Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Лист щастя ДПІ затягує аж у 2008 рік

Відправлено користувачем ukrsereda 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго дня шановні форумчани.
Сьогодні 25 червня отримав лист щастя від 29.05.14 із ДПІ в якому згідно п.п.20.1.2 п 20.1 п.п.78.1.1 п 78.1 ст.78 п.73.3 ст. 73 постанова КМУ № 1245 від 27.12.2010 мінздох просить надати пояснення та їх документальне підтвердження щодо відносин з ТОВ "Б" за період з 01.03.2008 по період 31.11.2012 р. для зясування їх реальності та повноти відображення.
Далі по тексту листа "Слід зазначити, що по вищевказаному контрагенту, суму ПДВ по якому віднесено до складу податкових зобовязань/податкового кредиту та відображено в дод. 5 в деклараціях з ПДВ, отримано акт перевірки, за результатами якої не підтрверджено взаємовідносин."
Питання:
1) Що порадите робити в такій ситуації??
2) Які документи надавати (там повний фул список від первинки ттн до стану виробничих запасів)
3) Якого змісту лист відповідь їм написати.
Наперед вдячний за відповіді!!!
Думаю, що треба надавати відповідь, бо прийдуть з позаплановою перевіркою до вас.
Відповідь надавати потрібно та прикладати наявні первинні документи по взаємовідносинам з ТОВ "Б", а стан виробничих запасів описати розширено в супровідному листі.
У нас такий лист колись був,ми відповіли, приклали й забули. Там таких підприємств як Ваше по відносинам з ТОВ "Б" декілька, а папери прикласти потрібно до справи.


а те що запит затягує аж у 2008 рік це ж вже як 6 років то нічого??
Документи згоден прикласти, але ж що всі і регістри і податкові і видаткові і журнали ордери??
Облік тоді то вручну вівся.
плановая проверка давно была?

.Те, що запит торкає 2008 рік не вважаю чимось "неймовірним". Можливо, по ТОВ "Б" ведуться якісь дії,наприклад, перевірки, судові,слідчі дії. Ваша справа, надати лист-відповідь та прикласти те, що вважаєте потрібним (первинні документи, картку розрахукнів з ТОВ "Б", супровідний лист).
У некоторых предприятий есть правило: никаких копий по запросам не давать. Без ращницы: выездная или невыездная внеплановая. Пусть приходят
Смотреть могут, штрафовать нет.
Они всегда какой-то заоблачный список требуемых документов дают, у них такой список в бланке запроса предусмотрен. По факту обычно им хватает копий накладных, НН, банковских выписок.
По их фразе "Слід зазначити, що по вищевказаному контрагенту, суму ПДВ по якому віднесено до складу податкових зобовязань/податкового кредиту" не совсем понятно, это у Вас все же обязательства или кредит. Если НК, то с вероятностью 99,9% цель этого запроса - провести внеплановую проверку, используя копии документов, которые Вы предоставите, и снять НК. Так зачем морочиться с копиями, если внеплановой не избежать в любом случае? Если документов много за столько-то лет, я бы сама пригласила бы их на внеплановую, отписавшись, что предоставить копии нет возможности, приходите и смотрите что хотите.
Quote
Blick
Если документов много за столько-то лет, я бы сама пригласила бы их на внеплановую, отписавшись, что предоставить копии нет возможности, приходите и смотрите что хотите.
да, нет технической возможности, +1
и "все отображено в отчетности, реестрах и бла бла бла, при необходимости будет все предоставлено при проведении проверки в порядке, установленном законодательством"
Blick
"Если документов много за столько-то лет, я бы сама пригласила бы их на внеплановую, отписавшись, что предоставить копии нет возможности, приходите и смотрите что хотите."

Котег :-)
"Пусть приходят"

Смелые, однако, бухгалтера есть! Респект!
ну так при неподаче объяснений внеплановая только по вопросам запроса. какая разница - выездная проверка или нет?
Madami, просто плавали уже, знаем. Сначала налоговики прислали запрос, получили ответ с копиями, потом на основании этих копий накорябали акт внеплановой проверки и сняли НК на 300 тыс. И зачем было копии им нести, если внеплановую они все равно сделали, даже не приходя к нам, хотя она значилась как выездная... Вот после такого, уже зная какой будет результат, как-то перенапрягаться неохота.
та да, так на выездной можно хоть в глаза позаглядать >grinning smiley<
надати пояснення та їх документальне підтвердження

пояснення надайте
что касается документальне підтверження -
укажите только перечень и реквизиты документов (актов, накладных, ННН) т.как НКУ не обязывает вас прилагать к запросу сами документы (копии)

А если в соответствии с НКУ
п. 73.3
"Письмовий запит про подання інформації надсилається платнику податків або іншим суб'єктам інформаційних відносин за наявності хоча б однієї з таких підстав:

1) за результатами аналізу податкової інформації, отриманої в установленому законом порядку, виявлено факти, які свідчать про порушення платником податків податкового, валютного законодавства, законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи;
В вашем письме об этом ни слова:не указано, кем именно и когда была установлена сомнительность в факте осуществления операций, не указано, в чем именно заключается эта сомнительность и какими доказательствами она подтверждается. Даже не указан кем и когда составлен акт


И еще, в том же 73.3
У разі коли запит складено з порушенням вимог, викладених в абзацах першому та другому цього пункту, платник податків звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.
Т.е. напишите ответ, что письмо складено з порушенням вимог и т.д.


И еще еще smiling smiley) бывают пишут "можливо свыдчать" smiling smiley
НО разница между фактами, свидетельствующими о нарушениях, и фактами, которые, "возможно, свидетельствуют о нарушениях" критически существенная.

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032399999999999