Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Як вразумити постачальника

Відправлено користувачем ElkaO 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Прошу допомоги - бо вже не знаю що робити хоч плач. Постачальник зареєстрував подакові за квітень з помилкою, я тільки помітила - бо у нього Арт-звіт а у мене Медок і поки не знала номера не могла витягнути. Стала перевіряти і невідповідність дати, оплата - 03.04 (відгрузка 14.04), податкові мені також виписали 14.04 і відмовляються переробити. Кредиту там 3000 грн. (для підприємства внушительна сума). Дзвоню бухгалтеру постачальника - і отримую відповідь- я нічого переробляти не буду. ну і що ща дата не та.
Читала кодекс - розказала - сказала як виправити (не буду ж штрафів) - і все рівно відмовляється.
Оце сиджу і думаю - провести податкові чи що сказати щоб почула "Бухгалтер з 20-річним стажем".
Дякую за поради .
Я мала недавно схожі проблеми з МТС. По телефону з ними не договоришся, то ж я почала вести переписку офіційну, три місяці переписки і ось життя налагодилось, минулого тижня мені все виправили і зареєстрували коригування. Тож спробуйте офіційними листами на ім"я директора. Я не лякала, а просто описувала проблему і просила виправити, і так декілька разів(називається задовбала), і отрмала від них лист щастя.
Розумієте - я вже сьогодні зателефонувала і до директора (але той не вникав в проблему і дав телефон бухгалтера- мовляв усе вона робить). А от з бухгалтером ну ніяк - не хоче нічого робити і усе. Написала і лист з пунктами ПКУ - але усе одно не хоче. А це квітень. Проводить податкову "стремно" (бо все одно знімуть як найдуть, а найдуть можливо- бо у мене їх не багато)


проводити без коригування краще не пробувати, якщо все таки доб"єте бухгалтера, тоді уточнюючою включите за квітень. А поки тільки переговори залишаються, хоча можете і накапати на них в податкову, нерви їм можуть потріпати, але вам це не допоможе. Все таки пишіть директору щось на кшталт, що Ви дуже поважаєте їхню кантору, і Ви б хотіли співпрацювати і надалі, але через таку ситуацію Ваша фірма втратить 3000грн .... і т.д.
може хоч втрата клієнта його налякає. А копію листа відправте по електронці, якщо маєте безпосередньо директора.
Накапати в дод.8 - то тільки собі роботи добавити. а толку ніякого sad smiley ото нароблять - а ти крайній
1. Додаток 8 как вариант (кредит налоговый не спасете).
2. Доводите до сведения руководства, собственников что вы потеряли и по какой причине - сами будут разбираться с этим вопросом. (не забудьте отправить их руководству и гб официальное письмо с требованием выписать и зарегистрировать нн согласно законодательству Украины).
Не приятно в такие ситуации попадать и в таких случаях своего здоровья больше тратится.
Абсолютно не претендуя на правильность и основываясь исключительно на личном опыте, на свой страх и риск, при условии, что суммы не такие уже и большие и оплата и отгрузка происходит в рамках одного месяца, то в таких ситуациях тупо провожу датой, которой выписали. Потому что еще ни разу не видела инспектора, который бы сверял первое событие по текущим накладным. spinning smiley sticking its tongue out
А по-правильному - додаток 8, писать письма, звонить, уговаривать, угрожать, в общем работать и на свою компанию и на компанию поставщика. (
Может Вы и отправили 13 числа,а им то может зашло 14 го числа,может банк задержал..Вы смело можете включать..это Ваш законный кредит,а у них или головная боль или просто админ.штраф.вот и все.
Quote
Norvegia_80
Может Вы и отправили 13 числа,а им то может зашло 14 го числа,может банк задержал..Вы смело можете включать..это Ваш законный кредит,а у них или головная боль или просто админ.штраф.вот и все.

оплата была 03 а 14 была отгрузка, не включать, т.к. НН в кредит мы включаем на основании правильно выписанных и зарегистрированных НН
Quote
Norvegia_80
Может Вы и отправили 13 числа,а им то может зашло 14 го числа,может банк задержал..Вы смело можете включать..это Ваш законный кредит,а у них или головная боль или просто админ.штраф.вот и все.

та банк стільки не затримує) я коли телефонувала спитала як так- а відповідь ну так оплата 03 а податкові 14.04 - ну той що це ж один місяць. якби день - я б зрозуміла. ну всяке буває. але тут Бух тупо не хоче робити вірно. а робить "Як вийшло" і висталяє тебе ж винним, що усіх влаштовує - а мене не влаштовує
ДІвчатка, написала лист і відправила і нічьо sad smiley відповідь така ж - проводьте невірно і надійтеся що не помітять. розумію коли помиляються , усі ми не роботи, але от таких бухгалтерів - не поважаю. нащо тоді усі заморочуються щоб виписати вірно.
Вы от них уже не добьетесь правильной налоговой, потому что сегодня уже 7 мая, а это 30% штрафа, оно им надо - сомневаюсь.
максиум чем Вы можете пригрозить - что в октябрьском отчете (после 180 дней) покажете их в додатке 8 и им придется заплатить 50% шрафа + у них в аперле (лично я такое бы сразу в налоговой отбил, но если уж очень захотеть, то за уши можно притянуть) будет сокрытие налогооблагаемых операций, т.к. они должны в деке показывать и не правильную НН и правильную (хоть она и не зарегистрирована)
и какой тут штраф поставщику? с них же НО не снимут в апреле
а вот НК под вопросом у покупателя и подстраховаться нечем, разве что на свой страх и риск проводить ту с не правильной датой и подклыдывать на случай "боя" переписку, хотя может и пронести и боя не будет
Quote
v_maslo
Вы от них уже не добьетесь правильной налоговой, потому что сегодня уже 7 мая, а это 30% штрафа

До 01.07.15 без штрафов
Quote
svetlovmih
Quote
v_maslo
Вы от них уже не добьетесь правильной налоговой, потому что сегодня уже 7 мая, а это 30% штрафа

До 01.07.15 без штрафов

До 01.07.2015 тільки 10% штрафу не стягуєцця - а це
тільки не більше 30-ти днів від виписки...



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033900000000001