Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Річний перерахунок ПДВ

Відправлено користувачем YuraKo 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Заповнюю таблицю 1 до Додатка 7 за грудень 2013 року.
В колонці 5 (оподатковувані операції) зазначено, що сюди входять також показники рядків 8.1.1 колонки А декларацій.
Я не можу зрозуміти чому?
Адже в колонці А рядка 8.1.1 зазначається коригування обсягів за якими не нараховується ПДВ.
Невже ніхто не робить річний перерахунок податкового кредиту з ПДВ?
YuraKo,
я не роблю, але залізла почитати: "Строка 8.1.1 — для изменений по льготным поставкам" якщо так, то їх також відносять до оподатковуваних.


Quote
natalka_l
YuraKo,
я не роблю, але залізла почитати: "Строка 8.1.1 — для изменений по льготным поставкам" якщо так, то їх також відносять до оподатковуваних.

Чому?
Адже в колонці А рядка 8.1.1 зазначається коригування обсягів за якими не нараховується ПДВ.
А в колонці 5 таблиці 1 зазначаються оподатковувані операції.
YuraKo,
по-перше, почитайте уважно шапку таблиці 1 над колонками 4 і 5: "Обсяги постачання (без податку на додану вартість)" тобто і в 4 і в 5 колонці беруться обсяги без ПДВ.
Далі, в 4 колонці зазначається загальний обсяг постачання (і по оподатковуваних операціях і по неоподатковуваних (3 і 5 рядки декларації)). Тут я думаю все зрозуміло.
А в 5 колонці таблиці 1 зазначаються лише оподатковувані операції. Чому сюди включають рядок 8.1.1?
Давайте почитаємо що таке пільгове оподаткування:
"Термін «податкова пільга» і підстави для надання пільг установлено пунктами 30.1 та 30.2 ст. 30 Податкового кодексу, відповідно до яких податкова пільга — це передбачене податковим і митним законодавством звільнення платника податків від обов'язку щодо нарахування та сплати податку і збору, сплата ним податку і збору в меншому розмірі за наявності підстав, визначених п. 30.2 цієї статті. Підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об'єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат.
Відповідно до п. 30.4 ст. 30 Податкового кодексу платник податків має право відмовитись від використання податкової пільги чи зупинити її використання на один або декілька податкових періодів, якщо інше не передбачено цим Кодексом."

З вище наведеного, можна зробити висновок, що операції на які даються пільги підпадають під оподаткування ПДВ! Тому, в принципі, логічно що в колонку 5 таблиці 1 включають рядок 8.1.1
Якщо слідувати Вашій логіці, то в в колонку 5 таблиці 1 потрібно також включити і значення рядка 5 Декларації з ПДВ.
Адже в рядку 8.1.1 також корегуються обсяги постачання, які були раніше відображені в рядку 5 Декларації.
Чи не так?
Уважно читайте шапку таблиці 1 Додатка 7.
Там в колонці 5 зазначено - оподатковувані операції.
А, керуючись пп. 14.1.186 ПКУ, оподатковувана операція для цілей р. V Кодексу — це операція, що підлягає обкладанню ПДВ. Тобто операції з постачання товарів (послуг), які обкладають ПДВ за ставками 20% або 0%. А ось операції, які не вважають об’єктами оподаткування за ст. 196 ПКУ, а також звільнені від ПДВ згідно зі ст. 197 та підрозділом 2 р. ХХ ПКУ, до такого обсягу не належать.
А яку табл дод 7 треба заповнювати, якщо у квітні та травні були операції за 20% ставкою та 0% ставкою, у звітних періодах дод 7 не подавався????
ой тобто не 0%, а неоподатковані операції, правильно так)
Quote
YuraKo
Якщо слідувати Вашій логіці, то в в колонку 5 таблиці 1 потрібно також включити і значення рядка 5 Декларації з ПДВ.
нє
Quote
YuraKo
А, керуючись пп. 14.1.186 ПКУ, оподатковувана операція для цілей р. V Кодексу — це операція, що підлягає обкладанню ПДВ. Тобто операції з постачання товарів (послуг), які обкладають ПДВ за ставками 20% або 0%. А ось операції, які не вважають об’єктами оподаткування за ст. 196 ПКУ, а також звільнені від ПДВ згідно зі ст. 197 та підрозділом 2 р. ХХ ПКУ, до такого обсягу не належать.
давайте так, якщо по-простому:
1 оподатковувані операції ( ставка 20% і 0%)
2 неоподатковувані операції (ті, які не є об'єктами оподаткування та ті, які звільнені від ПДВ)
А тепер - пільгові. Наприклад (приклад не реальний) продажа дитячого харчування оподатковується ПДВ за основною ставкою 20%. Але в ПКУ прописано що якщо продаж цього самого дитячого харчування буде здійснювати якась там громадська організація - то вона може застосувати пільгове оподаткування ПДВ (може застосовувати, а може й не застосовувати). Тобто сама операція "продаж дитячого харчування" підпадає під оподатковувані ПДВ, але якщо її здійснює окрема категорія платників - то для них можуть бути пільги. Тобто, цієї операції, яка підпадає під категорію оподатковуваних ПДВ (продаж дитячого харчування) немає в переліку в ст.196 та 197 і т.д. Розумієте?


А взагалі, YuraKo, не знаю кому Ви що хочете доказати, я просто висловила свою думку, і наголосила що практики в заповнені додатку 7 немаю. А Вам краще Ваше питання в Мінздох задати ))). А ще краще разом з поданою звітністю з ПДВ за грудень 2013, додати свої зауваження та пропозиції:
46.4. Якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, збільшує або зменшує його податкові зобов'язання, всупереч нормам цього Кодексу з такого податку чи збору, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.
У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід'ємною частиною податкової декларації. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання.
ні я мала на увазі операції,які не є об оподаткування ст. 196 ПКУ, р3 декларації з ПДВ
і отже які табл треба заповняти (1 чи 2), хто знає, перший раз стикнулася і ніде не можу дочитатися?????
В мене в рядок 8.1.1 в одному з місяців попало коригування по звільнених від оподаткування операціях (п. 197.1.27. постачання лікарських засобів). Отже я думаю, що ця сума не повинна попасти в колонку 5 таблиці 1, адже там відображаються тільки оподатковувані операції.
так якщо я роблю д 7 пеший раз , то це буде розрахунок за 2013 р? правильно, то мені траба заповнювати табл 1 р 3.1? а табл 2?
YuraKo,
а я ще не зрозуміла: тож чим більша сума в колонці 5 тим більший відсоток виходить, тобто тим більше ПК у Вас має бути.... Так чи ні? Вас що це не ваштовує?
rsn01,
я не знаю, а YuraKo не хоче наверно Вам відповідати )))
У меня вопрос по Таблице 3.
Делаю перерасчет по Активам 2011 и 2012 года.
По Активам 2011 года это уже второй перерасчет.
Подскажите, пожалуйста, в столбец 5 Таблицы 3 мы пишем НК 2011 года или уже с учетом перерасчета 2012 года?

У меня с каждым годом "Частка Використання" все меньше и меньше, и по итогам перерасчета 2013 (если брать разницу с НК 2011г) у меня получается стоимость Актива 2011 года больше, чем его покупная цена с НДС.
Спасибо
УРА!!!
Щойно телефонував в ІДД Міндоходів 0-800-501-007
І мені сказали, що в таблиці 1 в колонці 5 закралась помилка. Значення рядка 8.1.1 в цю колонку включати не потрібно.
Крім цього, закралась помилка в стовпчик 4 таблиці 2 - у формулі замість колонки 6 необхідно зазначити колонку 3.
От така петрушка...
Як відобразити в реєстрі річний перерахунок?
а в реестре нужно вписывать перерахунок???и как??
в прошло году рекомендовали так:

Отражение в НДС-отчетности годового перерасчета налогового кредита по НДС

В завершение скажем об отражении результатов годового («декабрьского») перерасчета налогового кредита по НДС (проводимого в соответствии с п. 199.4 НКУ) в Реестре полученных и выданных налоговых накладных и НДС-декларации. Ведь его данные ни в строку 15 декларации, ни в раздел II Приложения Д5 не попадают (в Приложении Д5 не отражаются), а показываются в специально отведенной для этого стр. 16.4 декларации с расшифровкой полученной суммы в таблицах 2 и 3 Приложения Д7.

В связи с этим при заполнении раздела II Реестра за декабрь/IV квартал у налогоплательщиков добавится еще одна заключительная строка, связанная с проведением годового перерасчета налогового кредита по НДС. В таком случае графы раздела II Реестра налоговики рекомендуют заполнять налогоплательщикам (на основании составленной бухгалтерской справки — «БО») следующим образом (см. консультацию в разделе 130.23 ЕБНЗ): в графе 1 — отражать порядковый номер записи, в графах 2, 3, 4 — соответствующие реквизиты документа (т. е. дату/номер составленной бухгалтерской справки), в графе 5 — условное обозначение «БО», в графах 6, 7 налогоплательщику следует указать свое наименование и ИНН, а корректировки сумм НДС с соответствующими знаками «+» или «-», соответствующие значению строки 16.4 декларации по НДС, — показывать в графах 10, 12, 16, а вот графы 9, 11, 15 Реестра — не заполнять.
Подскажите, сейчас делаю перерасчет по ОС за два и три года. За эти года коэффициент изменился, потому что уточненки подавались. Додаток 7 за те года я не корректировала.
Как правильно поступить:
1. брать данные согласно учета?
2. брать цифры которые были отражены в дод 7 в 2011 и 2012 годах?
Только, что читала консультации в одной из которых оговаривалось, что для заполнения таблици1 приложения 7 за год берутся данные всех деклараций и уточненок за год. Только не могу уже найти эту консультацию, что б ссылку бросить(
подскажите,а почему в колонке 6 (таб.2) ставит сумму, если только заполнена строка 3.1 (таб.1).., а если строка 1 заполняется и коэффициент получился больше???
Дівчатка хееееллппп!!! підкажіть як правильно заповнити таблицю 2 додатка 7 ?
Заплуталась зовсім. Я правильно розумію:
1. В місяці , коли перший раз неоподатковані операції, здаємо дод. 7 з заповненою табл. 1 р. 2.
2. З декларацією за грудень здаємо дод. 7, табл.1 -р. 3 і таблиця 2.
3. В січні наступного року подаєм дод. 7 табл. 1 , р 1?
в январе вы ни чего не здаете, получается нужно сдать в месяце в котором появидись необл опер, что б определить долю, а потом пересчитываете по году д 7, а на след годе если есть необл опрец считаете их по доле расчитоной за год, и подаете д 7 опять как пересчет за 2015
но вот у меня вопрос по поводу нематериальных активов: у нас в феврале появились они, у нас до этого были необ и обл операции по году пересчитали за январбь подаем деку по коэф расч в 2014 на след год, а как считать немаьтериальные???по этому коэф или как??кто нематр отражает?
у знакомого бухгалтера ситуация- первый раз необлагаемые в октябре- она не подала д.7, сдала только в декабре, а сейчас налоговая позвонила и сказала, что за январь тоже нужно- р1 табл.1
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00074700000000005