Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Расчет корректировки НН

Відправлено користувачем вип 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Уважаемые коллеги,прошу ответить на следующий вопрос...столкнулась впервые...
Мне поставщик прислал расчет корректировки к налоговой накладной, который НЕ ВЕДЕТ ни к увеличению НО, ни к увеличению НК...Т.е. изменены количественные показатели и стоимостные так, что сумма корректировки равна 0.
И вопрос: что мне делать с таким расчетом, включать его куда-то, если да, то куда? Если нет, то что мне с ним делать дальше?
Спасибо за ответ.
У меня бывали такие корректировки - Киевстар давал, и я сама корректировала таким образом код УКТ ЗЕД. Я их включала в реестр, в графе сумма была пустота (нолики не пропечатывались)
спасибо... только в реестр? а в приложение 1?


Quote
вип
спасибо... только в реестр? а в приложение 1?
Якщо вкючаєте РК (навіть з 0,00) в реєстр, то в додаток 1 також обов'язково включаєте, ставите причину коригування, а все решта 0,00 або прочерки.
По-моему, д1 не нужно
Додаток 1 нужен, ведь это РК пусть и пустой.
101.23
Якщо на підставі складеного розрахунку коригування до податкової накладної обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкових зобов’язань чи податкового кредиту платника податку не змінилися, а змінилися лише обов’язкові реквізити, то підстав для заповнення рядка 8.1 чи 16.1 податкової декларації з ПДВ та Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.
Повна:
Відповідно до п.192.1 ст.192 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Згідно з п. 20. Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30.01.2014 за № 185/24962 (далі – Порядок № 10) у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань відповідно до ст. 192 р. V ПКУ постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.
Пунктом 3 та п. 4 р. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 № 678, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.12.2013 за № 2094/24626 збільшення або зменшення обсягів постачання
та відповідно податкових зобов’язань, що здійснюється відповідно до ст. 192 р. V ПКУ відображається у рядку 8.1 податкової декларації з податку на додану вартість (далі - декларація). Коригування згідно зі ст.192 ПКУ обсягів придбання податкового кредиту, який було включено у рядок 10.1 декларації відображається у рядку 16.1 декларації. При заповненні цих рядків обов’язковим є подання (Д1) (додаток 1) до декларації, який заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних.
Враховуючи викладене, якщо на підставі складеного розрахунку коригування до податкової накладної обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкових зобов’язань чи податкового кредиту платника податку не змінилися, а змінилися лише обов’язкові реквізити, то підстав для заповнення рядка 8.1 чи 16.1 декларації та Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.
________________________________________
Я включила и в Д1, и в реестр...В любом случае на налоговые обязательства это не влияет...
Исходила из чего: изменялись же не реквизиты, изменялось количество и изменялась стоимость...
Просто в результате получился 0...
Вообще мне не совсем понятно зачем такие корректировки...Общая стоимость поставки не поменялась, оплата не поменялась.Поменялось количество, так оно отражено в приходной накладной....
П.С.само собой, я не уверена в своей правоте...В НДС-ной теме после большого перерыва всего третий месяц...
я с корректировками сталкиваюсь первый раз. мне дали корректировку на 20 тыс ндс, в них написана "виявлена помилка". корректировка выписана к НН за апрель. я ее подаю в додатку 1 к деке за август. (дата корректировки - 01.08.14). или подают уточнюючий розрахунок? а еще как быть с штрафом?
А чого уточнюючий - ви коли її отримали і підписали?!?!?!
Якшо підписано вереснем, то показуєте її в вересневій деці...winking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
я вот по поводу штрафа переживаю... мне кажется тут его нужно заплатить. или нет?
А який ви штраф маєте на увазі?!?!?!



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
3%... я просто этих штрафов как огня боюсь - поэтому они мне везде мерещаться
Ну це якшо ви подаватимете коригування і у вас
через це зміницця сума до сплати, а якшо ви той
РК включите в вересневу деку, як отриманий і
підписаний в вересні - то які ж штрафи, просто
сума до сплати за декою - та й по всьому...winking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00046999999999997