Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

З якою ознакою доходу у формі №1ДФ відображати лікарняні, виплачені за рахунок коштів підприємства?

Відправлено користувачем Rosto4k 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
З якою ознакою доходу у формі №1ДФ відображати лікарняні, виплачені за рахунок коштів підприємства? За 101 чи 128? Згідно яких нормативних документів?

Лікарняні (оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця і допомога по тимчасовій непрацездатності) для цілей справляння податком на доходи фізичних осіб прирівнюються до зарплати.


128 ознака соціальні виплати з відповідних бюджетів

Сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом (підпункт 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу)

101 ознака заробітна плата, нарахована (виплачена)

Доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), крім доходів, зазначених в абзаці третьому пункту 4 підрозділу 1 розділу ХХ Кодексу (підпункт 164.2.1 пункту 164.2 статті 164 розділу IV Кодексу)

Відповідно до інструкції зі статистики заробітної плати №5 лікарнін не є заробітною платою, це допомога по тимчасовій непрацездатності і в фонд оплати праці вна не входить
Смотрите шире на этот вопрос.

Признак дохода 128 , ссылка на п.165.1.1 НК , где речь идёт о перечне необлагаемых доход выплачиваемых засчет госбюджета или гос.соцфондов, а ниже указано что на пособие по нетрудоспособности необлагаемость НДФЛ не распространяется. И вы правильно заметили что для целей удержания НДФЛ пособие по нетрудоспособности приравнивается к зарплате, поэтому в 1дф больничные отражаются с признаком дохода 101.
Дуже Вам вдячна!

Знайшла останнє речення в п 165.1.1 ПКУ

Винятки, передбачені цим підпунктом, не поширюються на виплату заробітної плати, грошової (вихідної) допомоги при виході на пенсію (у відставку) та виплату, пов’язану з тимчасовою втратою працездатності;

Источник: [www.nibu.factor.ua]
© nibu.factor.ua
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00034800000000001