Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

как отправить зарегистрированную НН клиенту не через Медок

Відправлено користувачем nikak123 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Я думаю у многих нету Медка, у меня таких куча. Вот я зарегистрировала НН и что теперь? В каком виде это надо чтобы получил клиент? достаточно ли просто послать например pdf файл ему на электронную почту..... Только не говорите, чтобы он сам вытягивал это из реестра.....по закону надо "предоставить НН клиенту"....
электронная почта не говорит, что вы предоставляете в электроном виде.
указанный вами формат не спасет ни вас ни клиента.
нужен формат как минимум xml чтобы он мог импортировать в свой НЕМЕДОК
а нету такого, что ВСЕ программы между собой обмениваются.....?(мечты)..


Вы можете спокойненько отправить НН на эл почту клиенту, а он уже по данным сам отправит запрос в ЕРНН и получит НН и квитанцию о регистрации - и эта НН(полученая таким образом) и будет защитана как полученая.

ПКУ містить колізійні норми щодо порядку реєстрації податкових накладних та їх видачі покупцям.

Так, п.201.1 ст.201 ПКУ, який набув чинності 01.01.2015, передбачає, що платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) податкову накладну, складену в електронній формі та зареєстровану в Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому, відповідно до п.11 підрозділу 2 Перехідних положень ПКУ, реєстрація всіх без виключення податкових накладних в Єдиному реєстрі є обов’язковою лише з 01.02.2015 р.

Безпосередньо ДФС не запровадила сервісу, за допомогою якого можна здійснювати обмін податковими накладними між платниками податку (як з реєстрацією таких податкових накладних в Єдиному реєстрі, так і без їх реєстрації). На сьогодні такий обмін є можливим лише за допомогою програмних сервісів iFin, Арт-Звіт Плюс, MeDoc, Соната (кожний з перевагами та недоліками, притаманними окремим сервісам).

Водночас, п.201.10 ст.201 ПКУ, який набрав чинності з 01.01.2015 р. визначає надання податкової накладної покупцю як умовний обов’язок (на вимогу покупця), а реєстрацію податкової накладної в Єдиному реєстрі – як безумовний обов’язок. При цьому, податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку-продавцем, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податкового кредиту.

Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної до Єдиного реєстру є квитанція в електронному вигляді.
З метою отримання податкової накладної, зареєстрованої в Єдиному реєстрі, покупець надсилає в електронному вигляді запит до Єдиного реєстру, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної (абзац 5 п.201.10 ст.201 ПКУ).
(http://club.dtkt.com.ua/read.php?16,1595494)
Обраите внимание на абзац выделеный жирным.
Т.е. то что вы будете высылать клиенту через свою программу все равно не считается, для него полученной НН.

201.10. При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Податкові накладні, які не надаються покупцю, а також податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до Єдиного реєстру податкових накладних є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

З метою отримання податкової накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних, покупець надсилає в електронному вигляді запит до Єдиного реєстру податкових накладних, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді. Такі податкова накладна/розрахунок коригування вважаються зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних та отриманими покупцем.

З метою отримання продавцем зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних розрахунку коригування, що підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупцем, такий продавець надсилає в електронному вигляді запит до Єдиного реєстру податкових накладних, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та розрахунок коригування в електронному вигляді. Такий розрахунок коригування вважається зареєстрованим в Єдиному реєстрі податкових накладних та отриманими продавцем.

Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронному вигляді до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, є дата та час, зафіксовані у квитанції.

Якщо надіслані податкові накладні та/або розрахунки коригування сформовано з порушенням вимог, передбачених відповідно пунктом 201.1 статті 201 та/або пунктом 192.1 статті 192 цього Кодексу, протягом операційного дня продавцю/покупцю надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про неприйняття їх в електронному вигляді із зазначенням причин.

Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, така податкова накладна вважається зареєстрованою в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.

Платник податку має право зареєструвати податкову накладну та/або розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, в якій загальна сума податку не перевищує суму, обчислену відповідно до пункту 200 1.3 статті 200 1 цього Кодексу.

Якщо сума, визначена відповідно до пункту 200 1.3 статті 200 1 цього Кодексу, є меншою, ніж сума податку в податковій накладній та/або розрахунок коригування, які платник повинен зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних, то платник зобов'язаний перерахувати потрібну суму коштів із свого поточного рахунку на свій рахунок в системі електронного адміністрування податку на додану вартість.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України. Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.

Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та/або порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.

Виявлення розбіжностей даних податкової декларації та даних Єдиного реєстру податкових накладних є підставою для проведення контролюючими органами документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг.

У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Таке право зберігається за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з'ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов'язань з податку за такою операцією.
ТО есть можно все регистрировать, а клиенту достаточно самому вытянуть из реестра данные, что я ее зарегистрировала. Получается что предоставлять клиенту НН не обязательно?? только по его требованию? я не имею ввиду январь только, а и дальше
Да, ну так я понимаю. Ну а покупателю то нужны данные НН для запроса в ЕРНН - для этого ему можно по эл.почте отправлять, а не через программы.
Для запиту через Медок ніякі номери не потрібні...
вже використовувала і все отримала... як це через
інші проги реалізовано нінаю...
А як зробить це через Медок читайте тут...[www.me-doc.com.ua]
на цій же сторінці нижче є: Інструкція по запиту в ЄРПН
Завантажити Переглянути

Ото вам туди...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
то есть и по электронке никаких НН посылать не надо , если данных для вытягивания не надо в Медке...Сами возьмут. Тут главный вопрос у меня лично: ОБЯЗАТЕЛЬНО ли посылать НН или достаточно зарегить.....
Я думаю достатньо зареєструвать... Я між своїми двома
фірмами так зробила і у мене в реєстрі первинних документів,
на тій фірмі для якої я з іншої реєструвала ПН, там де
зареєстровані з'явилась і отримана... але це поки виключно
моє імхо...eye rolling smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Quote
nikak123
то есть и по электронке никаких НН посылать не надо , если данных для вытягивания не надо в Медке...Сами возьмут. Тут главный вопрос у меня лично: ОБЯЗАТЕЛЬНО ли посылать НН или достаточно зарегить.....

в 201.10 всё прописано
Quote
Шустрик
Я думаю достатньо зареєструвать... Я між своїми двома
фірмами так зробила і у мене в реєстрі первинних документів,
на тій фірмі для якої я з іншої реєструвала ПН, там де
зареєстровані з'явилась і отримана... але це поки виключно
моє імхо...eye rolling smiley
Так же и я понимаю smiling smiley
Кто уже понял, сколько дней в запите обрабатывается? Медок дает поставить максимум 5. 5 - это включая указанную дату или дата и 5 дней после нее?
Фірми (не з Медком) повинні зареєструватися в Медок-онлайн, скажіть електронну адресу їм, на які ви отримуєте квитанції по звітам, і отримаєте ПН від постачальника. Якщо мій покупець не в Медку, то я Медку в Адресній книзі вписую його ел.адресу, яку він вкаже, і він отримає від вас ПН (погоджує, і ви побачите у своєму медку цю інформацію).
Quote
anjellicca
Фірми (не з Медком) повинні зареєструватися в Медок-онлайн, скажіть електронну адресу їм, на які ви отримуєте квитанції по звітам, і отримаєте ПН від постачальника. Якщо мій покупець не в Медку, то я Медку в Адресній книзі вписую його ел.адресу, яку він вкаже, і він отримає від вас ПН (погоджує, і ви побачите у своєму медку цю інформацію).

где написано, что обязаны ? Зачем ?
Quote
TamiA
Quote
anjellicca
Фірми (не з Медком) повинні зареєструватися в Медок-онлайн, скажіть електронну адресу їм, на які ви отримуєте квитанції по звітам, і отримаєте ПН від постачальника. Якщо мій покупець не в Медку, то я Медку в Адресній книзі вписую його ел.адресу, яку він вкаже, і він отримає від вас ПН (погоджує, і ви побачите у своєму медку цю інформацію).
где написано, что обязаны ? Зачем ?
Это только если вы хотите предварительно показывать покупателю НН до регистрации, т.е. или большая вероятность ошибки или очень придирчивые к заполнению покупатели. С другой стороны, не вижу особого смысла так заморачиваться - показать НН для проверки можно и по электронке в произвольном виде.
А вот чтобы передать корректировку на минус, которую регистрирует с февраля покупатель, наверное надо пользоваться описанной схемой confused smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00045400000000001