Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Дата договора в НН

Відправлено користувачем Тина777 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите пожалуйста! Если разовая поставка и между фирмами и не заключается договор, какую дату ставить в налоговой накладной счета или предоплаты?
Нічого не ставить...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Я выписываю счета (если нет договора) и ставлю в налоговой договор- купли продажи, номер с прочерком, дату счета.....


А ви не підкажете де це можна прочитати, наприклад Епіцентр К, вид договору вказують "усний договір поставки", а в полі дата "дату проплати" , деякі контрагенти вказують дату рахунку, нігде не можу знайти інформацію, щоб розібратися.....
Коротка відповідь ДПСУ:
За відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №).
Отже, за відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №).
Re: Дата договора в НН
сколько ж можно этот ужас цитировать sad smiley

дата и номер - необязательные реквизиты, или дата счета, или дата предоплаты.

а прочерки ставить нельзя
Quote
Тина777
А ви не підкажете де це можна прочитати, наприклад Епіцентр К, вид договору вказують "усний договір поставки", а в полі дата "дату проплати" , деякі контрагенти вказують дату рахунку, нігде не можу знайти інформацію, щоб розібратися.....


Как заполнить строку «Вид цивільно-правового договору» НН

! Плательщикам НДС

Налоговики разъяснили, какой вид договора, дату и номер следует указывать в графе «Вид цивільно-правового договору» налоговой накладной в случае поставки товаров/услуг по устной договоренности сторон.

Итак, при отсутствии документа, фиксирующего содержание сделки, считается, что такая сделка совершена устно. В случае наличия счета-фактуры или иного документа, подтверждающего совершение устной сделки, в графе «Вид цивільно-правового договору» налоговой накладной делается соответствующая запись и указывается документ, на основании которого осуществлена операция, его дата и номер (например: Устный договор купли-продажи, счет-фактура от ___ №).

Разъяснение Миндоходов от 10.06.2014 г.
Спасибо огромное!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032299999999996