Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

"лишняя" Налоговая наккладная

Відправлено користувачем nikosbud 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
НН за февраль выпис и зарег 2 раза ( под разн номерами, конечно), покупатель получил и вкючил в НК и Деку за февраль только одну , а я соотв. в НО. Вторая просто зарегистрированная в ЕРНН . Как можно ее анулировать ? Своей корректировкой ( чтобы рег я-продавец) никак? Смысл в том, что ндс-счет и декларация не сходятся, да и на РЛ ( расч лимит) потом повлияет?
только РК через покупателя
конечно надо корректировку и регит ее ваш покупатель и если успеете, то новую декларацию, вторая НН тоже ваши обязательства, если не успеете, то делайте уточненку, не бывает просто зарегистрированных НН, все что вами зарегистрировано это ваши обязательства, ну за минусом корректировок зарегистрированных в этом же периоде.


это раньше можно было просто зарегистрировать в едином реестре ошибочно и "забыть" о ней. начиная с января 2015 всё что зарегистрировано это обязательство
Підкажіть і мені, зареєструвала податкову на підприємця і перед його ІПН , не замітила де взялися лишні нулі. Наприклад потрібно 1111111111 а зареєструвала 001111111111. ВІд контрагента пришла відповідь

ДОКУМЕНТ ВІДХИЛЕНО.
ПРИЧИНА ВІДМОВИ:
Помилка! ІПН, вказаний в картці підприємства (1111111111111) не співпадає ні з ІПН продавця (111111111) ні з ІПН покупця (001111111), вказаними в документі!
Документ відхилено.

Мої дії :1. Виписую нову податкову з вірними ІПН, реєструю і відправляю покупцю.
2. Чи через розрахунок коригувань?
а першу РК зніміть, тільки його реєструє покупець
Quote
Oxi
а першу РК зніміть, тільки його реєструє покупець
Я правильно зрозуміла, роблю ще одну податкову накладну з вірним ІПН, реєструю, відправляю покупцю. А потім роблю розрахунок коригувань на першу податкову (з невірним ІПН) відправлюю покупцю і він її реєструє?
Лучше наоборот, сначала РК, пусть покупатель его зарегистрирует, потом новую НН.
Quote
Blick
Лучше наоборот, сначала РК, пусть покупатель его зарегистрирует, потом новую НН.

Я неможу зрозуміть, чи потрібно взагалі корректувати цю податкову, адже все вірно, просто в медку чомусь підтянулися ці два нулі перед ІПН
Ну почему же правильно? ИНН неправильный. Хотя здесь главное как ЕРНН этот ИНН воспримет. Уточните у покупателя. Если он получит эту НН из ЕРНН, т.е. ЕРНН воспримет этот ИНН как его, тогда ничего менять не нужно. Или, если покупатель сильно настаивает, сделайте ему нулевой РК с правильным ИНН.
Вичитала, що якщо не вірний ІПН то потрібно робити двоє розрахунків коригувань.

Виправлення ІПН покупця

Для виправлення такої помилки податківці пропонують складати два розрахунки коригування:

1. Першим розрахунком коригування повністю сторнується обсяг операцій («…обсяг операції з постачання товарів/послуг та інші показники табличної частини заповнюються зі знаком «-»…»), але ІПН зазначається помилковий — такий, як і в податковій накладній. Цей розрахунок коригування реєструє особа, ІПН якої помилково вказали в податковій накладній (див. далі);

2. Другий розрахунок коригування заповнюється вже із правильним ІПН покупця, а показники із таблиці зазначаються зі знаком «+».

Зовсім запуталась, то вірну податкову накладну я не роблю, а виписую двоє розрахунків коригувань, а покупець їх реєструє?
Зробила сама запит на цю податкову накладну, прийшов витяг в ньому ІПН стоїть вірний ,без нулів попередуsmiling smiley. В понеділок перезвоню покупцю, хай також спробують затянути витягом. побачимо що їм прийде. Може нічого справляти буде не потрібно.
Про два РК - это бред, они сами не поняли, что написали. По сути неправильный ИНН - это НН на другого покупателя. РК с минусом -это правильно. Но как можно зарегистрировать РК с плюсом к НН на другого покупателя? Это выходит НН на ООО"Ромашка", РК с минусом на ООО "Ромашка" и РК с плюсом на ООО "Лютик". Какое основание у ООО"Лютик" включать в НК РК без наличия НН? Ведь НН выписана на "Ромашку".
боже-боже! шо мы нашим податкивцям наздавалиsmiling smiley)))) хай сами разберутся с той кашей, которая в феврале завариласьsmiling smiley
Доброго дня. У лютому м-ці помилково було зареєстровано НН в ЄРПН з неправильним ІПН і реквізитами "неправильного" контрагента, а потрібно було виписати на іншого "правильного" контрагента і з його ІПН. У зобов'язання була включена так як оплата пройшла на "правильного" контрагента.Підкажіть, як правильно виправити помилку?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033800000000006