Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Прийняття працівника на роботу

Відправлено користувачем sascha21 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
ТОВ (приватна форма власності). Хочемо оформити працівника на роботу з 01.05.2015р., але це за законодавством України вихідний день, чи буде це правильно? Чи краще оформити 05.05.2015р. і це буде рахуватись що він відпрацює повний робочий місяць травень.
Можна з 1/05, це не заборонено
Quote
Котег :-)
Можна з 1/05, це не заборонено
Дякую.


я бы тоже оформила 01.05.
Даже выходным днем (суб, воскр) можно принимать, но на практике мы все равно так не делаем

Нельзя принимать 01.05. Это выходной день, еще и праздничный. Тогда в табеле Вы должны показать что тоже работали и директор. Все сотрудники, которые подписывали документы на принятие. И начислить им всем зарплату в двойном размере за работу в праздничный день. Иначе документы юридической силы не имеют, налоговая и инспекция по труду могут прицепиться. Принимайте сотрудника первым рабочим днем в мае, зарплата у него будет все равно за полный месяц, поскольку насчитываеться по количеству рабочих дней.
Quote
Finance110
Нельзя принимать 01.05. Это выходной день, еще и праздничный. Тогда в табеле Вы должны показать что тоже работали и директор. Все сотрудники, которые подписывали документы на принятие. И начислить им всем зарплату в двойном размере за работу в праздничный день. Иначе документы юридической силы не имеют, налоговая и инспекция по труду могут прицепиться. Принимайте сотрудника первым рабочим днем в мае, зарплата у него будет все равно за полный месяц, поскольку насчитываеться по количеству рабочих дней.
Господи, как категорично....
Ну, а если приказ будет от 30 апреля о принятии чела с 01 мая - тогда что ?
Вот и хорошо !
Просто если оформить чела с 5-го мая ( или с какого-то там числа, но суть - не с первого календарного числа месяца, а с первого рабочего дня месяца), то зарплаты-то он не теряет, а вот для пенсии это уже не полный месяц! (В отчете ЕСВ ведь напишется дней в трудовых отношениях 27, а не 31).
Вполне согласна. Оформляйте документы апрелем, на принятие с 1 мая. Это будет правильно со всех точек зрения.
от намутили.....даже и мысли такой не было, что нельзя - прием с 01.05, а на работу выйти согласно трудовому распорядку или его собственного графика. а про приказ от 01 мая - при чем тут дата приема на работу вообще??
Приказ это первичный документ, его нельзя приготовить 30 апреля, а датировать 1 мая. Если он датирован 1 мая , значит кто-то был на работе, готовил документ и должен получить ЗП за этот день. ЗП не получил - компания нарушила трудовое законодательство.
интересно...приказ никогда не создается заранее, от 30 апреля с принятием 01 мая??? вы о чем вообще? приказ может быть датирован любой датой после получения заявления от работника.

далее. даже если он датирован 01.05, подписан и работником и директором 01.05, то он конечно же действителен. вот проверка по труду, глянув табель, может поинтересоваться о двойной оплате праздничного дня. и не выплата этого не сделает этот приказ недействительным. какая связь - не получил зп = не работал?
я даже скажу больше. человек не может быть допущен к работе без подписания трудового контракта (приказа). то есть если у него 1 мая первый рабочий день, как охранник к примеру, то он не может быть на работе, не подписав сей приказ. а когда он его тогда подпишет, если не в любой день до 1 мая?
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ЛИСТ

від 23.01.2014 р. N 13/06/186-14
Щодо прийняття на роботу у вихідний день

Юридичне управління Міністерства соціальної політики розглянуло ваш лист <...> та в межах компетенції повідомляє наступне.

Відповідно до статті 71 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) робота у вихідні дні забороняється. Залучення окремих працівників до роботи у ці дні допускається тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством і в частині другій цієї статті.

Залучення окремих працівників до роботи у вихідні дні допускається в таких виняткових випадках: для відвернення або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій і негайного усунення їх наслідків; для відвернення нещасних випадків, які ставлять або можуть поставити під загрозу життя чи нормальні життєві умови людей, загибелі або псування майна; для виконання невідкладних наперед не передбачених робіт, від негайного виконання яких залежить у подальшому нормальна робота підприємства, установи, організації в цілому або їх окремих підрозділів; для виконання невідкладних вантажно-розвантажувальних робіт з метою запобігання або усунення простою рухомого складу чи скупчення вантажів у пунктах відправлення і призначення.

Залучення працівників до роботи у вихідні дні провадиться за письмовим наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Чинне законодавство України про працю не містить норм, що забороняють укладати трудовий договір у вихідні дні за умови, що зазначені дні на підприємстві є робочими відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку та колективного договору (додатками до яких зазвичай є графіки роботи, змінності).

Відповідно до статті 24 КЗпП наказ про прийняття на роботу, з яким працівник ознайомлюється під розписку, може бути видано як перед допуском працівника до роботи, так і після фактичного допуску (але в наказі обов'язково має бути зазначатися дата початку роботи).

Одночасно повідомляємо, що листи міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, рекомендаційний та необов'язковий характер.
Начальник Юридичного управління О. Туліна
меня наверно раз 5 или 6 принимали на работу с 1 числа с выходного smiling bouncing smiley
всегда принимали и не заморачивались ранее
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00041800000000003