Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Подарки от ФСС

Відправлено користувачем liliya2312 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подарки от ФСС
Скажите, пожалуйста! Может ли работник, который работает не полный рабочий день 4 часа, получить подарок на ребенка от ФСС, поскольку основной работы у него нет?
Re: Подарки от ФСС
Если у вашего сотрудника это основное место работы (т.е. трудовая книжка находится на предприятии), то конечо может. Совместители - нет. И тут нет зависимости от количество часов работы.
Re: Подарки от ФСС
Доброго дня, manepyce4ka, вкажіть, будь ласка, на який законодавчий документ Ви посилаєтесь (якомога детальніше)?


Re: Подарки от ФСС
Подскажите Святошинский ФСС подарки уже выдает?
Re: Подарки от ФСС
а як відображати в обліку ці подарунки?

**********************
а пряний вечiр так пахне...
Re: Подарки от ФСС
Quote
Міра
а як відображати в обліку ці подарунки?
Дт 023 получили
Кт 023 раздали
Re: Подарки от ФСС
Quote
Міра
а як відображати в обліку ці подарунки?

[balance.ua] декабря, 17:44

Новогодние подарки: как отразить в форме № 1ДФ?
Напомним, что Порядок налогообложения новогодних подарков от ФСС по ВПТ установлен Законом от 30.11.2000 г. № 2117-III «Об освобождении от налогообложения денежных средств, которые направляются на проведение новогодне-рождественских праздников для детей и на приобретение детских праздничных подарков» (далее – Закон № 2117), который действует ежегодно с 15 ноября текущего года по 15 января следующего года.
Под подарками от ФСС по ВПТ имеется в виду набор кондитерских изделий, игрушек отечественного производства и фруктов общей стоимостью не более 8 % прожиточного минимума для трудоспособного лица, установленного на 1 января отчетного налогового года (в 2013 году – не более 91,76 грн).
Согласно требованиям пп. 165.1.1 Налогового кодекса в состав общего налогооблагаемого месячного (годового) дохода налогоплательщика не включается, в частности, сумма государственной и социальной материальной помощи, вознаграждений и страховых выплат, которые получает налогоплательщик из бюджетов и ФСС.
Таким образом, стоимость новогодних подарков от ФСС по ВПТ не является объектом налогообложения НДФЛ. В форме № 1ДФ стоимость таких подарков следует отражать с кодом признака дохода «128».
Подробнее в «БАЛАНС-АГРО» № 48, который выйдет из печати 23.12.13 г.
Re: Подарки от ФСС
Получили для сотрудницы первый раз подарки.
Выписывала доверенность.
Дали накладную.
Как отразить в бух учёте корреспонденция счетов?
Читала в Лиге, что в 1 ДФ показывать не нужно.
никогда не отражала в учете.

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Re: Подарки от ФСС
Бухгалтерський та податковий облік

Незважаючи на отримання подарунків від ФСС з ТВП, до працедавця не переходить право власності на них, такі подарунки не є активами працедавця, а тому і не оприбутковуються ним. Не відображається у бухобліку і видача подарунків. Тільки особливо обережні бухгалтери відобразять такі подарунки на забалансовому рахунку 023 «Матеріальні цінності на відповідальному зберіганні» — за дебетом при отриманні від Фонду і за кредитом при видачі працівникам.

Не подається до відділення ФСС з ТВП і звітність щодо отриманих та виданих подарунків. Проте, безумовно, під час перевірки від Фонду уважно перевірятимуться і таке отримання, і така видача — з аналізом прав працівників, які отримали подарунки, на таке отримання.

У податковому обліку ані отримання, ані видача подарунків від ФСС з ТВП не відображають.

Про відображення вартості виданих новорічних подарунків як доходу, отриманого працівниками, у звіті за формою №1ДФ1 зазначимо таке. Про необхідність відображення таких подарунків, попри їх неоподаткування ПДФО, говорив ще Мінфін у листі від 21.11.2012 р. №31-08310-06-11/27887. А Міндоходів у Єдиній базі податкових знань на власному сайті зазначає навіть, як саме відображати (з якою ознакою доходів). Автор від себе додасть лише, що наводити у звіті за формою №1ДФ такі доходи, незважаючи на їх негрошову форму, потрібно без збільшення їх вартості на «натуральний» коефіцієнт, передбачений п. 164.5 ПКУ для визначення бази оподаткування доходів у негрошовій формі.

1 Податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (форма №1ДФ), форма якого затверджена наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. №1020.

Оподаткування подарунків — думка Міндоходів

Чи підлягають оподаткуванню ПДФО дитячі новорічні подарунки, придбані за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, та за якою ознакою доходу вони відображаються в податковому розрахунку ф. №1ДФ?

Пунктом 6 ст. 34 Закону України від 18 січня 2001 року №2240-III «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» із змінами і доповненнями (далі — Закон) встановлено, що за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, надаються такі види матеріального забезпечення та соціальних послуг як, зокрема, надання соціальних послуг у позашкільній роботі з дітьми, у тому числі придбання дитячих новорічних подарунків.

Дитячі новорічні подарунки придбаваються за рахунок коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування, в порядку, визначеному правлінням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ст. 48 Закону).

Підпунктом 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами і доповненнями встановлено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається, зокрема, сума державної та соціальної матеріальної допомоги, винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Згідно з Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1020, вартість подарунка відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою доходу «128».

Єдина база податкових знань, підкатегорія 103.25

Наприкінці кілька слів про самозайнятих осіб. Хоча вони і не зобов'язані вести бухгалтерський облік, але більшість вищезазначених правил стосуються і їх, якщо вони є роботодавцями. Крім того, якщо підприємець або особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, є добровільно застрахованими в ФСС з ТВП особами, то і вони мають право на отримання подарунків для своїх дітей (згідно з п. 3.3 Порядку №48).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033000000000005