. Ну что еще можно было от них ждать, НЕТ СЛОВ.
Quote
Котег :-)
а чо в суд не подали?
А суд заставит гос-во выплатить? Такое возможно? К неполученным суммам добавятся еще судебные издержки, услуги юриста...
в договорі прописана так звана затримка бюджетного відшкодування . В Суд подавати немає сенсу- 100% програш.. Типу коли його підписували вас було попереджено про можливість затримки у зв язку з відсутністю фінансування. Всякі пені, % річних і ін. витрати в нашій державі з бюджетних установ судами не стягуються -теоретично мали б- але на практиці ні. Так сказали юристи.
Тобто залишається тільки чекати поки фінансування з явиться - але чи воно з явиться і в якій саме формі?
Я ніколи з цінними паперами не працювала навіть немаю жодного уявлення що з ними робити.
Тут на форумі багато бухгалтерів , з компаній які працюють з бюджетниками Думала може хтось щось знає детальніше... Не одні ми ж такі
Мабуть скоро це буде досить обговорювана тема....
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000305