Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Зарегистрировала НН на неплательщика НДС, оказался плательщик. Что делать???

Відправлено користувачем ol4ek 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Здравствуйте, 11.03.2015 зарегистрировала НН на на неплательщика НДС, оказался плательщиком НДС. Подскажите пожалуйста, что делать. Как составить РК. Какие последствия. Спасибо.
РК с минусом и новая правильная НН, регистрируете
РК на неплательщика регите вы, НО снимаете; Новая нн -( я так понимаю 15 дней с даты выписки прошли) - датой правильной, но зарегистр. будет после 15 дней, ( НО марта) , а у покупателя НК по просроченной нн - в след месяц.
Если же 15-е - и дата выписки, и дата регистрации - то еще успеваете .... и НК покупателя- мартом.


Новую НН я регистрирую под тем же номером или новым?
под другим( собъется нумерация - не страшно). под тем же номером и той же датой не пройдет
РК по нн , выпис на неплательщика- левый верх угол - снимаете "Х" " регистрирует покупатель" и ставите " Х" регистрирует продавец - тип причини - не платнику. повторяете все с минусом причина - например, полилка реквизитов покупателя , попробуйте.... регистрируете. после получ квитанции о том, что РК зарегистрировано ( что бы НО не задвоилось) - делаете новую... главное, уложитесь до конца мес
Накладну включаємо до складу податкового кредиту того звітного періоду, у якому вона була виписана чи зареєстрована

24.03.2015 646

Фізособа отримала через МЕДок податкову накладну від контрагента, дата виписки - 19.02.2015 р., квитанція №1 про реєстрацію від 10.03.2015 р. Чи треба її погоджувати і в якому місяці можна нею скористатися?

Запитання: Фізособа отримала через МЕДок податкову накладну від контрагента, дата виписки - 19.02.2015 р., квитанція №1 про реєстрацію від 10.03.2015 р. Чи треба її погоджувати і в якому місяці можна нею скористатися? Чи можна включати її в лютий у разі порушення терміну реєстрації до 15 календарних днів?

Відповідь: Згідно із ст. 198 ПКУ та за роз’ясненнями податківців, якщо податкова накладна була зареєстрована протягом 15 календарних днів з дати її складання, то вона може бути включена до складу податкового кредиту тільки того звітного періоду, у якому вона була виписана.

Якщо ж податкова накладна була зареєстрована із запізненням, то вона може бути включена до складу податкового кредиту тільки того звітного періоду, у якому вона була зареєстрована (але не пізніше 180 днів з дати її складання).

Оскільки у наведеному прикладі податкова накладна мала бути зареєстрована до 06.03.2015 р., але була зареєстрована 10.03.2015 р., то скористатися правом на податковий кредит за нею ви зможете лише у березні 2015 р.

[consulting.dtkt.ua]

Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00052799999999997