Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Нарахування в обліку ПДВ при імпорті в режимі тимчасового ввезення обладнання

Відправлено користувачем anastasiak 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрий день.
Хочу порадитися, як правильно оформити в обліку наступну операцію.
19.02.2015 року наше підприємство розмитнило обладнання, але в зв»язку зі складною фінансовою ситуацією та різким стрибком курсу долара не мало можливості сплатити повну вартість обладнання іноземному постачальнику. В результаті обладнання розмитнили в режимі тимчасового ввезення зі сплатою 36% ПДВ і 36% мита (з розрахунку 3% ПДВ і 3% мита за кожен повний місяць перебування обладнання на території України в режимі тимчасового ввезення). Одночасно було укладено договір оренди вищезазначеного обладнання терміном не пізніше 18.02.2016р. та ставкою орендної плати 2227,36 дол. США за місяць оренди. Сума ПДВ, сплачена при розмитненні обладнання, була включена до складу податкового кредиту за лютий 2015 року.
Питання:
1. Якою датою (останнім днем кожного місяця чи кожного 18го числа кожного місяця) необхідно проводити в обліку нарахування 1/12 ПДВ і 1\12 мита ? База оподаткування вже визначена в ВМД і зміни курсу дол.. США на неї не впливатимуть? Як правильно виписати податкову накладну для її реєстрації в ЄРПН і оформлення цього в податковому обліку ?
2. Якою датою (я так розумію, за курсом на дату оприбуткування послуги оренди) необхідно проводити нарахування орендної плати за користування обладнанням? В одному і тому ж місяці виписую ПН і включаю ту ж саму суму до податкового кредиту? (вичитала начебто ПН виписую на себе, ІПН 300000000000).

Дякую за відповіді!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000276