Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Реестр!!!!!!!!!!

Відправлено користувачем Lina_Lina 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Реестр!!!!!!!!!!
Зарегистрированы плательщиком НДС 30,01,2014. Сейчас подаю Деку за январь-февраль. Позвонила инспектору, а она говорит что нужно было в прошлом месяце подать реестр за январь, без Деки и теперь будет штраф 510 грн.
Re: Реестр!!!!!!!!!!
201.15.
Платники податку щомісяця в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких цим розділом встановлено звітний податковий період — квартал, подають контролюючому органу копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.
Re: Реестр!!!!!!!!!!
так что нужно было подавать один реестр без Деки?


Re: Реестр!!!!!!!!!!
А за неподачу реестра штраф применяется?
Re: Реестр!!!!!!!!!!
«Інтерактивна бухгалтерія»
<...>

Відповідальність

За помилки в Реєстрі (порушення порядку його ведення) платнику ПДВ загрожує адмінштраф за ст. 1631 КпАП. Остання передбачає відповідальність за відсутність податкового обліку, порушення керівниками й іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій установленого законом порядку ведення податкового обліку. Такі порушення тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 – 170 грн), а за повторне правопорушення протягом року — від 10 до 15 не мінімумів доходів громадян (170 – 255 грн).

За неподання (несвоєчасне подання) копій записів у Реєстрі у строки, установлені ПКУ, відповідальності також не уникнути. Однак який саме штраф загрожує платнику ПДВ у цій ситуації — питання дискусійне. У листі ДПСУ від 26.09.2012 р. № 2602/0/61-12/18-8515 контролери зазначили: «у разі несвоєчасного щомісячного подання копій записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних в електронному вигляді платником податків, що використовує квартальний звітний (податковий) період з ПДВ, до такого платника будуть застосовані штрафні санкції, визначені пунктом 120.1 ПКУ, в розмірі 170 грн. за кожне таке несвоєчасне подання. За такі самі дії, вчинені платником податку протягом року, передбачено накладання штрафу в розмірі 1020 грн. за кожне таке несвоєчасне подання» . Цей штраф передбачено за неподання або несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку).

За п. 46.1 ПКУ податкова декларація (розрахунок) — це документ, що подає платник контролю органу у строки, установлені законом, на підставі якого здійснюють нарахування та/або сплату податкового зобов’язання. Таким документом у ПДВшників є податкова декларація з ПДВ. А ось копії записів у Реєстрах не є частиною декларації з ПДВ (див. п. 1 р. V Порядку № 1492). Хоча вони й належать до ПДВшної звітності за п. 10 р. І Порядку № 1492. Однак контролери, прирівнюючи копії записів у Реєстрах до декларації, імовірно керувалися п. 13 р. ІІІ Порядку № 1492, де сказано: «У складі декларації подаються передбачені цим Порядком додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних». Утім, той факт, що копії записів у Реєстрах подаються разом із ПДВшною декларацією (виняток — подача Реєстрів у квартальних платників ПДВ), ще не ставить знак рівності між поняттями податкової декларації та копій записів у Реєстрах.

Немає одностайності у висновках судових інстанцій. Позаяк одні суди погоджуються, що копії записів у Реєстрах не є декларацією, тож застосовувати штраф за п. 120.1 ПКУ неправильно, інші — наполягають, що копії записів у Реєстрах є обов’язковою складовою декларації з ПДВ, неподання якої обумовлює неприйняття всього пакету ПДВшної звітності, з відповідними штрафними санкціями.

Та на цьому різнобарв’я підходів щодо відповідальності за неподання копій записів у Реєстрі не обмежується. Так, наприклад, у постанові Полтавського окружного адмінсуду від 30.01.2013 р.
у справі № 816/51/13-а суд вважає помилковим застосування штрафу за п. 120.1 ПКУ в разі неподання платником копій записів у Реєстрах. Натомість говорить про штраф за п. 121.1 ПКУ у цій ситуації. Останній передбачено за ненадання платником контролюючому органу копій документів під час проведення податкового контролю, у випадках, передбачених ПКУ. Він дещо більший за штраф із п. 120.1 ПКУ та накладається в розмірі — 510 грн, а за повторне правопорушення протягом року — 1020 грн.

Тож у будь-якому випадку платнику ПДВ не варто забувати вчасно подавати копії записів у Реєстрах до Податкової. Інакше штрафних санкцій не уникнути.

[www.interbuh.com.ua]
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000278