Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

корректировка НДС

Відправлено користувачем ксенья 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
корректировка НДС
Мы возвратили товар 24.02, а деньги вернули 26.02. Поставщик выписал расчет корректировки 26.02. А мне кажется, что надо по первому событию 24.02. Как правильно?
Re: корректировка НДС
подпишусь. у меня такое же только азными месяцами - товар вернули в январе а деньги в феврале. корректировку мне выписали февралем.
Стаття 192. Особливості визначення бази оподаткування в окремих випадках (порядок коригування податкових зобов’язань та податкового кредиту)

192.1. Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.

192.1.1. Якщо внаслідок такого перерахунку відбувається зменшення суми компенсації на користь платника податку — постачальника, то:

а) постачальник відповідно зменшує суму податкових зобов’язань за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок, та надсилає отримувачу розрахунок коригування податку;

б) отримувач відповідно зменшує суму податкового кредиту за результатами такого податкового періоду в разі, якщо він зареєстрований як платник податку на дату проведення коригування, а також збільшив податковий кредит у зв’язку з отриманням таких товарів/послуг.

192.1.2. Якщо внаслідок такого перерахунку відбувається збільшення суми компенсації на користь платника податку — постачальника, то:

а) постачальник відповідно збільшує суму податкових зобов’язань за результатами податкового періоду, протягом якого був проведений такий перерахунок, та надсилає отримувачу розрахунок коригування податку;

б) отримувач відповідно збільшує суму податкового кредиту за результатами такого податкового періоду в разі, якщо він зареєстрований як платник податку на дату проведення перерахунку.

192.2. Норма пункту 192.1 цієї статті не поширюється на випадки, коли постачальник товарів/послуг не є платником податку на кінець звітного (податкового) періоду, в якому був проведений такий перерахунок.

Зменшення суми податкових зобов’язань платника податку — постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов’язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.

192.3. Результат перерахунку податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та отримувача відображається у складі податкової декларації за звітний податковий період у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику.



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!


так я поняла, что все же по первому событию.
Тут, на мою думку виникає от яка проблема... не дивлячись на те шо ви повернули товар,
гроші то залишались на рахунках продавця і відповідно зміни по зобов'язанням, як таким
не відбулось - відбулась лише зміна в кількості товарів, кажучи іншими словами передплата
все-одно залишалась, а от після повернення коштів продавцем, це звільняло їх від зобов'язань
по вашій передплаті - тому на мою думку продавець поступив логічно... але це суто моє імхо...
В законодавстві ж , я вважаю, це чітко не прописано, ви ж прочитали статтю ПКУ вище, яка регулює
цю ситуацію і мої думки з цього приводу...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
большое спасибо, согласна с Вами.
Подскажите пожалуйста. Надо исправить дод.5 за декабрь 2013г . увеличить НК . Реестр за декабрь 2013г подан правильно.
Подать самостоятельный уточ.расчет или можно исправить в текущей деке за февраль 2014г.

Как лучше
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00026300000000001