Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

НДС по чекам без НН - предельная сумма

Відправлено користувачем Монна Нонна 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Какая все-таки предельная сумма для включения НДС в налоговый кредит по чекам без налоговой накладной - 200 грн. или 10000 грн.?
_______________________


У яких випадках платник ПДВ може включити до складу податкового кредиту суму податку на додану вартість на підставі касового чеку?



Відповідно до підпункту 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість» підставою для нарахування податкового кредиту є податкова накладна, яка видається платником податку, який поставляє товари (послуги), на вимогу їх отримувача.

****************
Як виняток з цього правила, підставою для нарахування податкового кредиту при поставці товарів (послуг) за готівку чи з розрахунками картками платіжних систем, банківськими або персональними чеками у межах граничної суми, встановленої Національним банком України для готівкових розрахунків, є належним чином оформлений товарний чек, інший платіжний чи розрахунковий документ, що підтверджує прийняття платежу постачальником від отримувача таких товарів (послуг), з визначенням загальної суми такого платежу, суми податку та податкового номера постачальника.
***********************

Підставою для нарахування податкового кредиту без отримання податкової накладної також є, зокрема, касові чеки, які містять суму поставлених товарів (послуг), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера, але без визначення податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума поставлених товарів (послуг) не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку на додану вартість).
Згідно з постановою Правління Національного банку України від 09.02.05 № 32 гранична суму готівкового розрахунку одного підприємства (підприємця) з іншим підприємством (підприємцем) протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами складає 10000 (десять тисяч) гривень.
Відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» розрахунковий документ – документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів, купівлі-продажу іноземної валюти, надрукований у випадках, передбачених цим Законом, і зареєстрованим у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або заповнений вручну.
Форма та зміст фіскального чека, розрахункової квитанції та інших розрахункових документів, надання покупцю яких є обов’язковим, визначені підпунктом 3.2 пункту 3 наказу Державної податкової адміністрації України від 01.12.2000 № 614 «Про затвердження нормативно-правових актів до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Відповідно до зазначеного наказу фіскальний касовий чек на товари (послуги) – це розрахунковий документ, надрукований реєстратором розрахункових операцій при проведенні розрахунків за продані товари (надані послуги), який повинен містити такі обов’язкові реквізити:
назву господарської одиниці;
адресу господарської одиниці;
для СПД, що зареєстровані як платники ПДВ, – індивідуальний податковий номер платника ПДВ, який надається згідно з Законом України «Про податок на додану вартість»; перед номером друкуються великі літери «ПН»;
для СПД, що не є платниками ПДВ, – ідентифікаційний код за ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер за ДРФО, перед яким друкуються великі літери «ІД»;
якщо кількість придбаного товару (отриманої послуги) не дорівнює одиниці виміру, – то кількість, вартість придбаного товару (отриманої послуги);
вартість одиниці виміру товару (послуги);
найменування товару (послуги);
літерне позначення ставки ПДВ праворуч від надрукованої вартості товару (послуги);
позначення форми оплати (готівкою, карткою, у кредит, чеками тощо) та суму коштів за даною формою оплати;
загальну вартість придбаних товарів (отриманих послуг) у межах чека, перед якою друкується слово «СУМА» або «УСЬОГО»;
для СПД, що зареєстровані як платники ПДВ, окремим рядком – літерне позначення ставки ПДВ, розмір ставки ПДВ у відсотках, загальну суму ПДВ за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка – великі літери «ПДВ»;
порядковий номер касового чека, дату (день, місяць, рік) та час (година, хвилина) проведення розрахункової операції;
фіскальний номер реєстратора розрахункових операцій, перед яким друкуються великі літери «ФН»;
напис «ФІСKАЛЬНИЙ ЧЕK» та логотип виробника.
Враховуючи зазначене, касовий чек може бути підставою для включення до податкового кредиту сум податку на додану вартість (у межах встановленої Законом суми) лише за умови відповідності його встановленій формі з обов’язковим визначенням індивідуального податкового номера платника податку на додану вартість.

Ольга KЛИШТА, головний державний
податковий ревізор-інспектор відділу розгляду звернень
Департаменту ПДВ ДПА України


То есть:
с указанием ИНН - до 10000 грн., без указания ИНН - до 200 грн.? Пральна?

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
вот только меня лично всегда смущало такое, до 200грн без ИНН от одного контрагента в день? или от всех кучей....
\\\\\\\При цьому з метою такого нарахування загальна сума поставлених товарів (послуг) не може перевищувати 200 гривень за день\\\\\\\
налоговики говорят что от всех вместе за день...а конкретно это написанным я нигде не нашла ((


все чеки практически идут с ИНН
Gerda Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> вот только меня лично всегда смущало такое, до
> 200грн без ИНН от одного контрагента в день? или
> от всех кучей....
> \\\\\\\При цьому з метою такого нарахування
> загальна сума поставлених товарів (послуг) не може
> перевищувати 200 гривень за день\\\\\\\
> налоговики говорят что от всех вместе за день...а
> конкретно это написанным я нигде не нашла ((


я тоже думаю, что от всех кучей smiling smiley
ключевые слова "загальна сума поставлених товарів (послуг) "

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031199999999998