Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Помилка в декларації платника ЄП

Відправлено користувачем ninamah 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго дня! Помітили помилку в под декларації платника єп юр особам за перше півріччя, похибка в доході 40 грн і відповідно недоплата 2 грн....Як бути в цій ситуації, чи буде якийсь штраф і як виправити помилку. Допоможіть будь ласка!
У разі самостійного виявлення платником ЄП помилки виправити ситуацію можна відповідно до вимог п. 50.1 ПКУ.

Платник податків зобов'язаний:

1) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання уточнюючого розрахунку. Це така сама декларація, тільки з ознакою «Уточнююча»;

2) або відобразити суму недоплати у складі декларації, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження ПЗ, збільшену на суму штрафу у розмірі 5% від такої суми. У складі декларації подається додаток, який заповнюється у разі уточнення показників раніше поданої податкової декларації.

При виправленні помилок, у разі самостійного нарахування суми ПЗ, платник ЄП повинен сплатити не лише штраф, а й пеню (пп. «а» пп. 129.1.1 ПКУ).

Розділ податкової декларації «Самостійне виявлення помилок» визначає результат помилки. Заповнюється він як при виправленні помилки через уточнюючу декларацію, так і при виправленні через поточну. Власне у цьому розділі показують нарахування самоштрафу у рядках 13 (28) або 14 (29) та пені у рядку 15 (30) декларації.

За кожен період, що виправляється, подають окрему уточнюючу декларацію. Подавати додаток до декларації у разі подання уточнюючої декларації (далі — УД) не потрібно.
Якщо в мене дохід має бути більшим на 40 грн, і ці виправлення я буду уточнювати в декларації вже за 9 місяців, то я в тій декларації в рядку 26 пишу (40*0,05=2) 2, і в рядку 29 пишу 0,1 правильно?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000297